Numărul infectărilor cu COVID-19 crește vertiginos, în timp ce Opoziția tergiversează adoptarea legii privind carantina și izolarea

Social (Categoria articolului)

După ce Curtea Constituțională a decis că măsurile luate împotriva pandemiei de coronavirus sunt neconstituționale, astfel încât statul român a rămas fără instrumentul legal privind obligativitatea carantinării sau izolării cetățenilor, Guvernul a adoptat destul de rapid un alt act normativ prin care redefinește carantina și izolarea. Dar când lucrurile au ajuns în Parlamentul României, inconștiența unora dintre politicieni a bulversat total lucrurile. Pe acest fond, numărul infectărilor cu COVID-19 a crescut vertiginos. La fel și numărul deceselor.... Cine răspunde pentru toate acestea?

Proiectul de act normativ redefinește izolarea și carantina, pe principii mai aproape de legislația europeană în domeniu, după cum a afirmat în mai multe rânduri Raed Arafat. Documentul a trecut de Camera Deputaților, dar s-a împotmolit la Senat, acolo unde Comisia Juridică a făcut mai multe amendamente prin social-democratul Șerban Nicolae și a solicitat chiar prezența unora dintre membrii Guvernului, în frunte cu prim-ministrul Ludovic Orban. Dar ceea ce este cel mai grav a amânat întreag dezbatere pentru luni, 13 iulie, în condițiile în care vidul legislativ generat de decizia CCR permite multor pacienți să părăsească spitalele, ceea ce duce, în cele din urmă, la doborârea de noi recorduri în privința numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus.
Politicienii din cele două tabere - Guvernul și Opoziția - se acuză reciproc de tot felul de lucruri pe această temă. De la faptul că nu au avut timp să studieze legislația altor state europene, la acuze că se îngrădesc drepturi fundamentale ale omului... În tot acest timp, premierul Ludovic Orban a declarat că ”sunt la capătul răbdării. Nu pot să înțeleg de ce PSD trage de timp și nu adoptă legea carantinei și izolării!”
În timp ce social-democrații tergiversează adoptarea acestui act normativ, numărul infectărilor a tot crescut, înregistrându-se un nou record - 698 cazuri noi sâmbătă, chiar în ziua în care Senatul (camera decizională) ar fi trebuit să adopte proiectul de lege.

3237 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1594 vizualizari
26 ian. 2021 10:49

Problemele tehnice continuă. Proba teoretică a examenului auto, suspendată și pe 26 ianuarie 2021

Din cauza unor probleme tehnice apărute la serverul central, proba scrisă și proba practică pentru obținerea permisului de conducere au fost suspendate luni, 25 ianuarie 2021, candidații fiind nevoiți să se reprogrameze. Ei bine, problemele tehnice nu au fost rezolvate, proba de sală a examenului fiind suspendată și marți, 26 ianuarie, după cum anunță Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule din cadrul Instituției Prefectului Prahova.

3458 vizualizari
25 ian. 2021 12:12

Examenul auto suspendat, în Prahova, din cauza unor probleme tehnice. Candidații vor fi reprogramați

3 comentarii

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Prahova anunță că, din cauza unor probleme tehnice apărute la nivel central, astăzi, 25 ianuarie 2021, proba scrisă și proba practică a examenului pentru obținerea permisului au fost suspendate. Candidații vor fi reprogramați.

Alte stiri recente

1954 vizualizari
26 ian. 2021 20:33

Câmpinenii au golit farmaciile veterinare de Ivermectină, după ce au auzit la televizor că previne infectarea cu SARS-CoV-2

Isteria "Ivermectinei" a cuprins și Câmpina. Farmaciile veterinare și-au epuizat, efectiv, stocurile, iar solicitări sunt în continuare din partea câmpinenilor. Se întâmplă acest lucru după ce un medic american de origine română a vorbit la un post național de televiziune despre faptul că își tratează cu Ivermectină pacienții bolnavi de COVID-19, iar altora le administrează acest medicament pentru a preveni îmbolnăvirea. De asemenea, pe internet au apărut numeroase informații legate de acest tratament aplicat în unele clinici din SUA, dar, atenție, Ivermectina de la americani are substanțe aprobate pentru consumul uman, nu este Ivermectina veterinară care se găsește în România.

1580 vizualizari
26 ian. 2021 19:31

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 26 ianuarie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.