Bacteria Clostridium există de patru ani în apa din Câmpina! De ce nu s-a spus nimic până acum și de ce în 2021 s-au impus restricții?

Actualitate (Categoria articolului)

Din 13 august 2021, ziua în care HidroPrahova a anunțat că apa din Câmpina nu este potabilă, lucrurile parcă au luat-o razna în al doilea municipiu al județului. Apoi, anunțul DSP cu privire la infestarea apei cu Clostridium perfringens a indus și mai multă teamă. Dar ceea ce o să vă spunem noi în continuare va complica și mai mult situația existentă. Pentru că, ne place sau nu, credem sau negăm, cineva își bate joc de Câmpina! Ei bine, 2021 este al patrulea an consecutiv când DSP descoperă bacteria Clostridium perfringens în probele luate pentru analiză din punctul de recoltare de la bazinele de pe Drumul Taberei (stația de alimentare Muscel-Voila). Din 2018 încoace, bacteria e acolo, dar câmpinenilor nu le-a spus nimeni. Și nici nu a impus nimeni vreo restricție în consumul apei. Și nici nu s-a apucat nimeni să spele și să igienizeze vreun bazin...

Raportul județean asupra calității apei potabile, întocmit de Direcția de Sănătate Publică Prahova în anul 2018, arată negru pe alb că “situații deosebite (înregistrarea de neconformități la calitatea apei - depășiri ale concentrațiilor maxime admise (CMA) prevăzute în Anexa 1 la Legea 458/2002) s-au înregistrat mai frecvent la nivelul următoarelor localități/stații/zone de aprovizionare cu apă potabilă în sistem centralizat astfel: Ghioșești (Comarnic), Câmpina, Izvoarele, Schiulești, Valea Doftanei, Telega, Secăria, Slănic, Ștefești (neconformități la parametrul Clostridium perfringens)”. Iar în anexele la acest raport se specifică faptul că este vorba despre stația de alimentare Muscel-Voila.
Același lucru este menționat și în Raportul județean asupra calității apei potabile din anul 2019, adică neconformități la același parametru - Clostridium perfringens (CP). În raportul DSP din 2020, bacteria este menționată din nou, la aceeași stație de alimentare cu apă. Toate acestea le puteți vedea în extrasele-foto de la articolul nostru. De asemenea, rapoartele le găsiți și pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Prahova, dacă le căutați cu atenție.
Deci, de patru ani, această bacterie apare la analizele efectuate de DSP la Câmpina. În același loc. An de an. Conform procedurilor, în astfel de situații, când se descoperă o neconformitate în apa potabilă, DSP anunță operatorul de apă și canal, adică pe HidroPrahova, care trebuie să ia măsurile prevăzute de lege. Iar DSP să stabilească anumite restricții în folosirea apei. S-au întâmplat toate acestea în 2018, 2019 și 2020 și nu ne amintim noi? De ce până acum câmpinenii nu au fost anunțați că în apă (fie și numai pe o porțiune de rețea) există Clostridium perfringens – specia, inclusiv sporii, așa cum se menționează în rapoartele DSP din anii anteriori? Autoritățile locale au fost anunțate? Ce măsuri s-au luat? Care este sursa infestării? Și, mai ales, de ce acum, în 2021, s-a făcut atâta vâlvă cu această bacterie, când se știa de existența ei încă din 2018? Ce e diferit acum, față de anii anteriori? De ce acum plouă cu comunicate și până acum nu s-a spus o vorbă... publică? Ce se întâmplă?

Sunt întrebări la care Direcția de Sănătate Publică și HidroPrahova trebuie să răspundă! Câmpina nu e bătaia de joc a nimănui!

