Din 13 august 2021, ziua în care HidroPrahova a anunțat că apa din Câmpina nu este potabilă, lucrurile parcă au luat-o razna în al doilea municipiu al județului. Apoi, anunțul DSP cu privire la infestarea apei cu Clostridium perfringens a indus și mai multă teamă. Dar ceea ce o să vă spunem noi în continuare va complica și mai mult situația existentă. Pentru că, ne place sau nu, credem sau negăm, cineva își bate joc de Câmpina! Ei bine, 2021 este al patrulea an consecutiv când DSP descoperă bacteria Clostridium perfringens în probele luate pentru analiză din punctul de recoltare de la bazinele de pe Drumul Taberei (stația de alimentare Muscel-Voila). Din 2018 încoace, bacteria e acolo, dar câmpinenilor nu le-a spus nimeni. Și nici nu a impus nimeni vreo restricție în consumul apei. Și nici nu s-a apucat nimeni să spele și să igienizeze vreun bazin...
Raportul județean asupra calității apei potabile, întocmit de Direcția de Sănătate Publică Prahova în anul 2018, arată negru pe alb că “situații deosebite (înregistrarea de neconformități la calitatea apei - depășiri ale concentrațiilor maxime admise (CMA) prevăzute în Anexa 1 la Legea 458/2002) s-au înregistrat mai frecvent la nivelul următoarelor localități/stații/zone de aprovizionare cu apă potabilă în sistem centralizat astfel: Ghioșești (Comarnic), Câmpina, Izvoarele, Schiulești, Valea Doftanei, Telega, Secăria, Slănic, Ștefești (neconformități la parametrul Clostridium perfringens)”. Iar în anexele la acest raport se specifică faptul că este vorba despre stația de alimentare Muscel-Voila.
Același lucru este menționat și în Raportul județean asupra calității apei potabile din anul 2019, adică neconformități la același parametru - Clostridium perfringens (CP). În raportul DSP din 2020, bacteria este menționată din nou, la aceeași stație de alimentare cu apă. Toate acestea le puteți vedea în extrasele-foto de la articolul nostru. De asemenea, rapoartele le găsiți și pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Prahova, dacă le căutați cu atenție.
Deci, de patru ani, această bacterie apare la analizele efectuate de DSP la Câmpina. În același loc. An de an. Conform procedurilor, în astfel de situații, când se descoperă o neconformitate în apa potabilă, DSP anunță operatorul de apă și canal, adică pe HidroPrahova, care trebuie să ia măsurile prevăzute de lege. Iar DSP să stabilească anumite restricții în folosirea apei. S-au întâmplat toate acestea în 2018, 2019 și 2020 și nu ne amintim noi? De ce până acum câmpinenii nu au fost anunțați că în apă (fie și numai pe o porțiune de rețea) există Clostridium perfringens – specia, inclusiv sporii, așa cum se menționează în rapoartele DSP din anii anteriori? Autoritățile locale au fost anunțate? Ce măsuri s-au luat? Care este sursa infestării? Și, mai ales, de ce acum, în 2021, s-a făcut atâta vâlvă cu această bacterie, când se știa de existența ei încă din 2018? Ce e diferit acum, față de anii anteriori? De ce acum plouă cu comunicate și până acum nu s-a spus o vorbă... publică? Ce se întâmplă?
Sunt întrebări la care Direcția de Sănătate Publică și HidroPrahova trebuie să răspundă! Câmpina nu e bătaia de joc a nimănui!
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina pentru autoarea accidentului cumplit din 7 aprilie 2022, de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.