Apărută în anul 2001 ca o soluție salvatoare pentru localitățile din zona Câmpinei, rampa ecologică de la Bănești a devenit, în numai câțiva ani, o mare povară atât pentru bugetul Consiliului Județean, cât și pentru bugetul Câmpinei și, într-o măsură mult mai mică, pentru cel al comunei Bănești. Precizăm că rampa ecologică de la Băneşti nu mai funcţionează din anul 2011, când alveola existentă era deja plină, iar Agenţia pentru Protecţia Mediului a cerut celor trei părţi implicate (Consiliul Judeţean Prahova, Consiliul Local Câmpina şi Consiliul Local Băneşti) să închidă rampa definitiv. Atunci s-a renunţat şi la ideea realizării unei noi alveole, deoarece nu s-a obţinut acordul SNCFR, rampa fiind situată în apropierea căilor ferate.
Problemele s-au complicat odată cu retragerea firmei Apasco Măneciu, administratorul rampei până în 2008, și au devenit din ce în ce mai greu de rezolvat după ce instanța a respins toate solicitările administrației județene și administrațiilor din cele două localități privind tragerea la răspundere a firmei Apasco.
Profitând de prezența președintelui Consiliului Județean, Bogdan Toader, la ședința de săptămâna trecută a Consiliului Local Câmpina, consilierul Dragomir Enache a deschis și acest subiect privind rampa care ar trebui închisă conform normativelor UE, dar care reprezintă în continuare o problemă de... bani și de mediu. ”Avem proiectul de închidere și un proiect de modernizare pentru 20 de ani, dar problema este că nu avem acel fond pentru închidere, pe care l-a încasat operatorul (Apasco Măneciu, n.r.). Acest operator a câștigat toate procesele, dar noi nu avem momentan banii pentru închiderea rampei. Operatorul a câștigat toate procesele cu noi, a ieșit din această asociere, iar noi rămânem cu obligația de închide rampa, chiar dacă fondurile colectate pe perioada administrării de către Apasco au rămas la acest operator”, a afirmat Bogdan Toader. (video)
În momentul de față, pentru administrarea rampei de la Bănești, în care nu se mai depun deșeuri din 2011, Consiliul Județean plătește 24.000 lei pe lună, iar Câmpina în jur de 16.000 lei pe lună, către Societatea de Gospodărire Comunală Bănești, care se ocupă de întreținerea și paza rampei. Președintele Consiliului Județean Prahova nu s-a arătat prea optimist că în perioada imediat următoare se va putea găsi o soluție pentru închiderea efectivă a rampei și ecologizarea zonei. Singura speranță ar fi apariția vreunei axe speciale de accesare a unor fonduri europene. Închiderea rampei este estimată la 700.000 euro.
Polițiștii câmpineni l-au reținut 24 de ore pe bărbat de 32 ani, autor al accidentului de la Zorile.
Trei ani cu suspendare - aceasta a fost pedeapsa decisă de Judecătoria Câmpina pentru Adela Pena, fata care, în primăvara anului 2022, l-a ucis pe trecerea de pietoni de la Salcie pe Paul Dragomir, un adolescent de 17 ani.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis o imagine surprinsă în cursul acestei dimineți în parcarea din fața magazinului Lidl de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.
În vara anului trecut, după o întreagă telenovelă, Primăria comunei Telega reușea concesionarea Băilor Minerale.