La fel de trist este faptul că, de la un an la altul, tot mai puțini sunt cei care participă la comemorare. Reprezentanți ai Primăriei Câmpina, ai asociațiilor de rezerviști, câțiva supraviețuitori ai tragediei de atunci, membri ai familiilor soldaților uciși. Ceremonialul de astăzi a fost organizat de Sucursala Câmpina a Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din MAI, împreună cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Şcoala de Poliţie „Vasile Lascăr” şi Centrul Jandarmilor Montani din Sinaia. Mai întâi s-a intonat Imnul Naţional, apoi au urmat apelul solemn, o slujbă de pomenire şi depunerea de coroane la Monumentul Eroilor din faţa fostei unităţi. Doar câteva coroane. Nici măcar partidele politice nu au mai dat atenție evenimentului. Doar PNL și ALDE și-au amintit de comemorarea eroilor împușcați la Otopeni. În schimb, lucru frumos și emoționant, au venit cu coroane de flori elevi de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” și Colegiul Tehnic “Constantin Istrati”.
Timp de trei zile, între 1 și 3 iulie, de la ora 18.30, la Biserica Romano-Catolică ”Sfântul Anton de Padova” din Câmpina va avea loc Festivalul ”Jean de Krassowsky”.
Câmpina deține un edificiu unic, care îmbină trei stiluri arhitectonice diferite - baroc, neoclasic și rococo, un edificiu care ar putea deveni un punct de atracție și un simbol pentru turismul din Câmpina. Este vorba de Capela Hernia, de pe Aleea Parcului, un monument de la a cărui edificare se vor împlini anul viitor 140 ani!
Spitalul Municipal Câmpina a lansat o campanie publică de strângere de fonduri pentru achiziția unui echipament de artroscopie, fiind o premieră pentru cea mai importantă unitate spitalicească a Câmpinei.
Ba mai mult, încă din prima zi a congresului, Călin Tiu a susținut un curs de ecografie pentru chirurgi, la care au participat 27 medici din 11 țări.