CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Întrebare pentru Primăria Câmpina: când încep lucrările de reabilitare a Bulevardului Bălcescu?

- Editorial -

Întrebare pentru Primăria Câmpina: când încep lucrările de reabilitare a Bulevardului Bălcescu?

O întrebare foarte simplă, de altfel, simplă de tot. Am adresat-o Primăriei Câmpina la sfârșitul săptămânii trecute. Și mi s-a cerut să fac o adresă scrisă prin care să solicit informația dorită în baza Legii 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public. Și voi primi un răspuns tot în scris, când îmi va veni rândul. Pe bune? Măi Primăria Câmpina, ce fel de instituție crezi că ești?

Sunt de acord să fac solicitări scrise, am făcut multe în ultima vreme. Dar astfel de adrese se fac, în general, când soliciți informații mai multe și mai complexe, inclusiv când ceri documente de interes public. Eu nu am întrebat decât când încep lucrările la Bulevardul Bălcescu și pentru asta tu, Primăria Câmpina, mă pui să fac solicitare scrisă?! 
Știți ce înseamnă să adresezi o solicitare scrisă Primăriei Câmpina? Faci o adresă frumoasă, cu antet, semnătură și ștampilă, te duci și o înregistrezi la Registratura Primăriei, apoi o lași acolo să-și urmeze cursul firesc, adică să ajungă la mapa primarului. La un moment dat, în funcție de timpul disponibil, primarul o vede și o trimite purtătorului de cuvânt să se ocupe de ea împreună cu reprezentantul serviciului de specialitate (ADPP sau Direcția de Investiții, în cazul nostru). Purtătorul de cuvânt formulează răspunsul în scris, pe care îl bagă apoi, din nou, la mapa primarului pentru ca acesta să-l vadă și să-și dea acordul. În funcție de timpul disponibil, primarul se ocupă și de hârtia pentru noi, că el e primar, e ocupat, are o grămadă de probleme de rezolvat pentru binele comunității. Într-un final, vom primi și răspunsul. Asta e. De obicei aștept. Mă înarmez cu răbdare și cu speranța că, într-o bună zi, Primăria Câmpina va găsi o cale mai eficientă de comunicare. De data asta, însă, nu mai fac nici o adresă scrisă. Scriu aici, pe site. Bine, nu-mi fac iluzii că va răspunde cineva din Primărie... S-ar putea, totuși, ca primarul să o facă. Dar nu ne va răspunde nouă. Probabil va chema televiziunea și va spune acolo ce are de spus. Fie și așa!

Treaba cu Bulevardul Bălcescu e simplă. În decembrie 2015 s-a finalizat licitația pentru executarea lucrărilor de reabilitare, deci avem o firmă care să se ocupe de asta. Pe 9 februarie 2016, a fost emisă autorizația de construcție pentru reabilitarea bulevardului, autorizație în care se menționează că durata lucrărilor este de trei luni (scrie pe site-ul Primăriei). Iar acum suntem deja aproape de jumătatea lunii martie. Și pornind de la aceste lucruri, am întrebat și eu când încep lucrările. Nu că n-aș putea să dorm noaptea de grija Bulevardului Bălcescu sau că nu am alte subiecte de scris. Am considerat că este o întrebare simplă și firească și că, în mod cert, sunt mulți câmpineni care vor să afle răspunsul. Sunt acei câmpineni care s-au săturat de mizeria de pe Bălcescu și acei câmpineni care s-au săturat să-și rupă mașinile în șanțurile de pe Bălcescu. Este datoria noastră să-i informăm și dreptul lor să afle, mai ales că ei plătesc această lucrare. Și știți cât costă? 2,75 milioane lei, fără TVA. Adică peste 27,5 miliarde lei vechi. 

Deci, când încep lucrările de reabilitare a Bulevardului Bălcescu? Știe cineva din Primăria Câmpina? A fost sau nu emis ordinul de începere a lucrărilor? E vreo problemă, se întâmplă ceva sau vreți ca în luna mai, în plină campanie electorală, să vadă lumea că la Câmpina se lucrează cu spor? Aoleu, domnule primar, asta nu e de bine! Că pe lângă reabilitarea carosabilului, trebuie făcute și vreo patru subtraversări pentru conducta de apă (v-am auzit eu când ați spus asta la TV). Deci nu e așa simplă treaba. Vor fi săpături, vor fi utilaje, se va bloca strada, se va circula restricționat. Nu cred că e de bine să vă transmită lumea anumite urări fix în campania electorală!


13 Mar 2016 18:33 12275 vizualizari



Comentarii






  • 16.03.2016 08:40 Admin 'Un Macho', unde e dezinformarea? Spune clar, te rog, unde e dezinformarea? Si da, lumea s-a lamurit de noi, probabil acesta este si motivul pentru care suntem atat de cititi. Doar n-o sa spui acum ca ne facem singuri numarul de vizualizari de la articole... Cat despre partea cu 'stim cine va plateste' - asta e veche si, sincer, m-am cam saturat de asemenea texte aruncate din rautate si pentru manipularea altora. Ca sa ma exprim elegant... (Cristina Vochin Neculai)
  • 16.03.2016 07:30 Un macho Dezinformati si prezentati doar ce si cum va convine, asa cum faceti de o bucata de vreme. Lumea s-a lamurit de voi. Stim cine va plateste, de ce va plateste, dar le luati banii degeaba pentru ca tot Horia Laurentiu Tiseanu, primarul nostru, al tuturor campinenilor, va triumfa si la alegerile din vara!
  • 14.03.2016 08:48 mircea ion Daca primarul si-a schimbat "cartierul" nu il mai intereseaza bulevardul de la intrarea in oras !
  • 14.03.2016 07:04 Livia Este de notorietate in Campina ritmul de lucru din primarie! E de-a dreptul criminal! Mai ales cand ai nevoie de un document de la ei pentru autorizatia de construire, unde risti sa pierzi valabilitatea altor documente din cauza ritmului de melc din Primaria Campina! Cat despre lucrarea de pe B-dul Nicolae Balcescu, ceea ce semnalati voi denota inca o data haosul din primarie! Iar peste de la cap se-mpute!
  • 13.03.2016 21:39 DM Întrebare pentru Primăria Câmpina, cand incepe reabilitarea Căminului Energetic?
2311 vizualizari 05 Jan 2024 11:33

Cine și de ce a decis desființarea traseului de transport public Câmpina-Ploiești și retur?

V-am prezentat zilele trecute o parte dintre schimbările care au intervenit în transportul public județean de persoane, odată cu intrarea în vigoare, de la 1 ianuarie 2024, a noului program și noilor tarife aprobate de Consiliul Județean Prahova.

citeste mai mult
1983 vizualizari 31 Dec 2023 10:44

PETARDAȚII

Petardații sunt acei oameni care simt o satisfacția maximă aruncând cu petarde și pocnitori. Din noiembrie și până după Sfântul Ion, aceasta este singura lor distracție. Le crește inima invers proporțional cu neuronul pe care îl mai au. Petardații sunt acei oameni “educați” să se amuze de sperietura unei bătrâne sau disperarea unui animal. Sunt acei oameni care, cu toate avertismentele publice posibile, continuă să dea dovadă de ignoranță sau inconștiență și își bat joc de cei din jur, care trebuie să le suporte “distracția”.

citeste mai mult
1594 vizualizari 14 Dec 2023 20:38

Unde sunt conferințele de presă de altădată?

Tăcerea politicienilor câmpineni este una profundă, greu de înțeles și vom căuta să descâlcim ițele politice locale, începând cu întrebarea simplă - de ce nu fac partidele poltice din Câmpina conferințe de presă?

citeste mai mult
4271 vizualizari 08 Apr 2023 15:00

De ce nu ar trebui publicate și, implicit, încurajate acte de teribilism de genul celui întâmplat la școala din Pietriceaua?

De câteva zile face vâlvă la nivel național o înregistrare video cu niște copii teribiliști de la școala din satul Pietriceaua, comuna Brebu, copii care au făcut gesturi osbcene și o întreaga scenă demnă de un club de noapte la adresa profesoarei lor de limba engleză.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV