La întoarcerea la antrenamente, după Anul Nou, sportivii de la Secţia de atletism a CSS "Constantin Istrati" Câmpina au avut parte de o nouă surpriză. În sectorul lor de aruncare a greutății au găsit urmele unui grătar făcut, probabil, în perioada sărbătorilor, de nişte câmpineni care locuiesc la Căminul Petrol sau în apropiere. Asta se întâmplă în incinta unei baze sportive. Bine că nu s-au dus să facă grătarul pe terenul sintetic, aflat la doi pași...
Nu este, din păcate, pentru prima dată când atleţii de la clubul condus de prof. Nicolae Pavel se confruntă cu asemenea lucruri. Ba au găsit coji de pepene în acelaşi sector de aruncări, ba au găsit întreaga zonă brăzdată de urmele cauciucurilor de la maşinile celor care asistaseră la unele meciuri de fotbal de pe terenul sintetic. O lipsă de bun simț, care începe să întreacă orice limită.
Cum să faci focul pentru un grătar într-un asemenea spaţiu amenajat pentru antrenamente şi chiar competiţii?! Probabil că persoanele care își aranjau fripturile pe acel grătar nu știu sau nu le pasă că acolo, la Baza Sportivă Petrol, se pregătesc campioni naţionali ai României! Din păcate, nici autorităţilor locale nu le pasă prea mult. Gardul promis de aproape un an pentru împrejmuirea zonei de antrenamente nu este gata nici acum. Și vorbim doar de un gard.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.