Bacteria Clostridium există de patru ani în apa din Câmpina! De ce nu s-a spus nimic până acum și de ce în 2021 s-au impus restricții?

Actualitate (Categoria articolului)

Din 13 august 2021, ziua în care HidroPrahova a anunțat că apa din Câmpina nu este potabilă, lucrurile parcă au luat-o razna în al doilea municipiu al județului. Apoi, anunțul DSP cu privire la infestarea apei cu Clostridium perfringens a indus și mai multă teamă. Dar ceea ce o să vă spunem noi în continuare va complica și mai mult situația existentă. Pentru că, ne place sau nu, credem sau negăm, cineva își bate joc de Câmpina! Ei bine, 2021 este al patrulea an consecutiv când DSP descoperă bacteria Clostridium perfringens în probele luate pentru analiză din punctul de recoltare de la bazinele de pe Drumul Taberei (stația de alimentare Muscel-Voila). Din 2018 încoace, bacteria e acolo, dar câmpinenilor nu le-a spus nimeni. Și nici nu a impus nimeni vreo restricție în consumul apei. Și nici nu s-a apucat nimeni să spele și să igienizeze vreun bazin...

Raportul județean asupra calității apei potabile, întocmit de Direcția de Sănătate Publică Prahova în anul 2018, arată negru pe alb că “situații deosebite (înregistrarea de neconformități la calitatea apei - depășiri ale concentrațiilor maxime admise (CMA) prevăzute în Anexa 1 la Legea 458/2002) s-au înregistrat mai frecvent la nivelul următoarelor localități/stații/zone de aprovizionare cu apă potabilă în sistem centralizat astfel: Ghioșești (Comarnic), Câmpina, Izvoarele, Schiulești, Valea Doftanei, Telega, Secăria, Slănic, Ștefești (neconformități la parametrul Clostridium perfringens)”. Iar în anexele la acest raport se specifică faptul că este vorba despre stația de alimentare Muscel-Voila.
Același lucru este menționat și în Raportul județean asupra calității apei potabile din anul 2019, adică neconformități la același parametru - Clostridium perfringens (CP). În raportul DSP din 2020, bacteria este menționată din nou, la aceeași stație de alimentare cu apă. Toate acestea le puteți vedea în extrasele-foto de la articolul nostru. De asemenea, rapoartele le găsiți și pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Prahova, dacă le căutați cu atenție.
Deci, de patru ani, această bacterie apare la analizele efectuate de DSP la Câmpina. În același loc. An de an. Conform procedurilor, în astfel de situații, când se descoperă o neconformitate în apa potabilă, DSP anunță operatorul de apă și canal, adică pe HidroPrahova, care trebuie să ia măsurile prevăzute de lege. Iar DSP să stabilească anumite restricții în folosirea apei. S-au întâmplat toate acestea în 2018, 2019 și 2020 și nu ne amintim noi? De ce până acum câmpinenii nu au fost anunțați că în apă (fie și numai pe o porțiune de rețea) există Clostridium perfringens – specia, inclusiv sporii, așa cum se menționează în rapoartele DSP din anii anteriori? Autoritățile locale au fost anunțate? Ce măsuri s-au luat? Care este sursa infestării? Și, mai ales, de ce acum, în 2021, s-a făcut atâta vâlvă cu această bacterie, când se știa de existența ei încă din 2018? Ce e diferit acum, față de anii anteriori? De ce acum plouă cu comunicate și până acum nu s-a spus o vorbă... publică? Ce se întâmplă?

Sunt întrebări la care Direcția de Sănătate Publică și HidroPrahova trebuie să răspundă! Câmpina nu e bătaia de joc a nimănui!

