La sfârșitul lunii septembrie, la Brăila, a avut loc cea de-a 32-a ediție a Festivalului - concurs de epigramă "Întâlnirea epigramiștilor". Este o manifestare tradițională, organizată de Casa de Cultură a Municipiului Brăila și Clubul Umoriștilor Brăileni, o manifestare la care participă autori din țară și străinătate. La ediția din acest an, s-au înscris 62 de epigramiști, care au trimis în total 248 de epigrame pentru concurs. Printre participanți s-a numărat și câmpineanul Ștefan Alexandru SAȘA, care a obținut Mențiunea I și a fost premiat în cadrul Galei Laureaților desfășurată sâmbătă la Teatrul "Maria Filotti" din Brăila.
"Organizatorii au stabilit două teme pentru ediția din acest an - Dusul de nas și Gol și fiecare participant a trimis câte două epigrame la fiecare temă. Sunt foarte mândru și bucuros că epigramele mele au fost premiate, chiar și cu mențiune, dar asta înseamnă foarte mult având în vedere calitatea ridicată a concursului. Am avut niște emoții teribile la Gala Laureaților, când mi s-a spus numele și am fost premiat, pentru că încă mă mai emoționează aceste lucruri și aproape că îmi dau lacrimile când aud pronunțându-se Alexandru Ștefan Sașa de la Câmpina, Prahova", ne-a declarat proaspătul laureat. Trofeul festivalului a fost obținut de epigramistul tulcean Mihai Moleșag.
Alexandru Ștefan SAȘA s-a născut la Câmpina, la 2 iunie 1950 și este un adevărat artist. Poet și epigramist, Sașa aproape că a pierdut socoteala premiilor obținute de-a lungul timpului la diferite concursuri și festivaluri de umor. Este autor a 12 volume de poezie și epigramă. Despre Sașa muzicianul, ce ar mai fi de spus? Cântă din timpul liceului, a fost bateristul formației "Meteor", îi ascultăm și astăzi vocea caldă la diverse evenimente. Asta așa, doar în câteva cuvinte, chiar dacă Sașa merită mult mai mult. Pentru că unul este Alexandru Ștefan Sașa de la Câmpina, Prahova!
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.