Încă trei decese cauzate de virusul gripal de tip A, subtip H1, au fost înregistrate ieri în România. Este vorba despre trei femei, de 43 de ani, de 51 de ani și de 72 de ani, din Prahova, Gorj și București. În județul Prahova, acesta este al patrulea deces cauzat de gripă. La nivel național, 23 de persoane și-au pierdut până acum viața din cauza gripei, după cum a transmis Institutul Național de Sănătate Publică. Ministrul Sănătății a anunțat că România este în pragul unei epidemii de gripă, săptămâna trecută înregistrându-se 1.155 cazuri de gripă clinică, la nivel național, dintr-un total de peste 90.000 de cazuri de viroze respiratorii. Având în vedere această situație, Direcția de Sănătate Publică Prahova a transmis Inspectoratului Școlar Județean, iar acesta, la rândul său, a transmis tuturor unităților de învățământ, o adresă privind instituirea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în școli.
Potrivit acestei adrese transmise ieri în teritoriu, DSP Prahova solicită raportarea zilnică a cazurilor de îmbolnăvire și a eventualelor focare de gripă, înregistrate la unitățile de învățământ."În cazul în care, la nivelul unei unități de învățământ, într-o clasă/grupă se înregistrează minim trei cazuri de infecții respiratorii/gripă timp de trei zile consecutive sau dacă se înregistrează o rată de absenteism de peste 20% trei zile consecutiv, din motivele menționate, se declară focar și DSP intervine prin recoltarea de probe și poate recomanda suspendarea temporară a cursurilor școlare", se precizează în adresa Direcției de Sănătate Publică.
De asemenea, conducerile școlilor sunt rugate să verifice cauzele de absenteism, prin luarea legăturii cu părinții, pentru a se ști dacă absența este cauzată de gripă sau o infecție respiratorie. Unităților de învățământ li se recomandă să aerisească frecvent sălile de clasă, să se realizeze curățenia în clase și dezinfecția băncilor, zilnic să se efectueze triajul copiilor, iar cei cu semne de boală să fie scoși din colectivitate și trimiși la medicul de familie.
(Foto cu caracter ilustrativ, sursă Mediafax)
Centrul Județean de Cultură Prahova "Academician Eugen Simion" și Asociația Așezămintelor Culturale din România organizează în fiecare an Colocviul Național "Coregrafia dansului tradițional astăzi".
În prezent, contribuția de la bugetul local al municipiului Câmpina pentru fiecare beneficiar al Centrului Rezidențial de Asistență și Reintegrare Socială a Persoanelor fără Adăpost este de 4.053,17 lei/ lună.
În Câmpina se derulează un proiect foarte interesant - ”Calificat pnetru viitor”, care propune inclusiv stagii de practică pentru elevi la mai mulți agenți economici din municipiu și nu numai, parteneri în cadrul acestui proiect.
În perioada în care România a fost monarhie, mai multe capete încoronate au vizitat Câmpina. Sunt povești fabuloase despre o istorie frumoasă, dar care - aproape sigur - nu se va mai repeta niciodată.