Aproximativ 23.000 persoane au vizitat Muzeul Memorial 'B.P. Hasdeu' din Câmpina de la începutul anului și până în prezent. Este un număr important de vizitatori, comparativ cu anii precedenți și chiar comparativ cu situația de la multe muzee județene de istorie sau de artă din țară. Anul trecut, de exemplu, la Castel au venit în jur de 15.000 persoane.
Castelul 'Iulia Hasdeu' nu reprezintă doar un simbol al dragostei pe care Bogdan Petriceicu Hasdeu a purtat-o minunatei sale fiice Iulia. În timp, Castelul a devenit și un simbol al Câmpinei, a devenit cel mai reprezentativ lăcaș de cultură din cel de-al doilea municipiu al județului. Iar creșterea de la an la an a numărului de turiști care vin să viziteze muzeul se datorează, în primul rând, promovării pe care o face permanent conducerea instituției. 'Pentru Castel, DN1 reprezintă un dezavantaj. Turiștii se duc direct spre Valea Prahovei, iar noi trebuie să-i determinăm să facă un ocol prin Câmpina. Să intre în Câmpina și să ne viziteze. Încercăm să promovăm Muzeul Hasdeu pe toate căile posibile', ne-a declarat directorul Muzeului Memorial 'B.P. Hasdeu', Jenica Tabacu. Castelul Hasdeu a fost inclus în pachetele turistice ale multor agenții importante din țară și pe cele mai cunoscute portaluri turistice. Tot o modalitate de promovare o constituie și organizarea unor evenimente la Castel, cum ar fi, de exemplu, concertul extraordinar susținut aici, în vara acestui an, de soprana americană Menorah Winston.
Trebuie să știți că Muzeul Memorial 'B.P. Hasdeu' a fost primul muzeu din România unde s-a introdus sistemul audio-ghid, iar în prezent este singurul muzeu din țară cu sistem audio-ghid în patru limbi: română, engleză, franceză și germană. De anul acesta, Castelul Hasdeu a fost introdus și în izi.TRAVEL, un ghid turistic personal, o aplicație prin intermediul căreia utilizatorii au acces la informații audio despre principalele atracții turistice și muzee din peste 900 de orașe din întreaga lume. Concret, se poate face turul Castelului Hasdeu direct de pe telefonul personal.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.