Școala Postliceală ”Louis Pasteur” funcționează de peste 20 de ani în municipiul Câmpina, pregătind asistenți medicali de medicină generală și asistenți medicali de farmacie. Luni, 9 septembrie, și la această instituție de învățământ, care funcționează de 12 ani în localul fostei școli generale din Cartierul Slobozia, a avut loc ceremonia de deschidere a unui nou an școlar.
Gazdele festivității au fost Elena Murariu - președintele Fundației AMUS (care a fondat și care administrează această instituție de învățământ), Ciprian Murariu – directorul general al asociației și profesor Melania Ciocodeică, directorul Școlii “Louis Pasteur”, directorul executiv Romulus Pietriceanu. S-au spus cuvinte frumoase, profesori și elevi, deopotrivă, dorindu-și un an școlar bun, cu rezultate deosebite. De asemenea, așa cum este tradiția acestei unități de învățământ, odată cu festivitatea de deschidere a noului an școlar a avut loc și festivitatea de premiere a celor mai buni elevi din anul școlar precedent. Iar premii au primit din partea diriginților atât elevii cu cele mai bune rezultate la învățătură, cât și elevii care au participat la diverse activități extracurriculare. La acest capitol al premierii trebuie să menționăm și un lucru deosebit, care scoate în evidență pasiunea unor tineri pentru meseria pe care și-au ales-o. Andreea Georgiana Costea (anul III specializarea asistent medicină generală) a obținut premiul I la școală, dar vara lui 2019 va rămâne pentru ea de neuitat și din alt punct de vedere – a devenit paramedic la Smurd. “Am muncit foarte mult, dar am reușit și pentru mine este o experianță extraordinară”, a spus Andreea în fața colegilor și profesorilor de la Amus și toți o consideră un exemplu demn de urmat.
”Bobocii” Școlii Sanitare Postliceale ”Louis Pasteur” sunt în număr de 45, la ambele specializări, ei bucurându-se de o atenție specială în prima zi de școală. În total, la școala câmpineană au început cursurile aproximativ 250 elevi.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.