Aglomerație mare, astăzi, la Bursa generală a locurilor de muncă organizată la Câmpina pentru cel de-al doilea municipiu al județului și localitățile din jur, inclusiv cele de pe Valea Prahovei. Peste 600 de persoane au venit la acțiune, dar puține dintre ele se aflau cu adevărat în căutarea unui loc de muncă. Și asta în condițiile în care 47 de agenți economici au oferit 567 de joburi în domenii diverse și pentru toate categoriile, de la muncitori necalificați până la absolvenți de studii superioare. Din păcate, dezamăgirea angajatorilor a fost mare. La o ofertă bogată, cererea a fost extrem de redusă.
Bursa a început cu o agitație maximă și asta pentru că la acțiune au fost obligați să participe beneficiarii venitului minim garantat prevăzut de Legea 416/2001. Altfel, ALOFM nu le mai eliberează adeverințele în baza cărora primăriile le acordă ajutorul social. Iar oamenii au venit, dar nu să-și caute un loc de muncă, ci pentru a obține adeverințele că au fost acolo, că nu au găsit de muncă și, prin urmare, primăriile trebuie să le dea în continuare venitul minim garantat. Au fost invitați, de către reprezentanții ALOFM, măcar să încerce să caute ceva de muncă, să vadă măcar posturile destinate necalificaților. Dar nu, pentru că "nu știm să scrim, nu știm să cetim", "io am patru clase, ce să muncesc io cu 4 clase", "io sunt bolnavă, nu pot munci", "hai cucoană, dă-ne bonurile alea că avem treabă acasă". Cam așa au stat lucrurile, iar șefa ALOFM Câmpina, Liliana Vasile, explică foarte bine situația. (video) Ideea este că beneficiarii venitului minim garantat nu vor loc de muncă, se mulțumesc cu ajutorul social dat de stat chiar dacă unii dintre ei sunt apți de muncă și au copii în întreținere.
Au venit la prima oră și au vrut să le fie eliberată rapid adeverința, fiind convinși cu greu să își arunce o privire spre oferta de locuri de muncă pusă la dispoziție de angajatori. Abia după plecarea lor lucrurile s-au mai liniștit și Bursa locurilor de muncă s-a desfășurat în condiții normale. Din păcate, ca și la ultimele ediții, oferta este mai mare decât cererea, iar cei mai mulți angajatori nu reușesc să găsească forța de muncă necesară. Nici calificată, nici necalificată.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.