7363 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Grecu 18.08.2021 08:09 Acum sa dea cu subsemnatul toti aceia care ani de a eandul au lasat problemele sa persiste ca sa si tina scaunele. La puscarie cu totii sa plateasca vuwgile oamenilir, arat DSPcat si APELE ROMANE si cel mai mult HIDRO PRAHOVA care stir doar sa mareasca pretul apei iar apa este neporabila. Luati masuri urgente de siguranra cetatenilir, trageti la raspundere oe toti nesimtiti astia.
  • Alex 18.08.2021 08:36 Campinenii se pot asocia si actiona in judecata HidroPrahova. Se vor cere si daune, maximul posibil. Avand in vedere ca s-a ascuns acest fapt periculos pentru sanatatea tuturor.
  • Ioana Dumitrascu 18.08.2021 08:52 Felicitari, tot de la voi aflam lucrurile importante, nu de la institutiile statului pe care le platim cu multi bani. Sunt curioasa cum vor explica DSP si Hidro aceasta treaba, daca vor explica. Mie mi se pare foarte grav ce se intampla si as vrea sa vad reactii inclusiv de la primarie si consiliul local fata de aceasta problema cu bacteria.
  • rammstein 18.08.2021 09:36 rusine !!!.. oare cine era primar pe vremea aia ??..aud ??...acest ... trebuie arestat imediat pentru faptul ca a nenorocit un oras intreg !!!...de altfel toti care si-au adus contributia la aceasta nenorocire ar trebui arestati !!!...ancheta pornita de la prefectura judetului sa nu ierte pe nimeni!!!..acesti ... sunt mai feroce decat ... de la Auschwitz..!!!..aia te gazau,astia de infecteaza...efectul e la fel..moartea ...
  • Suntem cu ochii pe voi 18.08.2021 22:14 Scumpiri, apa -canal scump și drept mulțumire clostridium , frați CÂMPINENI să ne unim , acest hidro dorește doar bani , pe politic au intrat peste tot , RUȘINE! ASTA E CÂND SE IMPUNE DE LA CENTRU.
  • Marius 19.08.2021 08:41 Buna , Îmi este din ce in mai clar că trebuie să ne facem fântâni in curte sa ne alimentam cu pompa și să ne curățăm și sa verificam singuri apa. La fel și cu mâncarea , ăștia ne otrăvesc cu bună știință. Cu facturile la gaze și curent la fel , ăștia ne pun preturile după bunul lor plac fără să-i mai tragă nimeni la răspundere că oamenii nu mai au cu ce să plătească ,că salariile și pensiile nu corespund cu realitatea. Nu mai spun nimic de politicieni , că știți și voi care e treaba , indiferent de partidul care conduce.

Actualitate

1857 vizualizari
30 nov. 2022 13:16

Directorul Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, Vasile Tache, a fost avansat la gradul de chestor

1 comentarii

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat în cursul zilei de marți, 29 noiembrie, mai multe decrete privind unele avansări în grad.

3355 vizualizari
29 nov. 2022 17:55

La Câmpina, în seara Sfântului Andrei, se aprind luminițele pentru sărbători și vor răsuna primele colinde

1 comentarii

În seara Sfântului Andrei, părintele spiritual și ocrotitorul României, la ora 17.00, în Parcul Regele Mihai I din centrul Câmpinei, vor răsuna primele colinde ale acestei ierni. Vor cânta micii soliști de la Clubul Copiilor din localitate. Apoi, la 17.30, va fi aprins iluminatul ornamental pentru sărbătorile de iarnă.

Alte stiri recente

223 vizualizari
30 nov. 2022 15:58

Participare record la Concursul de creație literară pentru elevi de la Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” Câmpina

Concursul de creație literară adresat elevilor din școlile și liceele câmpinene a strâns la ediția din acest an un număr record de participanți - 92. Marți, 29 noiembrie, imediat după prânz, a avut loc festivitatea de premiere, la care administrația locală a fost reprezentată de Liviu Davidescu, consilier local, președintele Comisiei pentru Cultură și Tineret, din cadrul Consiliului Local Câmpina.

566 vizualizari
30 nov. 2022 13:58

Sărbătoarea ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României, sărbătorite la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Marți, 29 noiembrie, în sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a avut loc o manfestare prin care au fost sărbătorite ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României. Chiar dacă la acest eveniment nu au putut lua parte decât elevi și cadre didactice ale acestei instituții de învățământ, manifestarea a fost una emoționantă și deosebit de frumoasă.