6955 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Grecu 18.08.2021 08:09 Acum sa dea cu subsemnatul toti aceia care ani de a eandul au lasat problemele sa persiste ca sa si tina scaunele. La puscarie cu totii sa plateasca vuwgile oamenilir, arat DSPcat si APELE ROMANE si cel mai mult HIDRO PRAHOVA care stir doar sa mareasca pretul apei iar apa este neporabila. Luati masuri urgente de siguranra cetatenilir, trageti la raspundere oe toti nesimtiti astia.
  • Alex 18.08.2021 08:36 Campinenii se pot asocia si actiona in judecata HidroPrahova. Se vor cere si daune, maximul posibil. Avand in vedere ca s-a ascuns acest fapt periculos pentru sanatatea tuturor.
  • Ioana Dumitrascu 18.08.2021 08:52 Felicitari, tot de la voi aflam lucrurile importante, nu de la institutiile statului pe care le platim cu multi bani. Sunt curioasa cum vor explica DSP si Hidro aceasta treaba, daca vor explica. Mie mi se pare foarte grav ce se intampla si as vrea sa vad reactii inclusiv de la primarie si consiliul local fata de aceasta problema cu bacteria.
  • rammstein 18.08.2021 09:36 rusine !!!.. oare cine era primar pe vremea aia ??..aud ??...acest ... trebuie arestat imediat pentru faptul ca a nenorocit un oras intreg !!!...de altfel toti care si-au adus contributia la aceasta nenorocire ar trebui arestati !!!...ancheta pornita de la prefectura judetului sa nu ierte pe nimeni!!!..acesti ... sunt mai feroce decat ... de la Auschwitz..!!!..aia te gazau,astia de infecteaza...efectul e la fel..moartea ...
  • Suntem cu ochii pe voi 18.08.2021 22:14 Scumpiri, apa -canal scump și drept mulțumire clostridium , frați CÂMPINENI să ne unim , acest hidro dorește doar bani , pe politic au intrat peste tot , RUȘINE! ASTA E CÂND SE IMPUNE DE LA CENTRU.
  • Marius 19.08.2021 08:41 Buna , Îmi este din ce in mai clar că trebuie să ne facem fântâni in curte sa ne alimentam cu pompa și să ne curățăm și sa verificam singuri apa. La fel și cu mâncarea , ăștia ne otrăvesc cu bună știință. Cu facturile la gaze și curent la fel , ăștia ne pun preturile după bunul lor plac fără să-i mai tragă nimeni la răspundere că oamenii nu mai au cu ce să plătească ,că salariile și pensiile nu corespund cu realitatea. Nu mai spun nimic de politicieni , că știți și voi care e treaba , indiferent de partidul care conduce.

Actualitate

679 vizualizari
20 oct. 2021 21:54

Noi restricții de luni, 25 octombrie. Vacanță de două săptămâni în toate școlile și liceele

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara, restricțiile care vor fi impuse începând de luni, respectiv doar vaccinații vor mai putea circula noaptea, certificatul verde va fi obligatoriu pentru majoritatea activităților, iar masca redevine obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă.

2272 vizualizari
19 oct. 2021 20:25

De miercuri, 20 octombrie 2021, elevii Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu” din Câmpina trec în sistemul online de învățământ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a adoptat marți, 19 octombrie, Hotărârea nr. 89 privind trecerea în sistem online a încă zece unități de învățământ din județ, din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2.

Alte stiri recente

2476 vizualizari
18 oct. 2021 22:19

Un an de la alegerile locale. Cum se vede administrația locală prin ochii singurului consilier câmpinean independent, Costel Filip

Seria emisiunilor dedicate împlinirii unui an de la alegerile locale a continuat cu consilierul local independent, Costel Filip. De altfel, este singurul consilier independent ales vreodată la Câmpina și se poate spune că a constituit o surpriză nu doar alegerea sa în Consiliul Local, ci și rezultatul obținut - 1.014 voturi, reprezentând 7,81% din voturile electoratului prezent la urne, în condițiile în care îi erau suficiente doar trei procente pentru a intra în Consiliul Local.

5370 vizualizari
18 oct. 2021 20:39

Accident spectaculos în Câmpina, pe Calea Dacia, produs de un tânăr de 19 ani

Luni seară, pe Calea Dacia din municipiul Câmpina, în apropierea sensului giratoriu de la intersecția cu Bulevardul Nicolae Bălcescu a avut loc un accident de circulație, produs de un tânăr de 19 ani.