Ștefan Alexandru SAȘA, printre laureații Festivalului - concurs internațional "Întâlnirea Epigramiștilor"

Social (Categoria articolului)

La sfârșitul lunii septembrie, la Brăila, a avut loc cea de-a 32-a ediție a Festivalului - concurs de epigramă "Întâlnirea epigramiștilor". Este o manifestare tradițională, organizată de Casa de Cultură a Municipiului Brăila și Clubul Umoriștilor Brăileni, o manifestare la care participă autori din țară și străinătate. La ediția din acest an, s-au înscris 62 de epigramiști, care au trimis în total 248 de epigrame pentru concurs. Printre participanți s-a numărat și câmpineanul Ștefan Alexandru SAȘA, care a obținut Mențiunea I și a fost premiat în cadrul Galei Laureaților desfășurată sâmbătă la Teatrul "Maria Filotti" din Brăila.

"Organizatorii au stabilit două teme pentru ediția din acest an - Dusul de nas și Gol și fiecare participant a trimis câte două epigrame la fiecare temă. Sunt foarte mândru și bucuros că epigramele mele au fost premiate, chiar și cu mențiune, dar asta înseamnă foarte mult având în vedere calitatea ridicată a concursului. Am avut niște emoții teribile la Gala Laureaților, când mi s-a spus numele și am fost premiat, pentru că încă mă mai emoționează aceste lucruri și aproape că îmi dau lacrimile când aud pronunțându-se Alexandru Ștefan Sașa de la Câmpina, Prahova", ne-a declarat proaspătul laureat. Trofeul festivalului a fost obținut de epigramistul tulcean Mihai Moleșag.
Alexandru Ștefan SAȘA s-a născut la Câmpina, la 2 iunie 1950 și este un adevărat artist. Poet și epigramist, Sașa aproape că a pierdut socoteala premiilor obținute de-a lungul timpului la diferite concursuri și festivaluri de umor. Este autor a 12 volume de poezie și epigramă. Despre Sașa muzicianul, ce ar mai fi de spus? Cântă din timpul liceului, a fost bateristul formației "Meteor", îi ascultăm și astăzi vocea caldă la diverse evenimente. Asta așa, doar în câteva cuvinte, chiar dacă Sașa merită mult mai mult. Pentru că unul este Alexandru Ștefan Sașa de la Câmpina, Prahova!

2625 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Emanoil Radu 02.10.2019 20:07 Un om deosebit ! Artist și muzician de o sensibilitate deosebita ! O personalitate a Campaniei, nepretuit la adevarata valoare ! Dumnezeu sa te binecuvântare!
  • Lamba Constantin 03.10.2019 19:03 Un om minunat cu un suflet remarcabil și un talent deosebit. Cu tot respectul.
  • Alina Ilioiu 04.10.2019 07:26 FELICITARI! Era o vreme când la cenaclul literar ne intalneam, în Casa Științei, în fiecare marți seară, si citeam ori ascultam noutățile.... Vremuri cu regretatul Rusu Togan, cu Trandafir, sa ne trăiască, cu neuitatul Valeanu, si cate nume de ținut minte, ale Campinii! ❣

Social

1769 vizualizari
14 oct. 2019 22:06

Scrisoarea impresionantă a unei femei ai cărei părinți au fost uciși, către parlamentarii care au votat Legea recursului compensatoriu

1 comentarii

Maria Dumitru este o femeie din Constanța, ai cărei părinți au fost uciși cu bestialitate, în vara acestui an, de un individ eliberat din penitenciar în baza Legii privind recursul compensatoriu. Pe 9 octombrie 2019, ea le-a trimis o scrisoare parlamentarilor care au aprobat această lege controversată, cerându-le să o abroge cât mai repede. ”Vă consider părtaş la această dublă crimă şi sper ca această vină să vă urmărească până la sfârşitul vieţii, aşa cum durerea de a-mi pierde părinţii în cel mai crud mod cu putinţă va fi cu mine pentru totdeauna. Nu există noapte în care să nu mă gândesc la suferința fizică și mentală din ultimele lor minute”, scrie Maria Dumitru în scrisoarea adresată parlamentarilor.

789 vizualizari
14 oct. 2019 21:30

”Un pas către tine”, un proiect important destinat copiilor de la Centrul "Glasul Autismului" din Câmpina

Proiectul „Un pas către tine” se derulează pe parcursul a trei luni la Centrul ”Glasul Autismului” din Câmpina și își propune să valorifice potențialul copiilor cu tulburări din spectrul autist, beneficiari ai centrului menționat, prin implicarea în activități de coordonare, mișcare și sport. Acesta este cel de-al doilea proiect al Asociației "Glasul Autismului" finanțat de Kaufland în cadrul Programului START ONG, implementat de Act for Tomorrow.

Alte stiri recente

8 vizualizari
15 oct. 2019 08:48

Echipa Delice Câmpina va reprezenta România la Trofeul Mondial de Ciocolaterie, Gelaterie și Patiserie de la Milano

În perioada 21-22 octombrie 2019, la Milano, în Italia, va avea loc prestigiosul concurs The World Trophy of Pastry Ice Cream and Chocolate, adică Trofeul Mondial de Ciocolaterie, Gelaterie și Patiserie, eveniment destinat specialiștilor din domeniu. Este o competiție senzațională, de anvergură, la care participă patiseri - cofetari din întreaga lume, miza fiind trofeul și, bineînțeles, tilul de campion mondial. Tema ediției din acest an este "Artă și tradiție națională", iar România va fi reprezentată la Milano de o echipă de la Cofetăriile Delice Internațional Câmpina.

1649 vizualizari
14 oct. 2019 20:16

Trafic deviat și stații desființate temporar în Câmpina, pe Bd. Carol I, pentru executarea lucrărilor de canalizare. Marți se asfaltează și Strada Golești

După cum vă informam la sfârșitul săptămânii trecute, de astăzi, 14 octombrie 2019, Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este închis circulației pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la Fibec și Biserica de la Brazi, pentru executarea lucrărilor de canalizare derulate cu fonduri europene prin HidroPrahova. Avizul de închidere a circulației este valabil până pe 8 noiembrie 2019, iar în toată această perioadă traficul rutier va fi deviat pe străzile Frații Golești și B.P. Hasdeu.