CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

23.000 de vizitatori la Castelul Hasdeu, în acest an

- Actualitate -

23.000 de vizitatori la Castelul Hasdeu, în acest an

Aproximativ 23.000 persoane au vizitat Muzeul Memorial 'B.P. Hasdeu' din Câmpina de la începutul anului și până în prezent. Este un număr important de vizitatori, comparativ cu anii precedenți și chiar comparativ cu situația de la multe muzee județene de istorie sau de artă din țară. Anul trecut, de exemplu, la Castel au venit în jur de 15.000 persoane.

Castelul 'Iulia Hasdeu' nu reprezintă doar un simbol al dragostei pe care Bogdan Petriceicu Hasdeu a purtat-o minunatei sale fiice Iulia. În timp, Castelul a devenit și un simbol al Câmpinei, a devenit cel mai reprezentativ lăcaș de cultură din cel de-al doilea municipiu al județului. Iar creșterea de la an la an a numărului de turiști care vin să viziteze muzeul se datorează, în primul rând, promovării pe care o face permanent conducerea instituției. 'Pentru Castel, DN1 reprezintă un dezavantaj. Turiștii se duc direct spre Valea Prahovei, iar noi trebuie să-i determinăm să facă un ocol prin Câmpina. Să intre în Câmpina și să ne viziteze. Încercăm să promovăm Muzeul Hasdeu pe toate căile posibile', ne-a declarat directorul Muzeului Memorial 'B.P. Hasdeu', Jenica Tabacu. Castelul Hasdeu a fost inclus în pachetele turistice ale multor agenții importante din țară și pe cele mai cunoscute portaluri turistice. Tot o modalitate de promovare o constituie și organizarea unor evenimente la Castel, cum ar fi, de exemplu, concertul extraordinar susținut aici, în vara acestui an, de soprana americană Menorah Winston.

Trebuie să știți că Muzeul Memorial 'B.P. Hasdeu' a fost primul muzeu din România unde s-a introdus sistemul audio-ghid, iar în prezent este singurul muzeu din țară cu sistem audio-ghid în patru limbi: română, engleză, franceză și germană. De anul acesta, Castelul Hasdeu a fost introdus și în izi.TRAVEL, un ghid turistic personal, o aplicație prin intermediul căreia utilizatorii au acces la informații audio despre principalele atracții turistice și muzee din peste 900 de orașe din întreaga lume. Concret, se poate face turul Castelului Hasdeu direct de pe telefonul personal.


09 Dec 2016 10:44 5834 vizualizari


Comentarii


118 vizualizari 19 Jun 2024 10:11 810 locuri disponibile în liceele câmpinene pentru admiterea 2024

810 locuri disponibile în liceele câmpinene pentru admiterea 2024

Liceele câmpinene pun în acest an la dispoziția absolvenților de clasa a VIII-a, în total, 810 locuri din care: 644 locuri la învățământul de zi, 140 locuri la învățământul profesional de stat cu durata de trei ani și 26 locuri la învățământul dual.

citeste mai mult
329 vizualizari 19 Jun 2024 06:23 Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Primăria municipiului Câmpina derulează în această perioadă activitățile necesare actualizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă.

citeste mai mult
1113 vizualizari 18 Jun 2024 19:54 Primim de la cititori. Coșurile de gunoi din fața magazinului Carrefour, după o zi plină a celor care vând cireșe, ciuperci și... ce mai vând ei

Primim de la cititori. Coșurile de gunoi din fața magazinului Carrefour, după o zi plină a celor care vând cireșe, ciuperci și... ce mai vând ei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini realizate duminică după-amiază în fața Complexului Comercial Carrefour, din centrul municipiului Câmpina.

citeste mai mult
2111 vizualizari 17 Jun 2024 16:39 Primim de la cititorii din Telega. Cum arată în mileniul III un drum din Melicești, Telega, Europa

Primim de la cititorii din Telega. Cum arată în mileniul III un drum din Melicești, Telega, Europa

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis mai multe imagini realizate pe un drum din satul Melicești, comuna Telega, din Europa mileniului III.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV