Dacă nu ar suna telefonul mobil și nu ar exista antenele parabolice de pe case, am putea crede că ne-am întos în timp. Dar nu, suntem în anul 2017, în municipiul Câmpina, pe Strada Oborului. "În țigănime", cum se spune.
O zonă tristă, săracă, plină de praf și de gunoaie, lipsită de speranță. Teribil de deprimantă. Revoltător de murdară. Ne-am dori să-i întrebăm pe aleșii urbei când au fost ultima dată pe Oborului? Sau poate mai corect ar fi - ați fost vreodată pe Oborului? Aici este o altă lume, dar care, ne place sau nu, e parte din municipiul Câmpina. Votul oamenilor de pe Oborului este egal cu votul fiecăruia dintre noi. Vă spunem cu sinceritate că noi nu știm ce soluții ar putea exista pentru Oborului. Poate au liderii romilor vreo idee, poate cineva din administrația locală se gândește la ceva, sau poate consilierul pentru problemele romilor, că avem și așa ceva în Câmpina. Oamenii de aici, de pe Oborului, au buletine de Câmpina, chiar au, pentru că s-a gândit cineva la asta în urmă cu câțiva ani. Le-a făcut buletine și le-a luat votul. Dar, ca toți câmpinenii, locuitorii de pe Oborului ar trebui să aibă drepturi și obligații. De asta cine se ocupă?
Alarmele telefoanelor mobile ale multor câmpineni au sunat din nou în această seară, în jurul orei 18.50, un mesaj RO-ALERT anunțând prezența unui urs pe Calea Doftanei, din Câmpina.
Veste tristă pentru Câmpina... Fostul primar al Câmpinei din perioada comunistă, Petre Câmpeanu, a încetat din viață la aproape 85 ani.
În cursul zilei de vineri, 6 septembrie, polițiștii au fost sesizați de către o femeie din Cornu, că fostul ei concubin a încălcat ordinul de protecție pe care aceasta îl obținuse de la Judecătoria Câmpina împotriva lui.
Traficul de droguri reprezintă unul dintre cele mai periculoase flageluri ale acestor ani, polițiștii acționând constant pentru combatarea acestui fenomen cu efecte inimaginabile, mai ales pe termen lung.