Antreprenorii câmpineni din Top 300 al celor mai bogați români

Actualitate (Categoria articolului)

Revista "Capital" a lansat anuarul ”Top 300 - cei mai bogați români”, un barometru al oamenilor de afaceri din România, care ajuns deja la cea de-a 20-a ediție. În Top 300 regăsim și patru antreprenori câmpineni. Primul dintre aceștia este Mihai Anastasescu, situat pe poziția a 27-a, cu o avere estimată la 190-210 milioane euro.

Potrivit “Capital”, Mihai Anastasescu este unul dintre puținii milionari din România care a investit și și-a păstrat afacerile în industria grea. După cum se știe, Mihai Anastasescu este acționar la societăți importante: Metaleuroest, Neptun, Forja Neptun, Soceram sau Cemrom. În perioada pandemiei, omul de afaceri câmpinean a gândit și aplicat planuri de stabilitate a businessurilor sale, dar o stabilitate extinsă și asupra angajaților din grupul de firme Neptun-Soceram. Mai mult decât atât, afacerile s-au dezvoltat în perioada pandemiei și dăm ca exemplu doar investiția de 20 milioane euro făcută de Soceram în noua fabrică de BCA de la Cordun, Neamț. După finalizarea acesteia, Soceram a demarat realizarea celei mai mari și mai moderne fabrici de BCA din România, care va fi construită în județul Gorj. Firmele lui Mihai Anastasescu sunt contributori importanți la bugetul local și bugetul național și asigură locuri de muncă pentru câteva sute de angajați din Câmpina și împrejurimi.
Pe locul 30 în Top 300 se află Augustin Oancea, cu o avere estimată la 170-190 milioane euro. Este proprietarul Grupului Tinmar Energy, cu activitate principală în comerţul cu energie, gaze şi produse petroliere, iar în 2020 a preluat și compania Intercereal, unul dintre cei mai mari producători de cereale din ţară. Tinmar Energy  deține în operare 77 MW parcuri fotovoltaice și și-a consolidat poziția pe piață, strategia companiei fiind de a atrage un milion de clienți pe segmentul rezidențial, iar pe cel industrial a reușit o creștere de la 4% la 8%, ceea ce înseamnă dublarea cotei de piață la furnizarea de energie. Deși afacerile sale se derulează în alte zone din țară, să nu uităm că Augustin Oancea este câmpinean la origini.
Pe locul 127 în Top 300 al celor mai bogați români îl regăsim pe Ioan Simion, proprietarul societății Confind, cu o avere estimată la 50-60 milioane euro. Anul trecut, cifra de afaceri a societății Confind, unul dintre cei mai importanți furnizori de echipamente și servicii din România, în domeniul petrolului și gazelor, a fost de 170 milioane euro. După cum se știe, din profitul Confind s-au năcut Spitalul SanConfind de la Poiana Câmpina (o investiție de 22 milioane euro) și ferma Agroserv Confind de la Balș (o investiție de 2,5 milioane euro).
Pe locul 202 regăsim familia Rizea, cunoscută pentru afacerea cu mobilă pe care Alexandru Rizea a început-o încă din anul 1991. Lemet este unul dintre principalii producători de mobilă la nivel național. A ajuns un adevărat brand, deținând peste 70 de magazine în țară și având o cifră de afaceri de 156 milioane lei. Familia Rizea are o avere estimată la 34-38 milioane euro.

7781 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

257 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

397 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

25 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.

747 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.