Balerinele de la Câmpina, din nou pe scenă și pe... podium, la Festival Național de Dans "Stelele aurii"

Eveniment (Categoria articolului)

După o perioadă destul de lungă în care nu au putut participa la niciun concurs din cauza pandemiei de coronavirus, balerinele de la Câmpina au revenit pe scenă. O revenire în forță, am spune noi, la prestigiosul Festival Național de Dans "Stelele aurii", desfășurat în perioada 13-16 mai 2021 într-o locație superbă - Club Colonial Cernica, de lângă București. Aici, elevele profesoarei Dorina Popa au strălucit asemeni unor steluțe aurii pe podiumul de premiere.

Festivalul de Dans "Stelele aurii" este un concurs puternic, organizat anul acesta pe 15 de secțiuni și pe mai multe categorii de vârstă (de la 4 până la 16 ani). Pot participa atât dansatori amatori (copii care practică dansul/baletul de două-trei ori pe săptămână), cât și dansatori profesioniști (categoria PRO, copii care studiază la școli și licee de dans). Este un concurs puternic, pentru că vin aici concurenți de la licee de coregrafie, academii de dans și cluburi prestigioase. Iar pentru că numărul celor înscriși în competiție a fost mare și pentru a se respecta măsurile de protecție sanitară, organizatorii au luat decizia ca acest festival să se desfășoare pe parcursul a patru zile, de joi până duminică.
Tuturor celor implicați în această artă a dansului le-a fost teribil de dor de scenă, de competiție. Au existat și emoții, dar bucuria dansului a fost mai puternică pentru acești copii care muncesc enorm, pentru profesoara lor, dar și pentru părinții care îi sprijină și care le sunt mereu alături. Trebuie să precizăm faptul că în echipa de la Câmpina există acum și un băiețel - Ciprian Clinci, care face parte din Grupul "Steluțele", iar cea mai mică balerină a clubului de dans de la Câmpina, Miruna Băicoianu, a urcat pe podium la prima sa participare la un concurs - locul al III-lea la secțiunea balet 4-6 ani.
"Clubul de Dans Dorina Popa din Câmpina a obținut premii frumoase la acest festival. Noi am avut trei zile de concurs și am reușit să obținem mai multe premii și premii speciale pentru cele 22 de dansuri pe care le-am înscris la mai multe secțiuni. Îi felicit din tot sufletul pe copii, au fost extraordinari! Aceste rezultate se pot obține numai prin ambiție, seriozitate și pasiune. Aș vrea să-i felicit și pe părinții acestor copii pentru sprijin, pentru răbdare și înțelegere. A fost un concurs în care ne-am întâlnit cu cele mai bune școli de dans din România, cu cei mai buni copii, cu profesori de elită și un juriu format numai din profesioniști și putem spune că balerinele de la Câmpina au reușit, în această companie selectă, să se facă vizibile și să strălucească în această frumoasă și exclusivistă familie a artei dansului", ne-a declarat Dorina Popa, profesoara și coregrafa fetițelor din Câmpina.

Iată premiile obținute de elevele profesoarei Dorina Popa la 
Festivalul de Dans "Stelele aurii"- București 2021:

Grupul "Allegro" (Raina Ianici, Sara Bogza, Ingrid Motoroi, Andra Anghelache, Ioana Crijanovschi, Clara Senes, Andreea Geantă, Carolina Neagu) - Premiul I, secțiunea balet grupuri, 13-15 ani
Grupul "Steluțele" (Valentina Clinci, Ciprian Clinci, Ruxandra Băncilă, Rania Alexandrescu, Ioana Mihăilă, Ana Maria Neagoe, Maria Toma, Karla Melnic, Alison Dumitrescu, Beatrice Zamfir, Miruna Petre, Sofia Botiacă, Rebeca Matcov, Alexia Maurici) - Premiul I, secțiunea jazz grupuri, 7-9 ani
Carolina Neagu și Ioana Crijanovschi - Premiul I și Premiul special, secțiunea duo folclor internațional (Polka), 13-15 ani
Andra Anghelache și Andreea Geantă - Premiul I, secțiunea duo liric, 10-12 ani
Carolina Neagu – Premiul I și Premiul special, secțiunea liric solo, 12 ani
Grupul "Attitude" (Ioana Cîmpeanu, Sara Manea, Antonia Bunea, Eva Tăleanu, Victoria Anghelescu, Raisa Draghici, Sara Abăluță, Cataleya Vereș, Ana Maria Rândașu, Diana Cobzaru, Patricia Poponete, Lia Șerban, Anamaria Radu, Miruna Băicoianu, Sofia Rândunică, Elena Rândunică) - Premiul al II-lea, secțiunea balet formații, 7-9 ani
Raisa Ianici, Sofia Cârciu, Emma Hogea și Ingrid Motoroiu - Premiul al II-lea, quartet dans contemporan, 10-12 ani
Andra Anghelache – Premiul al II-lea, secțiunea balet solo, 11 ani
Ingrid Motoroiu – Premiul al II-lea la secțiunea balet solo și premiul al II-lea la secțiunea jazz solo, 11 ani
Emma Hogea – Premiul al II-lea, secțiunea balet solo, 10 ani
Andreea Geantă – Premiul al II-lea la secțiunea jazz solo și premiul al III-lea la secțiunea balet solo, 13 ani
Raisa Ianici – Premiul al II-lea și premiul al III-lea la secțiunea balet solo, 11 ani
Ioana Crijanovschi – Premiul al III-lea, secțiunea balet solo, 13 ani
Alexia Maurici – Premiul al III-lea, secțiunea balet solo, 10 ani
Carolina Lăcătuș - Premiul al III-lea, secțiunea balet solo, 8 ani
Miruna Băicoianu (mezina echipei de la Câmpina) – Premiul al III-lea, secțiunea balet solo Baby, 4-6 ani
Sara Bogza - Locul IV la secțiunea balet solo, 15 ani
Ana Maria Neagoe - Locul IV la secțiunea balet solo, 8 ani
Raisa Drăghici - Locul IV la secțiunea balet solo, 7 ani

5518 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

771 vizualizari
08 dec. 2023 18:55

Musicum Adolescentia revine la Câmpina cu un concert de colinde, pe 19 decembrie 2023

1 comentarii

Asociația Musicum Adolescentia din Craiova revine la Câmpina cu un nou spectacol din cadrul proiectului "Zâmbete pe portativ". De această dată este vorba despre un concert de colinde organizat marți, 19 decembrie 2023, de la ora 19.00, la Casa Tineretului.

9190 vizualizari
07 dec. 2023 21:30

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina

4 comentarii

Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.

Alte stiri recente

44 vizualizari
09 dec. 2023 10:19

Un nou eveniment caritabil organizat de motocicliștii de la Happy Street Brotherhood Câmpina

Motocicliștii câmpineni de la Happy Street Brotherhood organizează un nou eveniment caritabil destinat copiilor din familii cu posibilități materiale reduse. Este vorba despre o petrecere de Crăciun - Christmas Charity Party, unde accesul se va face pe bază de... dulciuri. Acestea vor fi strânse, frumos ambalate și dăruite unor copii.

821 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

1 comentarii

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.