Indirect, BEC Câmpina dă dreptate PMP în privința participării reprezentanților partidelor la tragerile la sorți

Actualitate (Categoria articolului)

De abia a început campania electorală, iar problemele apar acolo unde ne-am fi aşteptat mai puţin, chiar în curtea Biroului Electoral de Circumscripţie Câmpina. 

Am scris zilele trecute despre contestaţia formulată de PMP Câmpina după tragerea la sorţi pentru completarea Biroului Electoral cu membri de la partidele care au depus liste complete de candidaţi. Reamintim că atunci, pe 5 mai, PMP a contestat lipsa de transparenţă, mai exact faptul că reprezentantul acestui partid (și nu numai) nu a fost anunţat să participe la tragerea la sorţi, chiar dacă legea prevede expres acest lucru. Contestația PMP a fost respinsă de Biroul Electoral Județean pe motiv că nu este datoria Biroului Electoral de Circumscripţie să anunţe reprezentanţii partidelor când are loc tragerea la sorţi. 
Deci, în opinia BEJ, PMP nu a avut dreptate. A doua zi, însă, pe 6 mai, Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina afişează un proces verbal prin care se comunică anunţarea telefonică a tuturor reprezentanţilor formaţiunilor politice pentru tragerea la sorţi a ordinii pe buletinul de vot, operaţiune programată pentru 7 mai. Deci, până la urmă, este de datoria Biroului Electoral să anunțe reprezentanții partidelor...
Acum, undeva este evident că s-a greşit. Nu se poate ca exact argumentul contestaţiei formulate de PMP să fie recunoscut implicit de Biroul Electoral şi la numai o zi să se procedeze întocmai cum ceruse PMP. Toată această bâlbâială a BEC dă apă la moară reprezentanţilor PMP. "Vedeţi de ce facem contestaţie la Biroul Electoral Central? Este jenant ce se întâmplă. Sperăm că la Biroul Electoral Central vom primi un răspuns competent, pentru că la contestaţia noastră vom ataşa şi o copie a procesului verbal afişat de Biroul Electoral pe 6 mai, a doua zi după contestaţia noastră iniţială. Şi lansăm şi noi public o întrebare: de ce nu există afişat la Câmpina un astfel de proces verbal cu datele corecte şi pentru şedinţa din 5 mai, contestată de PMP?!", a declarat Adrian Ioan Piţigoi, președinte al organizației locale și candidat la funcţia de primar al municipiului Câmpina.

Citiţi şi - BEJ a respins contestaţia depusă de PMP Câmpina, dar se va ajunge la BEC!

3668 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Jenny 10.05.2016 16:42 Dacă nu era prostia ăstora de la biroul electoral, ce mai vorbeau cei d la pmp?

Actualitate

4507 vizualizari
28 feb. 2020 17:59

Tânăra din Câmpina NU este infectată cu coronavirus. Rezultatul testelor este negativ

Infecția cu coronavirus nu se confirmă la cele două persoane din județul Prahova internate la Spitalul de Boli Contagioase din Ploiești: tânăra de 19 ani, din Câmpina și bărbatul de 33 de ani, din Bărcănești. În ambele cazuri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Național "Matei Balș" este negativ. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniță.

2294 vizualizari
28 feb. 2020 10:35

Campioana olimpică de tineret, Georgeta Popescu, a primit titlul de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina"

Ședința de joi, 28 februarie 2020, a Consiliului Local a început cu un moment festiv - acordarea tilului de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina" campioanei olimpice de tineret la monobob Georgeta Popescu. Tânăra sportivă a fost invitată în fața Consiliului Local pentru a primi diploma de "Cetățean de onoare", precum și un premiu de 10.000 lei din partea administrației câmpinene.

Alte stiri recente

1751 vizualizari
28 feb. 2020 11:50

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 28 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2132 vizualizari
27 feb. 2020 13:54

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 27 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.