CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

O expoziție pentru suflet, vineri, 22 septembrie, la Casa de Cultură din Câmpina. Expun Christina Beelen (Belgia) și Valentin Bălan (România)

- Actualitate -

O expoziție pentru suflet, vineri, 22 septembrie, la Casa de Cultură din Câmpina. Expun Christina Beelen (Belgia) și Valentin Bălan (România)

Vernisajul unei foarte frumoase expoziții de pictură va avea loc vineri, 22 septembrie 2023, în foaierul Casei de Cultură “Geo Bogza” din municipiul Câmpina. Este vorba despre o expoziție comună a artiștilor plastici Christina Beelen din Belgia și Valentin Bălan din Câmpina - România.

Evenimentul face parte din Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor 2023 și se va bucura de prezența la Câmpina, cu ocazia vernisajului, a Excelenței Sale dl. John Cornet d’Elzius - ambasadorul Regatului Belgiei la București și a atașatului cultural al Ambasadei Belgiei, dl. Remy Roussel.
Christina Beelen s-a născut în 1950 la Oostende (Belgia) și a absolvit Academia de Arte Plastice din Bruges. De-a lungul timpului a avut numeroase expoziții personale și de grup și a câștigat multe premii la concursuri de artă plastică. Are propriul atelier de pictură, desen și ceramică la Gistel, în Belgia, acolo unde și locuiește. Este îndrăgostită de România, are aici mulți prieteni și vine periodic în țara noastră. “Demersul meu artistic pleacă de la o motivație constantă, dorința de a-mi modela gândurile și sentimentele. Tema centrală a operei mele este conceptul de împlinire. Fiecare lucrare a mea este traită, realizată cu dorința, speranța de a ajunge la inima semenilor mei!”, spune Christina Beelen.
Despre Valentin Bălan, câmpineanul nostru, am mai scris. Este un artist desăvârșit, un om care a găsit echilibrul perfect între activitatea sa de zi cu zi (inginer mecanic) și pasiunea pentru artă, pentru pictură. Pictează din copilărie, a avut numeroase expoziții, încă din vremea studenției, iar în anii '90 a fost remarcat de mai multe publicații culturale din Franța și a participat la diverse manifestări cu lucrările sale foarte apreciate de iubitorii de frumos din Hexagon. A studiat mai mulți ani la Paris, perfecționându-și tehnica, iar apoi au urmat expoziții personale sau de grup în Norvegia, Danemarca, Germania, Olanda, Belgia, Slovacia și, bineînțeles, Franța, unde a avut cele mai multe expoziții și unde a fost cooptat în Asociația "Connaissance et Sauverdage du Patrimoine". Casa lui Valentin Bălan a fost transformată într-o adevărată galerie de artă. Sunt peste 200 de tablouri expuse și în fiecare tablou se regăsește dragostea, pasiunea pictorului pentru arta adevărată, pentru frumos, pentru nemurirea unor locuri și sentimente.
Vă invităm, așadar, la o expoziție aparte, o bucurie a culorii care, cu siguranță, va ajunge în inimile dumneavoastră.


19 Sep 2023 08:12 2043 vizualizari


Comentarii


3130 vizualizari 21 Jul 2024 12:14 Omul de afaceri câmpinean Cătălin Mihart a încetat din viață

Omul de afaceri câmpinean Cătălin Mihart a încetat din viață

Cunoscutul om de afaceri câmpinean Cătălin Mihart a încetat din viață. Împlinise în februarie 59 ani...

citeste mai mult
597 vizualizari 20 Jul 2024 07:11 Ansamblul ”Ghiocelul” din Câmpina a fost invitat la un festival internațional de folclor în Grecia

Ansamblul ”Ghiocelul” din Câmpina a fost invitat la un festival internațional de folclor în Grecia

Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură ”Geo Bogza”, condus de instructorul Cristian Colezea, ține de peste două decenii steagul sus pentru Câmpina, pentru Prahova, chiar pentru România. De-a lungul anilor, ”Ghiocelul” a participat la numeroase festivaluri în țară și peste hotare, unde a avut întotdeauna succes.

citeste mai mult
781 vizualizari 19 Jul 2024 20:55 Primim de la cititori. E mai ușor de pus un semn de circulație decât de reparat?!

Primim de la cititori. E mai ușor de pus un semn de circulație decât de reparat?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine de pe Strada Izvoarelor, din cartierul câmpinean Slobozia.

citeste mai mult
874 vizualizari 19 Jul 2024 08:01 Au fost scoase lanțurile din fața Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

Au fost scoase lanțurile din fața Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

Ceea ce era o problemă constantă pentru autorități - ruperea sau stricarea stâlpișorilor și lanțurilor din fața Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, nu mai este... o problemă. Deci, lucrurile s-au rezolvat.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV