Proiectul “Tradiția, mijloc de educație non-formală”, finanțat de Primăria municipiului Câmpina și Consiliul Local Câmpina (în baza Legii 350) și co-finanțat de Asociația Părinților Elevilor din Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, s-a derulat în ultimele săptămâni prin participarea elevilor de la cea mai prestigioasă instituție de învățământ din Câmpina la o serie de acțiuni.
Astfel, membrii Ansamblului vocal-instrumental ”Celesta” si membrii Ansamblului de dansuri folclorice au participat la Festivalul ”Serbările Toamnei” și ”Alfabetul Conviețuirii - Uniunea Elenă”, la deschiderea anului universitar la Universitatea Româno-Americană, la Cercul Pedagigic al profesorilor de științe socio-umane din județul Prahova, Festivalul Tineretului Zamolxes, iar miercuri, 23 noiembrie, au participat la unul dintre evenimentele din cadrul proiectului ”CâmpinArtelor”, moment derulat chiar la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”. Nu a fost pentru prima dată când pianista Diana Ionescu a prezentat, împreună cu invitații săi, momente muzicale unice, emoționante, în cadrul evenimentului ”Muzica+”, moment la care a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. În cadrul "Muzica+" au cântat Teo Mondiru, Anxhelo Naqellari (Albania), Anca Petrescu, Maria Velea (Ucraina), toți patru studenți eminenți ai Universității Naționale de Muzică București, la clasa prof. univ. Ion Bogdan Ștefănescu (originar din Câmpina).
Cu acest prilej, elevii de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” și-au putut prezenta noile costume populare, în cadrul unui scurt, dar frumos moment artistic, iar profesorul Dana Ștefan le-a adresat un mesaj elevilor: ”Este important să urmăriți și acest gen de muzică și veți vedea, îl veți înțelege mai târziu și apoi, de ce nu, veți îndrăgi și acest gen de muzică. Noi mulțumim frumos oaspeților noștri, care ne-au încărcat sufletele de bucurie și emoție și ne-au făcut ziua mai frumoasă!” (video)
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai - 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundația Zamolxes a derulat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați un cadou deosebit pe care să-l oferiți unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis, din centrul municipiului Câmpina, cea mai mare parte a problemei este rezolvată.