La Spitalul de Psihiatrie Voila a avut loc conferința de închidere a proiectului de achiziție de echipamente și aparatură medicală cu fonduri europene

Actualitate (Categoria articolului)

Zece luni a durat, la Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina, implementarea unui proiect cu fonduri europene privind achiziția de echipamente și aparatură medicală, toate acestea necesare în dezvoltarea capacității de diagnosticare și îngrijiri medicale acordate pacienților cu afecțiuni psihice și suspecți sau confirmați cu infecția SARS-CoV-2.

Valoarea totală a proiectului a fost de 655.056,23 lei, fiind finanțat prin Programul Operațional Infrastuctură Mare 2014-2020. 
Dr. Irina Minescu, managerul Spitalului de Psihiatrie Voila Câmpina, a prezentat proiectul implementat, oprindu-se inclusiv asupra echipamentelor și aparaturii achiziționate - un ecograf performant (cel mai scump dintre echipamentele achiziționate), un analizor coagulare, un defibrilator, opt concentratoare de oxigen, 30 de paturi medicale electrice, dar și o mașină de spălat cu barieră igienică, o ”mașină de spălat șmecheră”, după cum a denumit-o Irina Minescu, spre amuzamentul tuturor. ”Și drumul de o mie de pași, tot cu primul pas începe, așa cum am început și noi drumul proiectelor cu fonduri europene cu acesta pe care îl încheiem astăzi. Chiar dacă nu are o valoare foarte mare, pentru noi este un proiect important și mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit”, a afirmat dr. Irina Minescu. În încheierea prezentării sale, managerul Spitalul de Psihiatrie Voila a oferit o diplomă de merit Simonei Dragomir, managerul de proiect.
La rândul său, primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a felicitat colectivul Spitalului de Psihiatrie Voila pentru această realizare și a reafirmat susținerea sa totală pentru orice proiecte cu fonduri extrabugetare.
La evenimentul de la Spitalul de Psihiatrie Voila au mai participat reprezentanți ai Casei de Asigurări de Sănătate, ai Direcției de Sănătate Publică, ai altor unități medicale - Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina și Ilie Colorian, managerul Spitalului de Boli Pulmonare Breaza, precum și alți reprezentanți ai administrației locale - viceprimarul Liviu Dumitrache și consilierii Dan Nica și Costel Filip, ambii făcând parte din Consiliul de Administrație de la Spitalul de Psihiatrie Voila.

4343 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

551 vizualizari
20 oct. 2021 21:54

Noi restricții de luni, 25 octombrie. Vacanță de două săptămâni în toate școlile și liceele

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara, restricțiile care vor fi impuse începând de luni, respectiv doar vaccinații vor mai putea circula noaptea, certificatul verde va fi obligatoriu pentru majoritatea activităților, iar masca redevine obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă.

2200 vizualizari
19 oct. 2021 20:25

De miercuri, 20 octombrie 2021, elevii Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu” din Câmpina trec în sistemul online de învățământ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a adoptat marți, 19 octombrie, Hotărârea nr. 89 privind trecerea în sistem online a încă zece unități de învățământ din județ, din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2.

Alte stiri recente

2476 vizualizari
18 oct. 2021 22:19

Un an de la alegerile locale. Cum se vede administrația locală prin ochii singurului consilier câmpinean independent, Costel Filip

Seria emisiunilor dedicate împlinirii unui an de la alegerile locale a continuat cu consilierul local independent, Costel Filip. De altfel, este singurul consilier independent ales vreodată la Câmpina și se poate spune că a constituit o surpriză nu doar alegerea sa în Consiliul Local, ci și rezultatul obținut - 1.014 voturi, reprezentând 7,81% din voturile electoratului prezent la urne, în condițiile în care îi erau suficiente doar trei procente pentru a intra în Consiliul Local.

5364 vizualizari
18 oct. 2021 20:39

Accident spectaculos în Câmpina, pe Calea Dacia, produs de un tânăr de 19 ani

Luni seară, pe Calea Dacia din municipiul Câmpina, în apropierea sensului giratoriu de la intersecția cu Bulevardul Nicolae Bălcescu a avut loc un accident de circulație, produs de un tânăr de 19 ani.