Balerinele de la Câmpina, din nou pe scenă și pe... podium, la Festival Național de Dans "Stelele aurii"

Eveniment (Categoria articolului)

După o perioadă destul de lungă în care nu au putut participa la niciun concurs din cauza pandemiei de coronavirus, balerinele de la Câmpina au revenit pe scenă. O revenire în forță, am spune noi, la prestigiosul Festival Național de Dans "Stelele aurii", desfășurat în perioada 13-16 mai 2021 într-o locație superbă - Club Colonial Cernica, de lângă București. Aici, elevele profesoarei Dorina Popa au strălucit asemeni unor steluțe aurii pe podiumul de premiere.

Festivalul de Dans "Stelele aurii" este un concurs puternic, organizat anul acesta pe 15 de secțiuni și pe mai multe categorii de vârstă (de la 4 până la 16 ani). Pot participa atât dansatori amatori (copii care practică dansul/baletul de două-trei ori pe săptămână), cât și dansatori profesioniști (categoria PRO, copii care studiază la școli și licee de dans). Este un concurs puternic, pentru că vin aici concurenți de la licee de coregrafie, academii de dans și cluburi prestigioase. Iar pentru că numărul celor înscriși în competiție a fost mare și pentru a se respecta măsurile de protecție sanitară, organizatorii au luat decizia ca acest festival să se desfășoare pe parcursul a patru zile, de joi până duminică.
Tuturor celor implicați în această artă a dansului le-a fost teribil de dor de scenă, de competiție. Au existat și emoții, dar bucuria dansului a fost mai puternică pentru acești copii care muncesc enorm, pentru profesoara lor, dar și pentru părinții care îi sprijină și care le sunt mereu alături. Trebuie să precizăm faptul că în echipa de la Câmpina există acum și un băiețel - Ciprian Clinci, care face parte din Grupul "Steluțele", iar cea mai mică balerină a clubului de dans de la Câmpina, Miruna Băicoianu, a urcat pe podium la prima sa participare la un concurs - locul al III-lea la secțiunea balet 4-6 ani.
"Clubul de Dans Dorina Popa din Câmpina a obținut premii frumoase la acest festival. Noi am avut trei zile de concurs și am reușit să obținem mai multe premii și premii speciale pentru cele 22 de dansuri pe care le-am înscris la mai multe secțiuni. Îi felicit din tot sufletul pe copii, au fost extraordinari! Aceste rezultate se pot obține numai prin ambiție, seriozitate și pasiune. Aș vrea să-i felicit și pe părinții acestor copii pentru sprijin, pentru răbdare și înțelegere. A fost un concurs în care ne-am întâlnit cu cele mai bune școli de dans din România, cu cei mai buni copii, cu profesori de elită și un juriu format numai din profesioniști și putem spune că balerinele de la Câmpina au reușit, în această companie selectă, să se facă vizibile și să strălucească în această frumoasă și exclusivistă familie a artei dansului", ne-a declarat Dorina Popa, profesoara și coregrafa fetițelor din Câmpina.

Iată premiile obținute de elevele profesoarei Dorina Popa la 
Festivalul de Dans "Stelele aurii"- București 2021:

Grupul "Allegro" (Raina Ianici, Sara Bogza, Ingrid Motoroi, Andra Anghelache, Ioana Crijanovschi, Clara Senes, Andreea Geantă, Carolina Neagu) - Premiul I, secțiunea balet grupuri, 13-15 ani
Grupul "Steluțele" (Valentina Clinci, Ciprian Clinci, Ruxandra Băncilă, Rania Alexandrescu, Ioana Mihăilă, Ana Maria Neagoe, Maria Toma, Karla Melnic, Alison Dumitrescu, Beatrice Zamfir, Miruna Petre, Sofia Botiacă, Rebeca Matcov, Alexia Maurici) - Premiul I, secțiunea jazz grupuri, 7-9 ani
Carolina Neagu și Ioana Crijanovschi - Premiul I și Premiul special, secțiunea duo folclor internațional (Polka), 13-15 ani
Andra Anghelache și Andreea Geantă - Premiul I, secțiunea duo liric, 10-12 ani
Carolina Neagu – Premiul I și Premiul special, secțiunea liric solo, 12 ani
Grupul "Attitude" (Ioana Cîmpeanu, Sara Manea, Antonia Bunea, Eva Tăleanu, Victoria Anghelescu, Raisa Draghici, Sara Abăluță, Cataleya Vereș, Ana Maria Rândașu, Diana Cobzaru, Patricia Poponete, Lia Șerban, Anamaria Radu, Miruna Băicoianu, Sofia Rândunică, Elena Rândunică) - Premiul al II-lea, secțiunea balet formații, 7-9 ani
Raisa Ianici, Sofia Cârciu, Emma Hogea și Ingrid Motoroiu - Premiul al II-lea, quartet dans contemporan, 10-12 ani
Andra Anghelache – Premiul al II-lea, secțiunea balet solo, 11 ani
Ingrid Motoroiu – Premiul al II-lea la secțiunea balet solo și premiul al II-lea la secțiunea jazz solo, 11 ani
Emma Hogea – Premiul al II-lea, secțiunea balet solo, 10 ani
Andreea Geantă – Premiul al II-lea la secțiunea jazz solo și premiul al III-lea la secțiunea balet solo, 13 ani
Raisa Ianici – Premiul al II-lea și premiul al III-lea la secțiunea balet solo, 11 ani
Ioana Crijanovschi – Premiul al III-lea, secțiunea balet solo, 13 ani
Alexia Maurici – Premiul al III-lea, secțiunea balet solo, 10 ani
Carolina Lăcătuș - Premiul al III-lea, secțiunea balet solo, 8 ani
Miruna Băicoianu (mezina echipei de la Câmpina) – Premiul al III-lea, secțiunea balet solo Baby, 4-6 ani
Sara Bogza - Locul IV la secțiunea balet solo, 15 ani
Ana Maria Neagoe - Locul IV la secțiunea balet solo, 8 ani
Raisa Drăghici - Locul IV la secțiunea balet solo, 7 ani

3793 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

4900 vizualizari
18 iun. 2021 13:16

Șefii de promoție de la școlile și liceele câmpinene, premiați de Primăria municipiului

În cadrul deschiderii oficiale a expoziției dedicate împlinirii a 111 ani de la primul zbor al lui Aurel Vlaicu, eveniment care a avut loc joi, 17 iunie 2021, la Casa Tineretului din Câmpina, a existat și un moment special. Un moment în care atenția tuturor a fost îndreptată către elevii de la clasele a VIII-a și a XII-a, cei care au terminat gimnaziul, respectiv liceul, ca șefi de promoție.  

3222 vizualizari
18 iun. 2021 07:02

Spectacole în aer liber, în ultimul week-end din fiecare lună de vară, în centrul municipiului Câmpina

Casa de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina vă invită la spectacole în aer liber, care vor avea loc în ultima sâmbătă din fiecare lună de vară, în Parcul Regele Mihai I din centrul municipiului.

Alte stiri recente

1667 vizualizari
20 iun. 2021 19:40

În ultima duminică a fiecărei luni de vară, în centrul Câmpinei va cânta fanfara

Casa de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina a pregătit o serie de evenimente pentru ultimul week-end al fiecărei luni de vară. Sâmbăta sunt organizate diverse spectacole în aer liber, despre care am scris pe larg aici, iar a doua zi, duminica, de la ora 11.00, este pregătită o altă surpriză.

1275 vizualizari
20 iun. 2021 19:23

O săptămână până la alegerile pentru funcția de primar al comunei Șotrile. Bogdan Davidescu, din nou pe lista candidaților

În ultimii ani, singurele referiri despre comuna prahoveană Șotrile în presa națională sunt cele legate de isprăvile lui Bogdan Davidescu, fostul primar, condamnat în anul 2019 pentru pornografie infantilă. O condamnare cu suspendare, în urma căreia Davidescu și-a pierdut mandatul de primar. A fost exclus din PSD, așa, de fațadă, pentru că partidul nu a desemnat un alt candidat la Primărie, la alegerile locale din septembrie 2020. Bogdan Davidescu a candidat din nou, independent, și a câștigat cu 41,22%, față 34,94% cât a obținut principalul său contracandidat, liberalul Gabriel Broșteanu.