CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

40% din bugetul Câmpinei pentru 2018 înseamnă salariile angajaților din administrația locală. Pentru investiții se alocă în jur de 15% din buget

- Actualitate -

40% din bugetul Câmpinei pentru 2018 înseamnă salariile angajaților din administrația locală. Pentru investiții se alocă în jur de 15% din buget

Consiliul Local Câmpina se întrunește luni, 19 februarie, în ședință extraordinară pentru a aproba bugetul municipiului pentru anul 2018. Vestea bună este aceea că veniturile bugetului local nu se diminuează comparativ cu anul precedent. Vestea proastă - au crescut mult cheltuielile cu salariile din administrația locală și cheltuielile de funcționare. Prin urmare, 2018 va fi un an în care Câmpina va sta pe loc din punct de vedere al dezvoltării. Cu alte cuvinte, vom avea foarte puține investiții. Dintr-un buget total de 65 milioane lei, pentru investiții sunt repartizați doar 10,3 milioane lei, adică excedentul bugetar al anului precedent.

Potrivit proiectului de buget care va intra luni în dezbaterea Consiliului Local, pentru 2018 veniturile totale sunt estimate la 54,74 milioane lei, la care se adaugă excedentul bugetar al anului 2017, în valoare de 10,34 milioane. Așadar, un buget total de 65 milioane lei. În anii precedenți, Câmpina avea un buget mult mai mare pe hârtie, de până la 89 milioane lei. Aici trebuie explicat un lucru. În realitate, bugetul municipiului se situa tot undeva la 64-65 milioane lei, diferența constituind-o sumele alocate de Direcția de Finanțe pentru plata salariilor din învățământ. Ministerul Finanțelor trimitea banii la Primărie, iar de aici se făceau plățile către școli. Începând din acest an, banii pentru cadrele didactice (salarii și hotărâri judecătorești) nu mai trec pe la primării, ci sunt plătiți direct de inspectorate.
Prin urmare, pentru 2018, veniturile Câmpinei sunt de 54,74 milioane lei. Din totalul acestora, 40,82 milioane lei reprezintă veniturile proprii, 13,87 milioane lei – sumele defalcate din TVA și 210.000 lei – cota alocată de la bugetul județean. În privința investițiilor, situația nu este prea plăcută. Lista inițială, publicată pe site-ul Primăriei Câmpina a fost modificată, unele investiții au fost eliminate, iar la altele au fost diminuate sumele. Până la urmă, în loc de 12,5 milioane lei, pentru investiții se alocă 10,3 milioane lei. Aveți în facsimil lista investițiilor și vom reveni asupra ei după ședința Consiliului Local, deși este puțin probabil ca ea să mai sufere modificări în timpul dezbaterilor. În schimb, este foarte posibil ca nici jumătate din investiții să nu fie realizate. 

Ajungem la cheltuielile cu salariile și funcționarea, capitole la care se duc cei mai mulți bani de la bugetul local. Fondul de salarii pentru administrația locală înseamnă 18,78 milioane lei, la care se adaugă 4 milioane lei reprezentând indemnizațiile persoanelor cu handicap. Ajungem la un total de 22,78 milioane lei. Separat de salarii, angajații din administrația locală vor primi și vouchere de vacanță, valoarea acestora fiind de 422.000 lei. (facsimil)
Per total, salariile înseamnă aproape 40% din veniturile bugetului (față de 18,5% cât însemnau anul trecut), un procent important, care are la bază majorarea consistentă intrată în vigoare de la 1 iulie 2017 și majorarea ceva mai mică (8%) valabilă de la 1 ianuarie 2018. Asta, în cazul salariaților din Primărie și de la Poliția Locală. Pentru că la restul instituțiilor din subordinea administrației locale s-a acordat doar majorarea de 25% de la 1 ianuarie 2018, care în realitate a fost doar de câteva procente, după transferul contribuțiilor de la angajator la angajat. 
Cheltuielile de funcționare sunt mari, pentru că aici avem multe domenii și multe instituții. Se alocă bani pentru sănătate, învățământ, asistență socială, cultură, culte și sport, protecția mediului și transporturi, salubritate și iluminat public, reparații și dotări domeniul public, dobânzi la creditele interne etc. Despre fiecare domeniu, cu banii alocați, vom scrie separat, ca să vedeți și să înțelegeți cum sunt cheltuiți banii dumneavoastră.


18 Feb 2018 19:37 5813 vizualizari


Comentarii


  • 19.02.2018 21:17 Radu Din pacate nu putem face MAI NIMIC,nici daca dam cu HUOOO,asistam neputinciosi, ne enervam si cam atat.Despre fonduri europene mai nimic,parc inductrial mai nimic.E bine totusi ca o parte dintre noi citim si cunoastem realitatea.Am ajuns sa vedem ca functionarii publici sunt mai bine platiti ca multi ce produc banii la privat,va fi batalie mare sa obtii un post la buget desi acolo se calca pe picioare si performanta este slaba nu au motivatie ,nu se face evaluare asa ca profesionalismul se vede zilnic in oras.Ce se poate face ,MAI NIMIC,asistam la o piese de teatru de slaba calitate.
  • 18.02.2018 22:47 Ady As paria ca pana la sfarsitul anului nici 10% nu se vor duce pe investitii! Sa stie toti campinenii ca atunci cand isi platesc impoyitele de fapt platesc doar salariile, telefoanele, benzina si plimbarile angajatilor primariei! Si atat! Este inadmisibil!
Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
2474 vizualizari 14 Jun 2024 22:48 Primim de la cititori. O situație veche, dar periculoasă, în cartierul Câmpinița

Primim de la cititori. O situație veche, dar periculoasă, în cartierul Câmpinița

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 câteva imagini surprinse pe Bulevardul Carol I, în cartierul Câmpinița, în apropierea sediului societății Drumuri și Poduri.

citeste mai mult
2630 vizualizari 14 Jun 2024 17:25 Bătaie de joc în formă continuată! Tribunalul Prahova a schimbat încadrarea în dosarul Adelei Pena de la omor la ucidere din culpă!

Bătaie de joc în formă continuată! Tribunalul Prahova a schimbat încadrarea în dosarul Adelei Pena de la omor la ucidere din culpă!

În urmă cu mai mult de doi ani, într-o seară de aprilie, un accident produs pe trecerea de pietoni din apropierea Colegiului Tehnic Forestier șoca întreaga comunitate din Câmpina. Paul Dragomir, un copil de numai 17 ani, era spulberat de un bolid condus de Adela Pena, care nici măcar nu pusese piciorul pe frână! Băiatul - elev la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” - și-a pierdut viața pe loc.

citeste mai mult
3017 vizualizari 14 Jun 2024 16:51 A fost semnalată prezența unui urs în cartierul Slobozia. În două rânduri au fost emise mesaje RO-ALERT

A fost semnalată prezența unui urs în cartierul Slobozia. În două rânduri au fost emise mesaje RO-ALERT

După orele prânzului, un mesaj RO-ALERT atenționa câmpinenii asupra prezenței unui urs pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

citeste mai mult
702 vizualizari 13 Jun 2024 17:52 Percheziții în Prahova la persoane cercetate pentru trafic și deținere de droguri

Percheziții în Prahova la persoane cercetate pentru trafic și deținere de droguri

Polițiștii prahoveni au efectuat mai multe percheziții într-un dosar în care sunt vizate mai multe persoane cercetate pentru trafic și dețeinere de droguri.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV