În Câmpina nu există niciun ștrand funcțional și nici nu va exista în această vară

Social (Categoria articolului)

Sunt mulți câmpineni care ar vrea să fugă de caniculă la ștrand. Din păcate, rămân doar cu dorința, pentru că în Câmpina nu este deschis niciun ștrand. Într-o localitate cu rang de municipiu, în plină vară, la 33-37 grade Celsius, nu există niciun ștrand funcțional. Vestea și mai proastă este aceea că nici nu vom avea vreun ștrand deschis în această vară.

Ștrandul acoperit nu mai există. Cele două bazine de la Amana Inn (pentru adulți și pentru copii) nu sunt funcționale și nici nu vor fi. Cât privește ștrandul de la Casa Tineretului, singurul care aparține administrației locale și care se află în administrarea instituției menționate, nu vă faceți iluzii. Nu se deschide anul acesta. 
Potrivit conducerii Casei Tineretului, sunt mai multe motive pentru care ștrandul rămâne închis: trebuie un administrator, o persoană care să se ocupe exclusiv de ștrand și nu există; trebuie angajat pe perioadă determinată un salvamar autorizat; trebuie asigurată asistență medicală permanentă. Pentru toate acestea este nevoie de bani, iar Casa Tineretului nu dispune de astfel de fonduri. Mai adăugăm și noi un motiv foarte important: ștrandul se află în paragină. Înainte de a pune problema administratorului, salvamarului sau asistenței medicale, aici trebuie investiți bani buni pentru modernizare. Pentru că, ștrandul de la Casa Tineretului arată acum exact ca în imagine... O temă de analiză și o problemă care trebuie rezolvată de noul Consiliu Local Câmpina, cel care se va constitui mâine. Singurul ștrand public al Câmpinei este un dezastru. Anul trecut, o firmă privată a dorit să preia în administrare ștrandul, oferindu-se să investească aici în jur de 70.000 euro. Consiliul Local s-a opus, mergând pe ideea "mai bine investim noi și nu mai împărțim profitul cu nimeni". Din păcate, odată cu respingerea acelui proiect de hotărâre s-a închis și subiectul alocării de bani pentru reabilitarea ștrandului.

Așadar, ce soluții ar avea câmpinenii? Bazinul de înot, unde se poate... înota, că de plajă nu poate fi vorba, sau râurile Prahova și Doftana, la fel de mizerabile amândouă.

12810 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Campinean 27.06.2016 05:42 Pai daca piscinele de la casa augsburg si cea de la podu vadului..unde intrarile costa cat o zi la mare....o'r fii ale' vrunui var/frate/.......ce interes sa aibe primaria sa mai reamenajeze si sa redeschida..la noi in campina in putinul timp pe care il petrec cand mai ajung in tara...observ cum banii publici se duc pe lucrari de asfalatari..nu ca ar fi un lucru rau...problema e ca imediat ce se asfalteaza..isi aduc aminte ca trebuiau bagate/schimbate niste conducte..sau canalizari... si sapa iara si iara asfalteaza..alti bani..alte spagi la primari si la mortii lor care se ocupa de lucrari...ba..astia de ar trebuii sa dramuiti banii publici...o sa va ciocane DNA-ul curand la usa.....

Social

2402 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

3132 vizualizari
20 iun. 2022 22:32

O nouă metodă de înșelăciune face ravagii la Câmpina. Cum puteți preveni frauda prin OLX?

1 comentarii

De la începutul acestui an și până în prezent s-au înmulțit și la Câmpina cazurile de persoane înșelate printr-o nouă metodă.

Alte stiri recente

135 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

1243 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.