CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Consiliul Local Câmpina a aprobat noile tarife la gunoi, dar în zilele următoare ar putea reveni asupra lor

- Actualitate -

Consiliul Local Câmpina a aprobat noile tarife la gunoi, dar în zilele următoare ar putea reveni asupra lor

Consiliul Local Câmpina a aprobat în ședința de joi, 29 august 2019, noile tarife la gunoi, așa cum au fost ele propuse de operatorul de salubritate și discutate în cadrul dezbaterii publice organizate de Primărie. O dezbatere despre care v-am informat la momentul respectiv. În materialul video, administratorul societății Floricon Salub, Florin Constantinescu, explică motivele care au stat la baza noilor tarife (diferențiate), dar noi vom insista acum asupra unor alte aspecte, extrem de importante.

Vă reamintim, noile tarife în vigoare de la 1 septembrie 2019 sunt: tariful standard pentru gunoi colectat selectiv – 13,78 lei (inclusiv TVA) și tariful penalizator, pentru cei care nu colectează selectiv deșeurile reciclabile – 17,93 lei (inclusiv TVA).
În ședința de joi, 29 august, în care au fost aprobate aceste tarife, Consiliul Local Câmpina a mai luat o decizie. Primarul Horia Tiseanu (chiar dacă a lipsit, fiind plecat la Cimișlia, în Republica Moldova) a fost mandatat de consilieri asupra felului în care să voteze la Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Managementul Deșeurilor, care va avea loc luni, 2 septembrie 2019, la Ploiești. Astfel, consilierii au avut de luat în calcul mai multe variante. Cea mai interesantă dintre acestea, care a și fost aprobată, a fost aceea de a se menține actualele tarife (cele valabile până la 31 august, deci tarifele nemajorate), dar cu obligativitatea asumată de administrațiile locale de a percepe tuturor persoanelor fără contracte pentru gunoi acea taxă specială de salubritate. Aceasta este varianta pe care Horia Tiseanu, în numele municipiului Câmpina, va trebui să o voteze în cadrul adunării de luni.
”Noi cred că punem într-un fel căruța înaintea cailor... Ar trebui să nu votăm noile tarife până nu vedem ce se întâmplă la ADI Managementul Deșeurilor. Dacă se aprobă varianta pentru care l-am mandat pe primar să o voteze, poate ar trebui să nu ne grăbim și să nu aprobăm acum noile tarife diferențiate, pentru că, altfel, s-ar putea să fie nevoie să ne mai întânim și săptămâna viitoare, într-o nouă ședință extraordinară. Este o oportunitate pe care cred că ar trebui să o fructificăm cel puțin până la 1 ianuarie 2020, atunci când tariful se va modifica din nou prin impunerea de la nivel central a includerii în valoare a taxei pentru economia circulară și, probabil, majorarea salariului minim brut pe țară”, a precizat viceprimarul Adrian Pițigoi. (video)

Este foarte probabil ca în ședința de la ADI Managementul Deșeurilor mulți primari să se opună, alături de Horia Tiseanu, majorării acestor tarife la gunoi, mai ales că suntem cu mai puțin de un an înaintea alegerilor locale și mulți edili ar putea fructifica această oportunitate în interes electoral. Rămâne de văzut ce se va hotărî luni la Ploiești, fiind foarte probabil ca în cazul unui vot covârșitor în favoarea menținerii tarifelor nemajorate, să se revină și la Câmpina asupra lor. Chiar dacă municipiul Câmpina mai are încă doi ani contract cu actualul operator, independent de ADI, totuși, ar fi chiar anormal ca la Câmpina să se mențină tarifele aprobate joi, 29 august, simțitor mai mari decât cele existente până acum. De asemenea, un alt lucru interesant precizat în cadrul discuțiilor de Florin Constantinescu, administratorul societății Floricon Salub, operatorul serviciului de salubritate din Câmpina, a fost că în cadrul unei ședințe viitoare se va veni cu un tarif separat pentru deșeurile vegetale, care în acest moment se colectează gratuit. Probabil că impunerea unui tarif la deșeurile vegetale va scădea considerabil cantitatea acestora, oamenii preferând pur și simplu să le dea foc în curte decât să plătească ridicarea lor.
Desigur, asupra subiectului privind tarifele la gunoi de la Câmpina vom reveni, în funcție și de decizia care se va lua luni la ședința ADI Managementul Deșeurilor.


01 Sep 2019 21:20 4885 vizualizari



Comentarii






455 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2547 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2657 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1501 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV