CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Tarifele la apă și canalizare se majorează, de la 1 ianuarie 2024, în toate localitățile unde operator este Hidro Prahova

- Actualitate -

Tarifele la apă și canalizare se majorează, de la 1 ianuarie 2024, în toate localitățile unde operator este Hidro Prahova

De la 1 ianuarie 2024, tarifele la apă și canalizare vor fi mai mari în toate localitățile din județ unde operator este societatea Hidro Prahova SA. Astfel, potrivit Deciziei nr. 187/decembrie 2023 a Autorității Naționale pentru Reglementarea Serviciilor Publice Comunitare, vom plăti 7,11 lei/mc (fără TVA) pentru apă și 7,03 lei/mc (fără TVA) pentru canalizare. Cota TVA aplicată acestor servicii este de 9%, deci tarifele cu tot cu TVA vor fi 7,75 lei/mc la apă și 7,66 lei/mc la canalizare.

Prețurile actuale sunt 6,27 lei/mc fără TVA la apă și 5,26 lei/mc fără TVA la canalizare. După cum anunță Hidro Prahova, această ajustare a tarifelor este făcută în baza strategiei tarifare aprobată în 2022 pentru o perioadă de cinci ani, strategie care constituie condiție de finanțare a proiectelor de investiții în infrastructura de apă, realizate din fonduri publice acordate de la bugetul de stat și/sau din fonduri nerambursabile.
“Decizia de ajustare a tarifelor nu este o decizie arbitrară a operatorului regional sau a autorităților locale beneficiare, ci este o condiționalitate pentru finanțarea proiectului major în cadrul POIM. Neaplicarea tarifelor în conformitate cu Strategia tarifară aprobată este prezentată ca o situație  de neîndeplinire a condiționalităților finanțării nerambursabile, consecința directă fiind rezilierea contractului de finanțare. Rezilierea contractului de finanțare înseamnă pierderea oportunităților de finanțare din fonduri UE și implicit a celor de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova. Actualizarea tarifelor în conformitate cu strategia de tarifare este practicată la nivel național de către toți operatorii regionali  care implementează proiecte de investiții finanțate în cadrul POIM”, menționează Hidro Prahova SA.
Proiectele pe care le implementează Hidro Prahova în dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, în valoare totala de 3.409.901.180 lei, cuprinde, printre altele: reabilitarea a 192,28 km rețele alimentare cu apă, extinderea a 114,56 km rețele alimentare cu apă, construcția a 25 stații pompare apă, construirea a patru stații clorinare apă, construirea a 10 stații tratare apă, construcția a 325 stații pompare apă uzată, conducte de refulare pe 89,80  km și patru noi stații de epurare.
“În urma implementării lucrărilor de investiții, locuitorii județului Prahova vor avea alimentare mai bună cu apă potabilă, controlată microbiologic, în condiții de siguranță și protecție a sănătății și vor beneficia de servicii îmbunătățite de colectare și epurare a apelor uzate. Totodată, va crește siguranța în alimentarea cu apă a populației care beneficiază în acest moment de serviciile Hidro Prahova, prin reducerea discontinuității serviciului și creșterea calității apei potabile distribuite”, se mai precizează în comunicatul operatorului de apă și canal.


30 Dec 2023 11:55 3585 vizualizari


Comentarii


  • 02.01.2024 10:41 State Constantin Am ajuns să plătim un litru de apa la robinet cat doi litri de apa minerala plus canalizarea, adică 16 lei pe litrul de apă !! Dar pe ăștia de la hidro Prahova nu ii controlează nimeni??? Chiar așa am ajuns de batjocura tuturor mafiotilor!???!!!
  • 30.12.2023 15:49 diss Logic, de la 1 ianiarie totul se scumpeste in cea ma saraca si corupta tara din UE. Politicieni de rahat, tara pe masura.
2508 vizualizari 14 Jun 2024 22:48 Primim de la cititori. O situație veche, dar periculoasă, în cartierul Câmpinița

Primim de la cititori. O situație veche, dar periculoasă, în cartierul Câmpinița

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 câteva imagini surprinse pe Bulevardul Carol I, în cartierul Câmpinița, în apropierea sediului societății Drumuri și Poduri.

citeste mai mult
2642 vizualizari 14 Jun 2024 17:25 Bătaie de joc în formă continuată! Tribunalul Prahova a schimbat încadrarea în dosarul Adelei Pena de la omor la ucidere din culpă!

Bătaie de joc în formă continuată! Tribunalul Prahova a schimbat încadrarea în dosarul Adelei Pena de la omor la ucidere din culpă!

În urmă cu mai mult de doi ani, într-o seară de aprilie, un accident produs pe trecerea de pietoni din apropierea Colegiului Tehnic Forestier șoca întreaga comunitate din Câmpina. Paul Dragomir, un copil de numai 17 ani, era spulberat de un bolid condus de Adela Pena, care nici măcar nu pusese piciorul pe frână! Băiatul - elev la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” - și-a pierdut viața pe loc.

citeste mai mult
3024 vizualizari 14 Jun 2024 16:51 A fost semnalată prezența unui urs în cartierul Slobozia. În două rânduri au fost emise mesaje RO-ALERT

A fost semnalată prezența unui urs în cartierul Slobozia. În două rânduri au fost emise mesaje RO-ALERT

După orele prânzului, un mesaj RO-ALERT atenționa câmpinenii asupra prezenței unui urs pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

citeste mai mult
703 vizualizari 13 Jun 2024 17:52 Percheziții în Prahova la persoane cercetate pentru trafic și deținere de droguri

Percheziții în Prahova la persoane cercetate pentru trafic și deținere de droguri

Polițiștii prahoveni au efectuat mai multe percheziții într-un dosar în care sunt vizate mai multe persoane cercetate pentru trafic și dețeinere de droguri.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV