Beneficiarii venitului minim garantat, obligați să participe la Bursa locurilor de muncă. Și au participat...

Actualitate (Categoria articolului)

Aglomerație mare, astăzi, la Bursa generală a locurilor de muncă organizată la Câmpina pentru cel de-al doilea municipiu al județului și localitățile din jur, inclusiv cele de pe Valea Prahovei. Peste 600 de persoane au venit la acțiune, dar puține dintre ele se aflau cu adevărat în căutarea unui loc de muncă. Și asta în condițiile în care 47 de agenți economici au oferit 567 de joburi în domenii diverse și pentru toate categoriile, de la muncitori necalificați până la absolvenți de studii superioare. Din păcate, dezamăgirea angajatorilor a fost mare. La o ofertă bogată, cererea a fost extrem de redusă.

Bursa a început cu o agitație maximă și asta pentru că la acțiune au fost obligați să participe beneficiarii venitului minim garantat prevăzut de Legea 416/2001. Altfel, ALOFM nu le mai eliberează adeverințele în baza cărora primăriile le acordă ajutorul social. Iar oamenii au venit, dar nu să-și caute un loc de muncă, ci pentru a obține adeverințele că au fost acolo, că nu au găsit de muncă și, prin urmare, primăriile trebuie să le dea în continuare venitul minim garantat. Au fost invitați, de către reprezentanții ALOFM, măcar să încerce să caute ceva de muncă, să vadă măcar posturile destinate necalificaților. Dar nu, pentru că "nu știm să scrim, nu știm să cetim", "io am patru clase, ce să muncesc io cu 4 clase", "io sunt bolnavă, nu pot munci", "hai cucoană, dă-ne bonurile alea că avem treabă acasă". Cam așa au stat lucrurile, iar șefa ALOFM Câmpina, Liliana Vasile, explică foarte bine situația. (video) Ideea este că beneficiarii venitului minim garantat nu vor loc de muncă, se mulțumesc cu ajutorul social dat de stat chiar dacă unii dintre ei sunt apți de muncă și au copii în întreținere.
Au venit la prima oră și au vrut să le fie eliberată rapid adeverința, fiind convinși cu greu să își arunce o privire spre oferta de locuri de muncă pusă la dispoziție de angajatori. Abia după plecarea lor lucrurile s-au mai liniștit și Bursa locurilor de muncă s-a desfășurat în condiții normale. Din păcate, ca și la ultimele ediții, oferta este mai mare decât cererea, iar cei mai mulți angajatori nu reușesc să găsească forța de muncă necesară. Nici calificată, nici necalificată.

5808 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • bucoveanu ionut bogdan 20.04.2018 23:17 e adevarat despre cei cu ajutorul social ,eu nu sunt,,,sunt doar 1 baiat normal....si cautam de munca...ideea este niciun angajator nu dorea saiu angajeze toti zic stai ca va sunam noi,asa ca este o minciuna ca ei,angajatorii au plecat dezamagiti...nu ei au fost ci noi...e drept cativa care doream macar necalificati desi sunt in chimie nu ne vor...de exemplu swisscaps cautau cu studii in chimie...adica ca mine...am optat pentru operator...adica necalificat mai pe inteles dar...stati ca poate va sunam noi...deci?nu au gasit forta de munca?daca si noi astia putini care am vrut sa ne angajam...si indeplineam si criterii nu putem...tot angajatorul e dezamagit?.....macar spuneti adevarul...nu sunt somer nu am ajutor social nu sunt rom sunt doar un baiat care cauta de munca si am fost la jumatate din angajatori...mai ca nu am implorat ..decat la ziare am primit un raspuns...trebuie sa merg sa dau o testare...restul nu-i intereseaza...deci nu mintiti lumea...am fost acolo...pun pariu ca nu suna nimeni
  • Vasile B. 24.04.2018 16:04 Trebuie schimbata legea! Nu vrei sa te angajezi, nu mai primesti ajutorul social! M-am saturat de..lenesi!
  • Tase 24.04.2018 19:37 Se pune problema rromilor.Cine ia pus sa faca puradei,sa fie de o echipa de fotbal.Cei care ii reprezinta in Primarie sa se ocupe de calificarea lor.Am lucrat si cu rromi si erau mai curati si mai cumsecade decat romanii,am lucrat si in multinationala cu straini,e vorba despre mentalitate.Problema nu se pune ca nu se vrea sa munceasca,daca iti spun ca te suna ce sperante ai,daca mergi la taiere la interviu si te analizeaza angajatorul ,pretentii multe si absurde,si cand tragi linie iti da minimul pe economie.Stacheta este cu multinationalele (foarte putine in Campina) in care stii pentru ce muncesti.Sa se diferentieze in functie de pregatire fie ca esti muncitor fie ca esti inginer cu studii superioare.Nu este normal ca un muncitor abia angajat sa ia mai mult decat o persoana cu 10 ani si peste vechime.De aceea meseriasii nu stau pe minimul pe economie.Aici trebuie sa lucreze angajatii fortelor de munca si agentii economici (mai mici sau mai mari) si mai e un aspect,dialogul cu oamenii.

Actualitate

2332 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

2343 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

1 comentarii

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

98 vizualizari
25 apr. 2024 19:00

Liga A Prahova, etapa a 26-a. Programul și delegările

Jocurile etapei a 26-a din Liga A Prahova la fotbal sunt programate la finalul acestei săptămâni. Iată programul și delegările:

239 vizualizari
25 apr. 2024 16:18

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.