Trei asocieri de firme au depus oferte pentru demolarea podului de cale ferată dintre Câmpina și Poiana Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Compania Națională Căile Ferate Române - Sucursala București derulează în prezent procedura de achiziție publică pentru dezafectarea podului de cale ferată de peste râul Prahova, dintre municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina. Se intenționează demolarea prin explozie a acestui pod care reprezintă un real pericol în special pentru circulația de pe DN1, având în vedere că pilonul din mijlocul drumului național se afundă pentru că stă, practic, pe un bloc de sare pe care apele subterane îl dizolvă încet, dar sigur.

Trei asocieri de firme au depus oferte la licitația pentru proiectarea și dezafectarea podului: GDO MOV IMPEX SRL Baia Mare și VIO TOP București; STRABAG București, VIO TOP București și EXPLO-ARM Terminal Botoșani; INFRA SYSTEM PROIECT București și BETARMEX SRL București. Etapa de depunere a ofertelor s-a încheiat joi, 22 septembrie, licitația intrând acum în etapa de evaluare a ofertelor primite din punct de vedere tehnic și financiar. Conform caietului de sarcini, durata lucrărilor este estimată la opt luni (trei luni pentru proiectare și cinci luni pentru execuție – demolare prin explozie). Cel mai probabil, câștigătorul licitației va fi stabilit la sfârșitul acestui an, iar lucrările efective vor avea loc anul viitor. La fel de probabil este faptul că, în perioada lucrărilor efective, indiferent cât vor dura, circulația de pe DN1 va fi deviată prin municipiul Câmpina.
Podul de peste râul Prahova și DN1, dintre comuna Poiana Câmpina și municipiul Câmpina, a fost construit în anul 1974. La începuturi, pe aici circulau inclusiv trenuri de persoane, spre Zorile și Valea Doftanei. Exista chiar și o ambulanță feroviară între Câmpina și Valea Doftanei. Apoi, pe pod treceau doar trenuri de marfă, cele care deserveau Rafinăria "Steaua Română" și Turnătoria Centrală Orion. Ulterior, au fost din ce în ce mai puține trenuri, din cauza problemelor economice ale celor două societăți. În septembrie 2013, CN CFR a luat decizia să închidă podul pentru că nu mai prezenta siguranță.

2591 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gigi dinamita 24.09.2022 18:14 Dinamită și deviata circulația 8 h. Și totul e ca nou. Aceeași procedura și la Turnul din Pisa care mai nou e obiectiv turistic pe Tripadvisor și loc de unde se arunca,, turbulentii de la Aurora ''
  • Maria 25.09.2022 22:04 Interesant, 3 luni proiectare și 5 luni demolare, greu de tot. Se constată pe timp ce trece, că suntem într-o regresie totală atât la proiectare, cât și la execuție/demolare. Dar mai interesant este costul total! Vai de noi, de țară dacă pentru o demolare avem nevoie să asociem 3 firme. Oare pentru a executa o lucrare similară de câte firme ar fi nevoie, cât timp și cât ar fi costurile? Apropo, dacă pila centrală stă pe un bloc/lentilă de sare, se chiama diapira sării și se poate combate/consolida prin metode tehnice disponibile în țară, iar infrastructura caii ferate, dacă nu are alte probleme de stabilitate și structură se poate folosi pentru drum auto, terasamentul și lucrările de arta ale caii ferate sunt foarte bune, bine consolidate, curbe corect calculate, ceea ce la drumuri mai rar, în general. Nu mai demolati, dacă nu mai folosește într-un domeniu dații altă destinație, orice construcție, în străinătate așa se procedează, noi demola și rămâne ca după bombardament, atât mai știm.

Actualitate

995 vizualizari
03 dec. 2022 19:25

Contaminare cu țiței și apă sărată la Câmpina. Garda de Mediu a amendat operatorul responsabil cu 50.000 lei

Garda de Mediu Prahova a anunțat că a aplicat o amendă de 50.000 lei unui operator care desfășoară activități de extracție a hidrocarburilor pentru contaminarea unei suprafețe de aproximativ 60mp cu țiței și apă sărată.

1604 vizualizari
03 dec. 2022 13:14

Tutunul dăunează... libertății. Un bărbat de 33 ani din Adunați a ajuns în arestul Poliției după ce a furat 30 pachete de țigări

Un bărbat de 33 ani, din comuna Adunați a ajuns în arestul Poliției, după ce a furat chiar de Ziua Națională a României 30 pachete de țigări și suma de 250 lei, din incinta unei societăți comerciale din localitate. Polițiștii au stabilit că furtul a avut loc în seara zilei de 1 decembrie, bărbatul fiind depistat și reținut chiar a doua zi.

Alte stiri recente

399 vizualizari
03 dec. 2022 21:04

Câmpineanul Darius Coman a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, de la Praga

Performanță excepțională pentru sportul câmpinean, după ce în cursul serii de sâmbătă, câmpineanul Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, antrenat de Gabriel Cojocaru, a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, care are loc la Praga, în capitala Cehiei.

610 vizualizari
03 dec. 2022 19:16

Concert caritabil organizat de liceenii câmpineni în beneficiul copiilor cu autism

Concertul "Zâmbete de sărbători" este organizat la Casa Tineretului de Grupul Informal de Inițiativă PeaceJam Câmpina, fiind un concert caritabil cu tineri artiști locali. Intrarea este liberă, iar publicul va putea face donații care vor ajunge la Asociația ”Glasul Autismului” din Câmpina.