Scrisoarea trimisă câmpinenilor de primarul Horia Tiseanu, de-a dreptul jenantă
Actualitate (Categoria articolului)
În această perioadă, locuitorii municipiului Câmpina primesc acasă scrisoarea anuală a primarului împreună cu înștiințarea de plată a impozitelor locale. Aproape patru pagini are scrisoarea edilului, pagini pe care sunt enumerate "proiectele importante finalizate în 2017" și "obiectivele prioritare pentru anul 2018". Spre deosebire de anii precednți, scrisoarea nu mai conține poze. Probabil pentru că, între noi fie vorba, ce ar fi putut poza?
Printre altele, Horia Tiseanu se laudă, în scrisoarea trimisă câmpinenilor, cu amenajarea terenului multifuncțional de sport, cel cu dimensiuni greșite și cu coșurile de baschet prinse de porțile de handbal, cel care în loc de multifuncțional a ieșit nefuncțional, dovadă fiind și faptul că de la finalizarea terenului și până în prezent nu s-a primit nicio solicitare pentru utilizarea lui.
Se mai laudă primarul cu modernizarea unei alei și cu... modernizarea Străzii Parcului, cea pentru care s-a semnat doar contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării. Tot la capitolul "proiecte importante finalizate în 2017" mai avem înființarea a două servicii sociale - Centrul Rezidențial pentru persoanele fără adăpost și Cantina Socială. Nu sunt obiective noi, există în Câmpina de ani de zile, noutatea este aceea că s-a schimbat forma de administrare a celor două obiective. Cât despre Cantina Socială, să ne amintim că este cea pe care primarul dorește să o închirieze unei firme pentru nunți, botezuri și alte evenimente, dar despre asta nu se menționează în scrisoarea către contribuabili.
Mai avem realizări: semaforizările, combaterea alunecării de teren de pe Strada Plevnei (de fapt, de pe aleile adiacente acesteia - Păcii și Sulfinei) și aprobarea unui proiect destinat romilor.
La modernizări și reparații, Horia Tiseanu bifează, printre altele achiziționarea de coșuri pentru gunoiul stradal și de bănci pentru zona centrală, achiziția de containere pentru colectarea selectivă. Să incluzi așa ceva în scrisoarea către câmpineni este de-a dreptul jenant, dar înțelegem că trebuiau umplute paginile și, când nu ai cu ce, mai improvizezi. Avem și reparații importante, e adevărat - acoperișul Bibliotecii Municipale, scările de la Gura Leului, scările și balustrada de pe Victor Babeș și Gornistului, vestiarele și tribuna de la terenul sintetic, un canal colector, două alei și o parcare de la diverse blocuri. Și alte două achiziții - mobilier pentru cinci locuri de joacă și 10 stații noi de maxi-taxi. Și gata cu realizările din 2017, trecem la prioritățile lui 2018.
La proiectele pentru 2018 veți regăsi cam ceea ce v-am prezentat atunci când s-a aprobat bugetul local, adică lista investițiilor, despre care, probabil, nici primarul nu crede că va putea fi pusă în practică având în vedere faptul că nu sunt bani. Dar cum ar fi putut veni Horia Tiseanu în fața câmpinenilor să le spună că 40% din bugetul local se duce pe salariile angajaților din Primărie și Poliția Locală, că aproape 45% se duce pe cheltuieli de funcționare și că, așa, cu puțin noroc, mai rămâne și pentru investiții vreo 15%?!
Dacă nu ați primit, încă, scrisoarea primarului Horia Tiseanu, o veți primi. Au fost comandate 15.300 de scrisori a căror tipărire și distribuție costă 19.125 lei fără TVA, bani pe care tot dvs. îi plătiți.
Suntem convinși că alte vești ați fi așteptat de la primarul Câmpinei, sau măcar niște scuze pentru că nu poate rezolva problemele reale ale localității. Ceva de genul, oameni buni, v-am promis ceva, m-ați votat, eu încerc, alerg, mă străduiesc, dar nu se poate, din motivele x,y,z, nu se poate, îmi pare rău, dar nu se poate!
Dar asta este situația, Câmpina stă pe loc și noi toți odată cu ea. Important este ca dvs. să vă plătiți impozitele pentru că, după cum se menționează la finalul scrisorii, primarul se bazează pe sprijinul dvs. în demersurile pe care le face pentru modernizarea și dezvoltarea orașului...
Actualitate

Alin Moldoveanu, primarul Câmpinei, s-a întors în PNL
Anunțul revenirii primarului municipiului Câmpina în Partidul Național Liberal a fost făcut astăzi, într-o conferință de presă comună, susținută de Alin Moldoveanu împreună cu Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean și președinte al PNL Prahova.
Consilierii câmpineni vor avea o nouă discuție pentru a stabili soarta blocului de necesitate
Blocul de necesitate din Câmpina a fost finalizat în anul 2016, iar de atunci niciuna dintre administrațiile câmpinene nu a reușit să găsească soluții pentru îndeplinirea scopului pentru care a fost construit acest bloc - mutarea oamenilor din blocurile cu risc seismic, pe perioada desfășurării lucrărilor de consolidare a acelor blocuri.
Alte stiri recente
”Vis de copil”, concert cu și pentru copii, la Câmpina
Sâmbătă, 10 iunie, de la ora 17.00, la Casa Tineretului din municipiul Câmpina va avea loc un concert intitulat ”Vis de copil”.

CS Câmpina a ajuns în primele opt echipe din țară. Vineri dimineață va juca în fața campioanei naționale, CSM București
După cum v-am informat în premieră, CS Câmpina a trecut de faza grupelor la turneul final al Campionatului Național de Handbal Feminin juniori IV și va juca în faza a doua, calificându-se între primele opt echipe din România.
Comentarii