Conducerea Poliției Locale Câmpina are obligația de a prezenta Consiliului Local, la începutul fiecărui an, un raport privind activitatea din anul precedent. Raportul de activitate pentru anul 2020 a fost prezentat consilierilor locali în ședința din 25 februarie 2021. Nu știm câți dintre consilierii câmpineni au citit respectivul raport, dar sunt o serie de indicatori importanți, care sintetizează activitatea polițiștilor locali în anul precedent.
Astfel, au fost constatate 3.054 sancțiuni contravenționale (aproape jumătate dintre ele, adică 49,69%, fiind avertismente scrise, restul amenzi) în valoare totală de 941.762 lei. De asemenea, au fost constatate zece infracțiuni - trei privind încălcarea interdicției de continuare a executării lucrărilor realizate fără autorizație de construire, câte două privind distrugerea mobilierului urban (coșuri de gunoi) și furtul deșeurilor reciclabile din containerele de colectare selectivă și câte una privind furtul bunurilor aparținând domeniului public (borduri), conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și tentativă de furt prin efracție. În toate cazurile, făptuitorii au fost predați organelor abilitate să continue cercetarea penală.
Din totalul sancțiunilor contravenționale aplicate de Poliția Locală Câmpina în anul 2020, pe domenii de activitate acestea se împart astfel:
- ordinea și liniștea publică - 474 sancțiuni, cele mai multe, 119, pentru consumul de alcool pe domeniul public;
- circulația pe drumurile publice - 1.140 sancțiuni, cele mai multe, 516, pentru oprire neregulamentară;
- protecția mediului, salubritate - 374 sancțiuni, cele mai multe, 320, pentru abandonare de deșeuri în locuri nepermise;
- activitatea comercială - 95 sancțiuni, cele mai multe, 50, pentru comerț neautorizat, cu aplicarea măsurii complementare de confiscare a bunurilor care au făcut obiectul contravenției;
- disciplina în construcții - 55 sancțiuni.
De asemenea, începând cu 17 martie 2020, data instituirii stării de urgență, și până în prezent, când ne aflăm în stare de alertă, Poliția Locală și-a desfășurat activitatea sub coordonarea Poliției Naționale, desfășurând activități de prevenire privind limitarea răspândirii noului coronavirus.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada BP Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.
Sigur, nu valoarea prejudiciului este importantă, ci fapta în sine.