Cuantumul pensiei speciale se acordă în limita a trei mandate și se calculează astfel: se înmulțeste numărul lunilor de mandat cu 0,55% din indemnizația brută lunară aflată în plată și se împarte la 100. În cazul primarului Câmpinei, Horia Tiseanu, de exemplu, care se află la cel de-al treilea mandat de primar, pensia specială ar fi undeva la aproape 1.000 de euro. Asta fără să adăugăm și cele două mandate de viceprimar pe care le-a avut înainte de a intra la cabinetul 1 din Primărie.
Ca și în cazul parlamentarilor, pensia specială se acordă în momentul în care alesul local se pensionează și se va cumula cu pensia normală. Pensia specială se va actualiza ori de câte ori se va majora indemnizația brută lunară a unui primar, viceprimar, președinte sau vicepreședinte de CJ aflați în funcție. Se acordă pensie specială și pentru mandate incomplete, dar perioada de mandat efectiv exercitată nu poate fi mai mică de doi ani.
Această nouă lege care modifică Statutul aleșilor locali se află la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare. Senatul a votat ieri legea, după ce actul normativ trecuse tacit, în noiembrie, în Camera Deputaților, dar fără a avea o estimare a impactului bugetar pentru aplicarea unei asemenea măsuri.
Și iată-i pe câmpinenii care, dacă legea va fi promulgată, vor beneficia de pensie specială:
- Mihai Stănescu, primar al Câmpinei în perioada 1992-1996
- Romul Remus Micu, primar în perioada 1996-2000
- Tudor Gheorghe, primar în mandatul 2000-2004
- Horia Tiseanu, primar aflat la al treilea mandat consecutiv (din 2004) și viceprimar în perioada 1996-2004
- Florin Buda, viceprimar în perioada 1993-1996
- Eduard Milu, viceprimar în perioada 2004-2007
- Ion Dragomir, viceprimar în ultimele două mandate (2008-2012, 2012-prezent)
Să nu-l uităm pe Florin Anghel, care a fost președinte al Consiliului Județean Prahova în mandatul 2004-2008 și deputat în mandatul 2008-2012, deci potențial beneficiar al pensiei speciale și ca parlamentar, dar și ca ales local.
Primăria municipiului Câmpina a încheiat de curând un contract cu o firmă specializată în alpinism utilitar, scopul fiind acela de a tăia copaci care reprezintă un pericol major pentru populație, dar și pentru bunuri.
Dacă mergeți pe străzile din Câmpina și vedeți luminile aprinse la stâlpii de iluminat public, nu trebuie să vă faceți griji... Nu s-a dereglat programul, ci se efectuează reparații la rețeaua de iluminat public.
Ceea ce puțini credeau s-au întâmplat astăzi, vineri, 18 iulie - Băile Minerale Telega s-au redeschis publicului.
Pe DN1, pe raza comunei Cornu, în apropiere de Câmpina, a avut loc un accident rutier grav.