Sunt mulți câmpineni care ar vrea să fugă de caniculă la ștrand. Din păcate, rămân doar cu dorința, pentru că în Câmpina nu este deschis niciun ștrand. Într-o localitate cu rang de municipiu, în plină vară, la 33-37 grade Celsius, nu există niciun ștrand funcțional. Vestea și mai proastă este aceea că nici nu vom avea vreun ștrand deschis în această vară.
Ștrandul acoperit nu mai există. Cele două bazine de la Amana Inn (pentru adulți și pentru copii) nu sunt funcționale și nici nu vor fi. Cât privește ștrandul de la Casa Tineretului, singurul care aparține administrației locale și care se află în administrarea instituției menționate, nu vă faceți iluzii. Nu se deschide anul acesta.
Potrivit conducerii Casei Tineretului, sunt mai multe motive pentru care ștrandul rămâne închis: trebuie un administrator, o persoană care să se ocupe exclusiv de ștrand și nu există; trebuie angajat pe perioadă determinată un salvamar autorizat; trebuie asigurată asistență medicală permanentă. Pentru toate acestea este nevoie de bani, iar Casa Tineretului nu dispune de astfel de fonduri. Mai adăugăm și noi un motiv foarte important: ștrandul se află în paragină. Înainte de a pune problema administratorului, salvamarului sau asistenței medicale, aici trebuie investiți bani buni pentru modernizare. Pentru că, ștrandul de la Casa Tineretului arată acum exact ca în imagine... O temă de analiză și o problemă care trebuie rezolvată de noul Consiliu Local Câmpina, cel care se va constitui mâine. Singurul ștrand public al Câmpinei este un dezastru. Anul trecut, o firmă privată a dorit să preia în administrare ștrandul, oferindu-se să investească aici în jur de 70.000 euro. Consiliul Local s-a opus, mergând pe ideea "mai bine investim noi și nu mai împărțim profitul cu nimeni". Din păcate, odată cu respingerea acelui proiect de hotărâre s-a închis și subiectul alocării de bani pentru reabilitarea ștrandului.
Așadar, ce soluții ar avea câmpinenii? Bazinul de înot, unde se poate... înota, că de plajă nu poate fi vorba, sau râurile Prahova și Doftana, la fel de mizerabile amândouă.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.