Zece luni a durat, la Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina, implementarea unui proiect cu fonduri europene privind achiziția de echipamente și aparatură medicală, toate acestea necesare în dezvoltarea capacității de diagnosticare și îngrijiri medicale acordate pacienților cu afecțiuni psihice și suspecți sau confirmați cu infecția SARS-CoV-2.
Valoarea totală a proiectului a fost de 655.056,23 lei, fiind finanțat prin Programul Operațional Infrastuctură Mare 2014-2020.
Dr. Irina Minescu, managerul Spitalului de Psihiatrie Voila Câmpina, a prezentat proiectul implementat, oprindu-se inclusiv asupra echipamentelor și aparaturii achiziționate - un ecograf performant (cel mai scump dintre echipamentele achiziționate), un analizor coagulare, un defibrilator, opt concentratoare de oxigen, 30 de paturi medicale electrice, dar și o mașină de spălat cu barieră igienică, o ”mașină de spălat șmecheră”, după cum a denumit-o Irina Minescu, spre amuzamentul tuturor. ”Și drumul de o mie de pași, tot cu primul pas începe, așa cum am început și noi drumul proiectelor cu fonduri europene cu acesta pe care îl încheiem astăzi. Chiar dacă nu are o valoare foarte mare, pentru noi este un proiect important și mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit”, a afirmat dr. Irina Minescu. În încheierea prezentării sale, managerul Spitalul de Psihiatrie Voila a oferit o diplomă de merit Simonei Dragomir, managerul de proiect.
La rândul său, primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a felicitat colectivul Spitalului de Psihiatrie Voila pentru această realizare și a reafirmat susținerea sa totală pentru orice proiecte cu fonduri extrabugetare.
La evenimentul de la Spitalul de Psihiatrie Voila au mai participat reprezentanți ai Casei de Asigurări de Sănătate, ai Direcției de Sănătate Publică, ai altor unități medicale - Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina și Ilie Colorian, managerul Spitalului de Boli Pulmonare Breaza, precum și alți reprezentanți ai administrației locale - viceprimarul Liviu Dumitrache și consilierii Dan Nica și Costel Filip, ambii făcând parte din Consiliul de Administrație de la Spitalul de Psihiatrie Voila.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.