Pasajul rutier subteran din centrul Câmpinei, un proiect de anvergură, pentru care se pot obține fonduri europene de 15 milioane euro

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina s-a întrunit miercuri, 9 decembrie 2020, în ședință extraordinară pentru a aproba o serie de proiecte cu finanțare europeană. Este vorba despre două dintre proiectele deblocate recent, după eșalonarea la plată a corecțiilor financiare, proiecte la care ADR Sud-Muntenia a solicitat reactualizarea devizelor, dar și două proiecte noi, oarecum surprinzătoare, cu care primarul Alin Moldoveanu a venit în fața consilierilor locali.

 

Referitor la cele două proiecte propuse pentru reactualizare, precizăm că este vorba despre grădinița cu program prelungit și program normal care se va construi în cartierul Uniunea Europeană și despre reabilitarea termică a Blocului 7ABC de pe Bulevardul Carol I. În ambele cazuri a fost actualizat devizul general și aprobați noii indicatori tehnico-economici. În cazul grădiniței, valoarea investiției este de 5.588.997 lei cu tot cu TVA (din care 2.869.408 lei reprezintă fonduri europene, iar 2.719.589 lei sunt cheltuielile neeligibile, care vor fi suportate de la bugetul local și tot de la bugetul local se va asigura cofinanțarea de 2% din valoarea eligibilă a proiectului), iar în cazul blocului 7ABC, valoarea investiției este de 3.772.525 lei cu tot cu TVA.

În ședința de miercuri, primarul Alin Moldoveanu a propus Consiliului Local alte două proiecte, cel mai important fiind realizarea unui pasaj subteran în centrul Câmpinei, pe unde ar urma să fie deviat traficul rutier, pe Bulevardul Carol I, pe un tronson de 670 metri, cuprins între Liceul Forestier și Policlinica Municipală. ”Este un proiect pentru care putem să accesăm maximum 15 milioane euro și avem marele avantaj că putem realiza atât studiul de fezabilitate, cât și proiectul tehnic, tot cu fonduri europene”, a explicat primarul Alin Moldoveanu în plenul Consiliului Local. (video)
Interesant este că propunerea primarului Câmpinei a venit exact în ziua în care se împlineau zece ani de la premierea concursului de arhitectură pentru soluțiile privind modernizarea zonei centrale a municipiului Câmpina, acolo unde aproape toate lucrările s-au axat tocmai pe realizarea unui pasaj subteran în zona centrală a localității, pasaj care ar urma să fie întregit cu locuri de parcare, dar și cu ieșiri spre străzile Mihail Kogălniceanu, Calea Doftanei și Bulevardul Culturii. La propunerea primarului, consilierii locali au aprobat în unanimitate includerea acestui pasaj în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al municipiului, precum și depunerea cererii de finanțare la ADR Sud-Muntenia, pentru finanțarea studiului de fezabilitate și proiectului tehnic în cadrul Programului Operațional Asistență Tehnică (POAT).
Cel de-al doilea proiect este strâns legat de primul și se referă la regenerarea urbană în zona pietonală de deasupra pasajului subteran, proiect pentru care se pot obține între 3 și 7,5 milioane euro.
La finalul ședinței, primarul Alin Moldoveanu le-a mulțumit consilierilor locali pentru că au înțeles urgența proiectelor și șansa de a realiza ceva cu adevărat deosebit pentru viitorul Câmpinei, a mai menționat faptul că 18 din cele 20 de proiecte depuse la CNI au fost incluse pe lista sinteză și așteaptă semnătura ministrului, lor urmând a li se adăuga în foarte scurt timp alte două proiecte de mare importanță - centura municipiului Câmpina și realizarea sediului Ambulanței și Poliției Locale, pe Strada Industriilor, pe un teren donat de la OMV la intersecția cu Strada Orizontului.
”Vă mulțumesc și să ne ajute Dumnezeu să reușim să realizăm aceste proiecte și vom putea spune că am realizat ceea ce nu a realizat nimeni pentru municipiul Câmpina”, a încheiat primarul Ain Moldoveanu, după aprobarea tuturor proiectelor.

