Elevii de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au participat la proiectul ”Tradiția, mijloc de educație non-formală”

Social (Categoria articolului)

Proiectul “Tradiția, mijloc de educație non-formală”, finanțat de Primăria municipiului Câmpina și Consiliul Local Câmpina (în baza Legii 350) și co-finanțat de Asociația Părinților Elevilor din Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, s-a derulat în ultimele săptămâni prin participarea elevilor de la cea mai prestigioasă instituție de învățământ din Câmpina la o serie de acțiuni.

Astfel, membrii Ansamblului vocal-instrumental ”Celesta” si membrii Ansamblului de dansuri folclorice au participat la Festivalul ”Serbările Toamnei” și ”Alfabetul Conviețuirii - Uniunea Elenă”, la deschiderea anului universitar la Universitatea Româno-Americană, la Cercul Pedagigic al profesorilor de științe socio-umane din județul Prahova, Festivalul Tineretului Zamolxes, iar miercuri, 23 noiembrie, au participat la unul dintre evenimentele din cadrul proiectului ”CâmpinArtelor”, moment derulat chiar la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”. Nu a fost pentru prima dată când pianista Diana Ionescu a prezentat, împreună cu invitații săi, momente muzicale unice, emoționante, în cadrul evenimentului ”Muzica+”, moment la care a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. În cadrul "Muzica+" au cântat Teo Mondiru, Anxhelo Naqellari (Albania), Anca Petrescu, Maria Velea (Ucraina), toți patru studenți eminenți ai Universității Naționale de Muzică București, la clasa prof. univ. Ion Bogdan Ștefănescu (originar din Câmpina).
Cu acest prilej, elevii de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” și-au putut prezenta noile costume populare, în cadrul unui scurt, dar frumos moment artistic, iar profesorul Dana Ștefan le-a adresat un mesaj elevilor: ”Este important să urmăriți și acest gen de muzică și veți vedea, îl veți înțelege mai târziu și apoi, de ce nu, veți îndrăgi și acest gen de muzică. Noi mulțumim frumos oaspeților noștri, care ne-au încărcat sufletele de bucurie și emoție și ne-au făcut ziua mai frumoasă!” (video)

2316 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

490 vizualizari
01 oct. 2023 16:40

La Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a fost creat Hub-ul educațional Științescu

Fondul Științescu ediția 4.0 continuă să facă științele distractive, iar Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a participat cu un proiect, declarat câștigător, prin care se creează la unitatea de învățământ un hub educațional.

2238 vizualizari
28 sept. 2023 06:28

Deea State, o tânără scriitoare din Cornu, a pus bazele Editurii OrhiDeea și a revistei cu același nume

1 comentarii

"Ambiția mea este să ofer oricărui autor șansa de a-și publica volumul ca un profesionist, luptând în același timp împotriva analfabetismului. Visul unora trebuie să servească celor care au nevoie. Promovez autori români contemporani și promovez lectura ca pilon esențial în formarea oamenilor", spune Deea State.

Alte stiri recente

502 vizualizari
01 oct. 2023 17:18

Ziua Persoanelor Vârstnice, sărbătorită la Câmpina în avans

1 Octombrie este Ziua Persoanelor Vâstnice, iar la Câmpina aceasta a fost sărbătorită în avans, vineri, 29 septembrie, printr-un șir de evenimente găzduite de Casa Tineretului și organizate de CAR Pensionari Câmpina, în colaborare cu Primăria municipiului Câmpina.

280 vizualizari
01 oct. 2023 15:16

”Invitație la lectură”, atelier de creație la Școala ”Ion Câmpineanu” în cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor

În cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor, Școala ”Ion Câmpineanu” a fost gazda unui atelier de creație intitulat ”Invitație la lectură”.