După ce Curtea Constituțională a decis că măsurile luate împotriva pandemiei de coronavirus sunt neconstituționale, astfel încât statul român a rămas fără instrumentul legal privind obligativitatea carantinării sau izolării cetățenilor, Guvernul a adoptat destul de rapid un alt act normativ prin care redefinește carantina și izolarea. Dar când lucrurile au ajuns în Parlamentul României, inconștiența unora dintre politicieni a bulversat total lucrurile. Pe acest fond, numărul infectărilor cu COVID-19 a crescut vertiginos. La fel și numărul deceselor.... Cine răspunde pentru toate acestea?
Proiectul de act normativ redefinește izolarea și carantina, pe principii mai aproape de legislația europeană în domeniu, după cum a afirmat în mai multe rânduri Raed Arafat. Documentul a trecut de Camera Deputaților, dar s-a împotmolit la Senat, acolo unde Comisia Juridică a făcut mai multe amendamente prin social-democratul Șerban Nicolae și a solicitat chiar prezența unora dintre membrii Guvernului, în frunte cu prim-ministrul Ludovic Orban. Dar ceea ce este cel mai grav a amânat întreag dezbatere pentru luni, 13 iulie, în condițiile în care vidul legislativ generat de decizia CCR permite multor pacienți să părăsească spitalele, ceea ce duce, în cele din urmă, la doborârea de noi recorduri în privința numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus.
Politicienii din cele două tabere - Guvernul și Opoziția - se acuză reciproc de tot felul de lucruri pe această temă. De la faptul că nu au avut timp să studieze legislația altor state europene, la acuze că se îngrădesc drepturi fundamentale ale omului... În tot acest timp, premierul Ludovic Orban a declarat că ”sunt la capătul răbdării. Nu pot să înțeleg de ce PSD trage de timp și nu adoptă legea carantinei și izolării!”
În timp ce social-democrații tergiversează adoptarea acestui act normativ, numărul infectărilor a tot crescut, înregistrându-se un nou record - 698 cazuri noi sâmbătă, chiar în ziua în care Senatul (camera decizională) ar fi trebuit să adopte proiectul de lege.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.