Ziua Romilor, sărbătorită în premieră la Câmpina și finanțată de la bugetul local

Social (Categoria articolului)

8 aprilie este Ziua Internațională a Romilor. Așa s-a stabilit în 1971, la Londra, la primul congres al romilor de pretutindeni, atunci când a fost adoptat și imnul internațional al romilor - "Gelem, gelem". Anul acesta, la Câmpina, Ziua Romilor a fost sărbătorită în premieră. În parcarea din spatele Casei Tineretului, cu tarabe, cu grătare, cu baloane colorate, cu muzică țigănească. Și, bineînțeles, cu oficialități locale.

Pentru romi, a fost un eveniment și chiar s-au distrat de ziua lor, în felul lor. Pentru restul câmpinenilor, n-a fost, de fapt, nimic. Unii poate au știut de eveniment, dar au preferat să uite, să ignore, să evite. Alții poate nu au știut. Cert este că la Ziua Romilor au fost doar romi. Sigur, nu puteau lipsi reprezentanții administrației locale, cei care au aprobat alocarea a 6.000 lei de la bugetul Câmpinei pentru Ziua Romilor. O decizie luată absolut întâmplător în anul electoral 2016, nu-i așa? Așa cum, tot întâmplător, electoral a fost și discursul primarului Horia Tiseanu. Urmăriți-l, chiar nu trebuie ratat acest superb discurs în care se vorbește despre relațiile bune ale câmpinenilor și cetățenii de etnie romă, despre conviețuirea pașnică și civilizată, despre cărămidăria construită din fonduri europene pentru romi (și dărâmată după aproape un an, n.r.), despre programele pentru romi, despre autorizațiile de construcție (pe care primarul le-a pus în sarcina Guvernului, deși e treaba Primăriei), despre căsuțele achiziționate cu bani de la buget special pentru comercianții romi etc. 
Din partea administrației locale au mai participat consilierii locali Florin Frățilă, Viorel Bondoc, Dragomir Enache, Marian Dulă, care au stat alături de primar, iar prin mulțime s-au aflat Rodica Papuc, Gheorghe Tudor și Daniel Telegescu. Ziua Romilor a fost organizată de Asociația Comercianților Romi din România, Asociația Partida Romilor "Pro Europa", cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Câmpina.

7087 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Eu 08.04.2016 22:16 Pacat de acest oras frumos, ca a ajuns pe mana unor milogi, care ne baga noua mana in buzunar pentru a organiza romilor astfel de paranghelii, si totul doar pentru o mana de voturi!!! RUSINE!!!
  • Florin 08.04.2016 22:45 Parca sant alegeri anu asta e ce ziceti o fi o coincidenta .........sau poate nu?!
  • Silviu 09.04.2016 08:13 Nu sunt de acord ca s-au alocat bani pentru aceasta tiganie si nici cu locul in care s-a organizat. Trebuiau sa vina pe strada Istrati, unde prin grija domnului primar, este o tiganie de aproape doi ani! Traim ca in Evul Mediu! Strada este pulbere si domnul primar le da bani tiganilor si le promite ca le va face acte (sa poata vota, nu?)! Sa va fie rusine! Domnule Tiseanu, daca mai candidati, va asteptam in campanie pe strada Istrati, dar sa veniti cu garzi de corp ca nu va putem garanta securitatea personala! Duceti-va spre gara, sa vedeti ce a facut Alin Moldoveanu acolo! Daca te duci din Campina la gara, nu ai sti unde e oras si unde e comuna! Ar trebui sa va dea serios de gandit treaba asta! Dar dbs sunteti cu gandul la... ! Inca o data, sa va fie rusine si va asteptam in campanie pe stradaa noastra!
  • Gica 10.04.2016 09:05 Tiseanu si cei cativa consilieri prezenti, care se tot inghesuie sa il pupe in fund, uita un lucru foarte important: se bucura la cele cateva zeci de voturi (nesigure) ale romilor, dar vor pierde alte cateva mii ale campinenilor - ca mine - care ne-am platit ca prostii impozitele sa aba ei din ce face paranghelii pentru tigani! Poate a fost ultima paranghelie...
  • Toma Nicolae 11.04.2016 10:57 Este cel mai incompetent Primar din ultimii 200 de ani.Nu are nici o viziune de nevoile unui oras, decat interese personale si de gasca.20 de ani pierduti ,doua parcuri si cateva strazi asfaltate,pierderea fondurilor europene,masina de 28 mii de euro, restul nimicuri ,si femeia de servici din primarie putea coordona aceste mari realizari.Sa speram ca dispare cat de curand din viata publica.E firesc sa se intrerupa domnia unui incompetent dupa 20 de ani ,mai nou a gasit vinovatul de dezastru orasului adica Ceausescu de proasta infrastructura de adincime .
  • maria 11.04.2016 13:48 Rusine domnule primar Tiseanu ca ati ajuns sa folositi banii din bugetul local pentru ziua romilor.Ati intrecut orice masura.Ati fost penibil ca toata lumea s-a prins ca o faceti pentru voturi.Sunteti sigur ca ei va voteaza?oricum sunt foarte putini.Cu siguranta ati pierdut in fata campinenilor mai ales voturi deoarece e inadmisibil ca sa folositi banii campinenilor pentru interese meschine.

Social

2424 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

3154 vizualizari
20 iun. 2022 22:32

O nouă metodă de înșelăciune face ravagii la Câmpina. Cum puteți preveni frauda prin OLX?

1 comentarii

De la începutul acestui an și până în prezent s-au înmulțit și la Câmpina cazurile de persoane înșelate printr-o nouă metodă.

Alte stiri recente

1959 vizualizari
28 iun. 2022 13:47

La Câmpina, polițiștii au prins un șofer de autobuz băut, la 6 dimineața!

Polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autobuz, care efectua curse regulate de transport persoane, în cursul dimineții de luni, 27 iunie, pe Bulevardul Carol I.

1846 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.