Elevii de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au participat la proiectul ”Tradiția, mijloc de educație non-formală”

Social (Categoria articolului)

Proiectul “Tradiția, mijloc de educație non-formală”, finanțat de Primăria municipiului Câmpina și Consiliul Local Câmpina (în baza Legii 350) și co-finanțat de Asociația Părinților Elevilor din Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, s-a derulat în ultimele săptămâni prin participarea elevilor de la cea mai prestigioasă instituție de învățământ din Câmpina la o serie de acțiuni.

Astfel, membrii Ansamblului vocal-instrumental ”Celesta” si membrii Ansamblului de dansuri folclorice au participat la Festivalul ”Serbările Toamnei” și ”Alfabetul Conviețuirii - Uniunea Elenă”, la deschiderea anului universitar la Universitatea Româno-Americană, la Cercul Pedagigic al profesorilor de științe socio-umane din județul Prahova, Festivalul Tineretului Zamolxes, iar miercuri, 23 noiembrie, au participat la unul dintre evenimentele din cadrul proiectului ”CâmpinArtelor”, moment derulat chiar la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”. Nu a fost pentru prima dată când pianista Diana Ionescu a prezentat, împreună cu invitații săi, momente muzicale unice, emoționante, în cadrul evenimentului ”Muzica+”, moment la care a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. În cadrul "Muzica+" au cântat Teo Mondiru, Anxhelo Naqellari (Albania), Anca Petrescu, Maria Velea (Ucraina), toți patru studenți eminenți ai Universității Naționale de Muzică București, la clasa prof. univ. Ion Bogdan Ștefănescu (originar din Câmpina).
Cu acest prilej, elevii de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” și-au putut prezenta noile costume populare, în cadrul unui scurt, dar frumos moment artistic, iar profesorul Dana Ștefan le-a adresat un mesaj elevilor: ”Este important să urmăriți și acest gen de muzică și veți vedea, îl veți înțelege mai târziu și apoi, de ce nu, veți îndrăgi și acest gen de muzică. Noi mulțumim frumos oaspeților noștri, care ne-au încărcat sufletele de bucurie și emoție și ne-au făcut ziua mai frumoasă!” (video)

1801 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

223 vizualizari
30 nov. 2022 15:58

Participare record la Concursul de creație literară pentru elevi de la Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” Câmpina

Concursul de creație literară adresat elevilor din școlile și liceele câmpinene a strâns la ediția din acest an un număr record de participanți - 92. Marți, 29 noiembrie, imediat după prânz, a avut loc festivitatea de premiere, la care administrația locală a fost reprezentată de Liviu Davidescu, consilier local, președintele Comisiei pentru Cultură și Tineret, din cadrul Consiliului Local Câmpina.

2089 vizualizari
30 nov. 2022 09:35

Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina derulează proiectul ”Împreună, dincolo de diferențe”, în cadrul programului Erasmus+

”Împreună, dincolo de diferențe” este titlul unui proiect din cadrul Programului Erasmus+ la care au participat elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu”. În cadrul acestui proiect au mai participat școli din Spania, Italia, Grecia, Lituania și Croația. 

Alte stiri recente

566 vizualizari
30 nov. 2022 13:58

Sărbătoarea ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României, sărbătorite la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Marți, 29 noiembrie, în sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a avut loc o manfestare prin care au fost sărbătorite ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României. Chiar dacă la acest eveniment nu au putut lua parte decât elevi și cadre didactice ale acestei instituții de învățământ, manifestarea a fost una emoționantă și deosebit de frumoasă.

1857 vizualizari
30 nov. 2022 13:16

Directorul Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, Vasile Tache, a fost avansat la gradul de chestor

1 comentarii

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat în cursul zilei de marți, 29 noiembrie, mai multe decrete privind unele avansări în grad.