Indirect, BEC Câmpina dă dreptate PMP în privința participării reprezentanților partidelor la tragerile la sorți

Actualitate (Categoria articolului)

De abia a început campania electorală, iar problemele apar acolo unde ne-am fi aşteptat mai puţin, chiar în curtea Biroului Electoral de Circumscripţie Câmpina. 

Am scris zilele trecute despre contestaţia formulată de PMP Câmpina după tragerea la sorţi pentru completarea Biroului Electoral cu membri de la partidele care au depus liste complete de candidaţi. Reamintim că atunci, pe 5 mai, PMP a contestat lipsa de transparenţă, mai exact faptul că reprezentantul acestui partid (și nu numai) nu a fost anunţat să participe la tragerea la sorţi, chiar dacă legea prevede expres acest lucru. Contestația PMP a fost respinsă de Biroul Electoral Județean pe motiv că nu este datoria Biroului Electoral de Circumscripţie să anunţe reprezentanţii partidelor când are loc tragerea la sorţi. 
Deci, în opinia BEJ, PMP nu a avut dreptate. A doua zi, însă, pe 6 mai, Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina afişează un proces verbal prin care se comunică anunţarea telefonică a tuturor reprezentanţilor formaţiunilor politice pentru tragerea la sorţi a ordinii pe buletinul de vot, operaţiune programată pentru 7 mai. Deci, până la urmă, este de datoria Biroului Electoral să anunțe reprezentanții partidelor...
Acum, undeva este evident că s-a greşit. Nu se poate ca exact argumentul contestaţiei formulate de PMP să fie recunoscut implicit de Biroul Electoral şi la numai o zi să se procedeze întocmai cum ceruse PMP. Toată această bâlbâială a BEC dă apă la moară reprezentanţilor PMP. "Vedeţi de ce facem contestaţie la Biroul Electoral Central? Este jenant ce se întâmplă. Sperăm că la Biroul Electoral Central vom primi un răspuns competent, pentru că la contestaţia noastră vom ataşa şi o copie a procesului verbal afişat de Biroul Electoral pe 6 mai, a doua zi după contestaţia noastră iniţială. Şi lansăm şi noi public o întrebare: de ce nu există afişat la Câmpina un astfel de proces verbal cu datele corecte şi pentru şedinţa din 5 mai, contestată de PMP?!", a declarat Adrian Ioan Piţigoi, președinte al organizației locale și candidat la funcţia de primar al municipiului Câmpina.

Citiţi şi - BEJ a respins contestaţia depusă de PMP Câmpina, dar se va ajunge la BEC!

4129 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Jenny 10.05.2016 16:42 Dacă nu era prostia ăstora de la biroul electoral, ce mai vorbeau cei d la pmp?

Actualitate

1067 vizualizari
26 iun. 2022 15:32

Incendiu la Provița de Sus. Pompierii intervin cu efective mărite pentru a nu se propaga focul și la alte case

UPDATE - Incendiul a fost lichidat. Pompierii acționează în continuare pentru înlăturarea efectelor negative generate de acesta. Din fericire,nu s-au înregistrat victime, informează purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.
Duminică după-amiază, în jurul orei 15.20, pompierii câmpineni au fost alertați de izbucnirea unui incendiu la Provița de Sus.

680 vizualizari
26 iun. 2022 15:17

Trei șoferi s-au ales cu dosare penale, în ultimele zile, pe străzile din Câmpina

În ultimele zile, acțiunile polițiștilor câmpineni au dus la deschiderea a trei dosare penale pentru conducători auto, care au fost prinși în diferite situații care au dus la acest deznodământ - de la conducerea unui vehicul neînmatriculat, la conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau fără a deține permis de conducere..

Alte stiri recente

62 vizualizari
26 iun. 2022 18:52

Atleții câmpineni Ștefan Gagiu și Eduard Unguroaica vor reprezenta România la FOTE 2022, din Slovacia

În perioada 24-30 iulie 2022, la Banska Bystrica, în Slovacia, are loc ediția din acest an a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). Din delegația României la atletism fac parte și doi câmpineni, urmare a rezultatelor foarte bune din acest sezon.

171 vizualizari
26 iun. 2022 17:42

Iarina Cojocaru, dublă campioană națională la natație în probele de 100m bras și 200m bras

În perioada 22-26 iunie 2022,  la Târgoviște a avut loc Campionatul Național de Natație pentru Cadeți. Clubul câmpinean Barracuda a participat la categoria sub 12 ani cu Iarina Cjocaru, antrenată chiar de tatăl ei, Gabriel Cojocaru, iar performanțele sale au fost de top.