Câmpina mai are o șansă să obțină bani europeni pentru modernizarea transportului public. Termenul de depunere a proiectelor a fost prelungit cu două luni

Actualitate (Categoria articolului)

Ministerul Dezvoltării Regionale a prelungit cu două luni (până la 21 mai 2018) perioada de depunere a proiectelor în vederea obținerii finanțării europene în cadrul Programului Operațional Regional POR 2014-2020. Pentru Câmpina este o veste bună, având în vedere faptul că Primăria nu s-a putut încadra în termenul inițial pentru depunerea proiectului privind modernizarea transportului public prin achiziționarea de autobuze ecologice, crearea unor piste de biciclete și realizarea unui sistem de management al traficului.

Scriam la începutul lunii februarie că doar printr-o minune Câmpina mai poate prinde "trenul" finanțării europene în cadrul POR Axa 3 - "Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane, bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă". Asta, având în vedere faptul că lucrurile s-au mișcat extrem de greoi la nivelul administrației locale. Ei bine, minunea s-a produs, Ministerul Dezvoltării Regionale prelungind cu două luni termenul de depunere a proiectelor. Poate de această dată va fi suficient timp și pentru Primăria Câmpina să finalizeze documentațiile necesare.
Vă reamintim că, după numeroase ședințe care au avut loc în toamna anului trecut la Primărie, pe 4 decembrie 2017 Consiliul Local Câmpina și-a dat 
în unanimitate acordul de principiu pentru depunerea cererii de finanțare în vederea accesării de fonduri europene destinate modernizării transportului public. În strânsă legătură cu acest proiect, CL a fost de acord și cu înființarea unei societăți de transport public a administrației locale, societate care să asigure transportul de persoane pe raza municipiului Câmpina.
Ulterior, Primăria a organizat
 licitația pentru realizarea studiului de trafic și a studiului de organizare a parcărilor, ambele documente (la care se lucrează acum) fiind condiții impuse pentru depunerea cererii de finanțare. Prin bugetul pe 2018 s-au alocat 220.000 lei pentru cele două studii, iar la ședința din 22 martie, Consiliul Local va suplimenta suma alocată acestui proiect cu încă 77.000 lei pentru alte documentații necesare.

Citiți și Acord unanim de principiu dat de CL Câmpina pentru modernizarea transportului public

Doar printr-o minune Câmpina mai poate prinde "trenul" finanțării europene pentru modernizarea transportului public

3995 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ciprian G. 20.03.2018 13:20 Chiar daca se prelungeste termenul si cu doi ani,proiectul acesta nu prea are sanse.El ramane doar un vis frumos!Pacat de banii care se cheltuie pe studiile de trafic si parcare.Cine raspunde de banii cheltuiti in ultimii ani pe studii care nu au avut nici o finalitate?Decat sa viseze frumos,mai bine banii cheltuiti pe studii(aproape 300.000 de lei) ar putea fi folositi pentru asfaltarea strazii Calea Doftanei,ca ne-am saturat sa ne distrugem masinile in gropi!!

Actualitate

1938 vizualizari
03 iun. 2023 09:36

Fântâna din fața sălii de sport de la Colegiul ”Grigorescu” Câmpina este într-o stare deplorabilă

2 comentarii

În fața sălii de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina se află o fântână arteziană. Din păcate, aceasta este o pată pe imaginea instituției și chiar a orașului.

1606 vizualizari
02 iun. 2023 20:34

Două intervenții dificile ale salvamontiștilor în Bucegi. A fost nevoie și de elicopter

Salvamontiștii prahoveni au avut în cursul zilei de vineri, 2 iunie, solicitări pentru două intervenții dificile.

Alte stiri recente

689 vizualizari
03 iun. 2023 18:49

Pledoarie pentru tenis, la Câmpina, de Ziua Internațională a Copiilor

Tenis Premium Club Câmpina și-a deschis larg porțile pe 1 Iunie, sărbătorindu-i pe copii și dorindu-și să atragă un număr cât mai mare dintre ei spre ”sportul alb”.

897 vizualizari
03 iun. 2023 16:40

Liga A Prahova. CS Câmpina - Avântul Măneciu 3-0

Meci cu aer de vacanță la ultima reprezentație a CS Câmpina pe teren propriu. A fost o victorie care nu folosește nimănui, iar la final, părea că nimeni nu pleacă acasă fericit, după cele aproape două ore petrecute la terenul sintetic de la Căminul Petrol din Câmpina.