26 de ani de la masacrul de la Otopeni

Social (Categoria articolului)

La Monumentul Eroilor din fața fostei unități de jandarmi din Câmpina a avut loc astăzi comemorarea celor 37 de soldaţi împuşcaţi la Otopeni în timpul revoluţiei din decembrie 1989. Mâine se împlinesc 26 de ani de la tragedia de la Otopeni. După 26 de ani, moartea acelor tineri (plecați de la UM 0865 din Câmpina spre Capitală) încă nu a fost elucidată pe deplin şi nici nu a plătit nimeni pentru acel masacru.

La fel de trist este faptul că, de la un an la altul, tot mai puțini sunt cei care participă la comemorare. Reprezentanți ai Primăriei Câmpina, ai asociațiilor de rezerviști, câțiva supraviețuitori ai tragediei de atunci, membri ai familiilor soldaților uciși. Ceremonialul de astăzi a fost organizat de Sucursala Câmpina a Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din MAI, împreună cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Şcoala de Poliţie „Vasile Lascăr” şi Centrul Jandarmilor Montani din Sinaia. Mai întâi s-a intonat Imnul Naţional, apoi au urmat apelul solemn, o slujbă de pomenire şi depunerea de coroane la Monumentul Eroilor din faţa fostei unităţi. Doar câteva coroane. Nici măcar partidele politice nu au mai dat atenție evenimentului. Doar PNL și ALDE și-au amintit de comemorarea eroilor împușcați la Otopeni. În schimb, lucru frumos și emoționant, au venit cu coroane de flori elevi de la Colegiul Național Nicolae Grigorescu și Colegiul Tehnic Constantin Istrati”. 

6220 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • constantin (chris) ghigeanu 22.12.2015 18:44 au platit multi ...fratele meu a murit...unchiul meu a murit...au murit multi fratilor...dar au ramas multi in viatza...care or sa plateasca cand le vine randul... constantin (chris) ghigeanu guelph, ontario p.s. este coada shi la intrarea in rai...shi la intrarea in iad...

Social

685 vizualizari
11 aug. 2022 18:20

A trecut un an de la prima ediție a "Festivalului de Creație și Recreație" din Brebu - și a fost un an plin!

După tabăra din vara lui 2021, echipa de organizare a zis că e doar prima filă a unei frumoase povești. Și s-a dovedit că este chiar așa!

1670 vizualizari
10 aug. 2022 13:42

Doar trei farmacii din Câmpina, pe lista celor care eliberează pastile cu iodură de potasiu

Ministerul Sănătății a publicat lista farmaciilor care eliberează pastilele cu iodură de potasiu. La nivelul județului Prahova sunt doar 35 de farmacii pe această listă, iar din Câmpina numai trei.

Alte stiri recente

2035 vizualizari
11 aug. 2022 21:55

Împușcături în cartierul Voila, din Câmpina. Un urs a dat atacul într-o gospodărie

Panică în cartierul Voila, din Câmpina, joi seară, când s-au auzit mai multe focuri de armă, undeva înaintea orei 21. Ce s-a întâmplat?

289 vizualizari
11 aug. 2022 21:13

Mircea Baniciu cântă la Câmpina, în Parcul Regele Mihai I, sâmbătă, 13 august 2022

Mircea Baniciu susține cel de-al treilea concert din cadrul evenimentului "Câmpina Summer Park Music" organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza". Primul spectacol a avut loc pe 25 iunie, protagonist fiind Kempes (Ovidiu Ioncu), apoi al doilea concert, pe 23 iulie, a fost susținut de formația Semnal M. Mircea Baniciu va cânta sâmbătă, 13 august, de la ora 20.00, pe esplanada din Parcul Regele Mihai I.