Ministerul Dezvoltării Regionale a prelungit cu două luni (până la 21 mai 2018) perioada de depunere a proiectelor în vederea obținerii finanțării europene în cadrul Programului Operațional Regional POR 2014-2020. Pentru Câmpina este o veste bună, având în vedere faptul că Primăria nu s-a putut încadra în termenul inițial pentru depunerea proiectului privind modernizarea transportului public prin achiziționarea de autobuze ecologice, crearea unor piste de biciclete și realizarea unui sistem de management al traficului.
Scriam la începutul lunii februarie că doar printr-o minune Câmpina mai poate prinde "trenul" finanțării europene în cadrul POR Axa 3 - "Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane, bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă". Asta, având în vedere faptul că lucrurile s-au mișcat extrem de greoi la nivelul administrației locale. Ei bine, minunea s-a produs, Ministerul Dezvoltării Regionale prelungind cu două luni termenul de depunere a proiectelor. Poate de această dată va fi suficient timp și pentru Primăria Câmpina să finalizeze documentațiile necesare.
Vă reamintim că, după numeroase ședințe care au avut loc în toamna anului trecut la Primărie, pe 4 decembrie 2017 Consiliul Local Câmpina și-a dat în unanimitate acordul de principiu pentru depunerea cererii de finanțare în vederea accesării de fonduri europene destinate modernizării transportului public. În strânsă legătură cu acest proiect, CL a fost de acord și cu înființarea unei societăți de transport public a administrației locale, societate care să asigure transportul de persoane pe raza municipiului Câmpina.
Ulterior, Primăria a organizat licitația pentru realizarea studiului de trafic și a studiului de organizare a parcărilor, ambele documente (la care se lucrează acum) fiind condiții impuse pentru depunerea cererii de finanțare. Prin bugetul pe 2018 s-au alocat 220.000 lei pentru cele două studii, iar la ședința din 22 martie, Consiliul Local va suplimenta suma alocată acestui proiect cu încă 77.000 lei pentru alte documentații necesare.
Citiți și Acord unanim de principiu dat de CL Câmpina pentru modernizarea transportului public
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.
Sigur, nu valoarea prejudiciului este importantă, ci fapta în sine.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse marți seară pe Strada I.H. Rădulescu, în apropiere de intersecția cu Aleea Mărului.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina pentru autoarea accidentului cumplit din 7 aprilie 2022, de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.