De abia a început campania electorală, iar problemele apar acolo unde ne-am fi aşteptat mai puţin, chiar în curtea Biroului Electoral de Circumscripţie Câmpina.
Am scris zilele trecute despre contestaţia formulată de PMP Câmpina după tragerea la sorţi pentru completarea Biroului Electoral cu membri de la partidele care au depus liste complete de candidaţi. Reamintim că atunci, pe 5 mai, PMP a contestat lipsa de transparenţă, mai exact faptul că reprezentantul acestui partid (și nu numai) nu a fost anunţat să participe la tragerea la sorţi, chiar dacă legea prevede expres acest lucru. Contestația PMP a fost respinsă de Biroul Electoral Județean pe motiv că nu este datoria Biroului Electoral de Circumscripţie să anunţe reprezentanţii partidelor când are loc tragerea la sorţi.
Deci, în opinia BEJ, PMP nu a avut dreptate. A doua zi, însă, pe 6 mai, Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina afişează un proces verbal prin care se comunică anunţarea telefonică a tuturor reprezentanţilor formaţiunilor politice pentru tragerea la sorţi a ordinii pe buletinul de vot, operaţiune programată pentru 7 mai. Deci, până la urmă, este de datoria Biroului Electoral să anunțe reprezentanții partidelor...
Acum, undeva este evident că s-a greşit. Nu se poate ca exact argumentul contestaţiei formulate de PMP să fie recunoscut implicit de Biroul Electoral şi la numai o zi să se procedeze întocmai cum ceruse PMP. Toată această bâlbâială a BEC dă apă la moară reprezentanţilor PMP. "Vedeţi de ce facem contestaţie la Biroul Electoral Central? Este jenant ce se întâmplă. Sperăm că la Biroul Electoral Central vom primi un răspuns competent, pentru că la contestaţia noastră vom ataşa şi o copie a procesului verbal afişat de Biroul Electoral pe 6 mai, a doua zi după contestaţia noastră iniţială. Şi lansăm şi noi public o întrebare: de ce nu există afişat la Câmpina un astfel de proces verbal cu datele corecte şi pentru şedinţa din 5 mai, contestată de PMP?!", a declarat Adrian Ioan Piţigoi, președinte al organizației locale și candidat la funcţia de primar al municipiului Câmpina.
Citiţi şi - BEJ a respins contestaţia depusă de PMP Câmpina, dar se va ajunge la BEC!
La sfârșitul acestei luni, noua administrație locală, care a rezultat în urma alegerilor din 9 iunie, îi va ”intra în pâine”. Suntem convinși că de-a lungul acestor multe luni, au fost destui cei care a încercat sau chiar i-au făcut agenda noii administrații. Încercăm să venim cu câteva idei, credem noi interesante, dar, mai mult, nu sunt costisitoare și ar putea aduce un plus imaginii Câmpinei.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă vineri după-amiază, în jurul orei 16.00, în apropiere trecerii de pietoni de la intrarea pe Strada Mihail Kogălniceanu.
Sfânta Parascheva este ocrotitoarea a peste 450 biserici ortodoxe din țară, printre acestea numărându-se și biserica de la Câmpina, de pe Strada Orizontului, ce poartă hramul Cuvioasei.
La sediul Primăriei municipiului Câmpina a avut loc miercuri, 9 octombrie 2024, o ședință a Comisiei pentru Siguranța Circulației, condusă de primarul Alin Moldoveanu și în cadrul căreia s-au discutat mai multe proiecte importante, pentru care era necesar avizul acestei comisii.