UPDATE - Evenimentul a fost anulat.
La 24 Ianuarie 2019 se împlinesc 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. "Mica Unire" de la 1859 este considerată primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român. Primăria și Consiliul Local Câmpina vă invită joi, la ora 12.00, în Pasajul de la Ceas, pentru a dansa cu toții Hora Unirii.
Manifestarea va începe cu dansuri populare interpretate de: Ansamblul Folcloric “Ghiocelul” al Casei de Cultură “Geo Bogza” , Ansamblul Folcloric “Brădulețul” de la Colegiul Tehnic Forestier, Ansamblul Folcloric “Ciobănașul” de la Școala Gimnazială “Ion Câmpineanu” și Ansamblul Folcloric “Mugurași de primăvară” de la Clubul Copiilor din Câmpina. Apoi, toți cei prezenți vor fi invitați să se prindă în Hora Unirii alături de copii și, desigur, de reprezentanții administrației publice.
“Mica unire” a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea și a reprezentat unirea Moldovei cu Țara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești. Unirea a fost legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească. Domnia lui Alexandru Ioan Cuza, deși scurtă (1859-1866), a fost perioada de maximă dezvoltare a României moderne. Prin recunoașterea unirii depline, crearea primului parlament unic al României și primului guvern unitar, prin reformele sale (adoptarea primei Constituții românești, reforma electorală, secularizarea averilor mănăstirești, reforma agrară, reforma învățământului etc) domnia lui Alexandru Ioan Cuza a pus bazele dezvoltării moderne a României.
Câmpina Summer Park Music a fost unul dintre evenimentele frumoase organizate anii trecuți, pe parcursul verii, în centrul municipiului.
26 Iunie este Ziua Drapelului, eveniment marcat și la Câmpina sub un soare strălucitor, în prezența câtorva zeci de oameni.
La începutul lunii iulie, Câmpina va fi gazda primei ediții a Festivalului Național de Teatru ”Eusebiu Ștefănescu”.
24 Iunie este Ziua Universală a Iei Românești, în zi de mare sărbătoare creștină - Nașterea Sf. Ioan Botezătorul, cunoscută în popor ca Sânzienele sau Drăgaica. Momentul a fost marcat și la Câmpina în cadrul unui mic spectacol care a avut loc marți, 24 iunie, la ceas de seară, pe scena Casei de Cultură ”Geo Bogza”.