Cuantumul pensiei speciale se acordă în limita a trei mandate și se calculează astfel: se înmulțeste numărul lunilor de mandat cu 0,55% din indemnizația brută lunară aflată în plată și se împarte la 100. În cazul primarului Câmpinei, Horia Tiseanu, de exemplu, care se află la cel de-al treilea mandat de primar, pensia specială ar fi undeva la aproape 1.000 de euro. Asta fără să adăugăm și cele două mandate de viceprimar pe care le-a avut înainte de a intra la cabinetul 1 din Primărie.
Ca și în cazul parlamentarilor, pensia specială se acordă în momentul în care alesul local se pensionează și se va cumula cu pensia normală. Pensia specială se va actualiza ori de câte ori se va majora indemnizația brută lunară a unui primar, viceprimar, președinte sau vicepreședinte de CJ aflați în funcție. Se acordă pensie specială și pentru mandate incomplete, dar perioada de mandat efectiv exercitată nu poate fi mai mică de doi ani.
Această nouă lege care modifică Statutul aleșilor locali se află la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare. Senatul a votat ieri legea, după ce actul normativ trecuse tacit, în noiembrie, în Camera Deputaților, dar fără a avea o estimare a impactului bugetar pentru aplicarea unei asemenea măsuri.
Și iată-i pe câmpinenii care, dacă legea va fi promulgată, vor beneficia de pensie specială:
- Mihai Stănescu, primar al Câmpinei în perioada 1992-1996
- Romul Remus Micu, primar în perioada 1996-2000
- Tudor Gheorghe, primar în mandatul 2000-2004
- Horia Tiseanu, primar aflat la al treilea mandat consecutiv (din 2004) și viceprimar în perioada 1996-2004
- Florin Buda, viceprimar în perioada 1993-1996
- Eduard Milu, viceprimar în perioada 2004-2007
- Ion Dragomir, viceprimar în ultimele două mandate (2008-2012, 2012-prezent)
Să nu-l uităm pe Florin Anghel, care a fost președinte al Consiliului Județean Prahova în mandatul 2004-2008 și deputat în mandatul 2008-2012, deci potențial beneficiar al pensiei speciale și ca parlamentar, dar și ca ales local.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.