7510 vizualizari
10

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mantu Valeria 11.12.2020 12:46 Ne bucurăm de inițiativele dl.Primar.Într-adevăr știam de pasajul propus,cu mulți ani în urmă când a fost un concurs de arhitectură...dar ce faceți cu situl istoric ''vama Câmpina'',unele acum câțiva ani s-săpat,apoi s-a pus un acoperiș că să acopere groapa,și s-a lăsat totul baltă...
  • Olimpia iakab 11.12.2020 14:23 Sa dea dunul dumnezeu sa iasa toate bine ma bucur pentru orasul nostru
  • bogdan 11.12.2020 15:11 buna ziua povesti cu zane si pitici am citit aici ce se doreste e fix pt Severin fost senator si locuitor in blocul abc pasajul e frumos dar are o canalizare care acum este facuta si poate nu doreste sa o darame ca nu este gata mai bine se gandea la pasajul din DN1 din str Dacia sa faca centura pe langa Doftana pana la Zorile si nod rutier cu prelungire pana la limita administrativa a orasului Campina la nord de Uzina de apa (cred ca nici nu stie Alin M) asa ar face ce lipseste unui oras de azi si ar avea aceleasi costuri sa se intrebe cat a costat pasajul de la Baneasa si cat a durat cu bugetul de Bucuresti
  • Aris 11.12.2020 17:59 Buna ziua! Chiar vorbiți serios? Pai va dați seama ce ar însemna sa înceapă lucrările la un pasaj subteran in Centrul Campinei: ani de noroi, zgomot, aglomerație infernala pe străzile adiacente și întreruperi de alimentare cu apa, gaze și curent. Pentru locuitorii din Zona Centrală va fii balamuc curat și sa nu mai vorbim de cei care și așa nu găsesc loc de parcare si care locuiesc in zona.
  • Anonim 12.12.2020 13:11 Pentru doamna Mantu: Doamna Mantu, dumneavoastra va auziti: stiati de aceste propuneri ''cu multi ani in urma'' si acum ''va bucurati'' de ''initiativa'' lui A.M. ... Care initiativa? Aceea de a lua proiectele vechi si a si le insusi (ca pana acum cam asta a facut)? Daca nu invatam sa punem informatiile cap la cap, sa nu ne mai miram ca a castigat ...
  • Gabriela Predescu 12.12.2020 15:25 Doamne fereste de asa o grozavenie! Sa distrugi artera principala a orasului, asa fara rost? Ce mare imbunatatire a traficului ar aduce in acest mic oras, bine semaforizat si cu trafic decent? Mai bine gasiti ceva chiar util pentru oras de facut cu banii europeni, nu tampenii.
  • Ion 13.12.2020 09:25 Lasa ca vine Palada si va ia bani ... si va face unul la imprimanta.
  • Robert 13.12.2020 11:16 WoW,un miracol sau o mare porcarie ?Orasul va deveni cu adevarat turistic.Lasand gluma la o parte cu ce se alege orasul ? cu o noua CORECTIE FINANCIARA?In spatiul public totul este posibil dar spre dezastru.De ce nu se acceseaza bani europeni pentru reabilitare termica a blocurilor?cu adevarat o masura ce creste calitatea vietii locuitorilor.Pentru locuri de munca permanenete nimic?un parc industrial ceva?sau lasam doar mediul privat sa se chinuie.Pardon ,Primaria este specializata in parcuri de joaca ,apropo vrem o dezbatere publica referitoare la FALIMENTUL orasului.Noi vorbim noi auzim.
  • Anonim 14.12.2020 12:30 Foarte bun comentariul dlui. Robert! Si eu cred ca este nevoie de o dezbatere publica, dar una reala ca asa au facut si cand s-a ales cum sa se faca parcul de la soldat si a iesit porcaria aia ... personal i-as da-o dlui. Dumitriu sa si-o puna la el in curte si as recupera banii ... ce e aia achizitie directa din bani publici? Un abuz, daca ma-ntrebati pe mine. Si de ce actualul city manager a fost ales fara consurs cum se face in Bucuresti? A.M. a inceput prin a-si insusi proiectele altora care dupa cate stiu eu se cheama furt intelectual si a pune pe post un om fara concurs. Poate ne trezim pana la urmatoarele alegeri!
  • Cojocaru Ion 15.12.2020 09:12 Buna ziua, Sunt multe alte prioritati. Sa se faca o centura corespunzatoare. Sa se faca demersuri pentru demolare / dezafectare / ecologizare si recuperare teren de la Rafinaria Campina. Sa se insiste, pana la recuperarea unitatii de jandarmi. Sa ajutam Carrefour si o mare parte din unitatile comerciale din zona sa se mute acolo. Se va elibera astfel din aglomeratia sufocanta si se va reduce poluarea din zona. Dl Primar Alin MOLDOVEANU are capacitatea si toate calitatile de manager pentru a putea rezolva aceste probleme. Eu ii doresc sanatate si succes.

Actualitate

110 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.

1757 vizualizari
24 feb. 2024 18:37

Primim de la cititori. Copaci ciopârțiți și ghiocei rupți...

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis mai multe imagini surprinse într-o zonă centrală a Câmpinei.

Alte stiri recente

519 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.

626 vizualizari
25 feb. 2024 15:38

Cupa României, faza județeană, turul al II-lea. CS Scorțeni Mislea - Sportul Câmpina 1-3

După ce în primul tur al fazei județene a Cupei României a trecut cu 1-0, pe teren propriu de CS Șotrile, Sportul Câmpina a jucat duminică, 25 februarie, în turul secund, în deplasare, la Mislea, cu formația CS Scorțeni Mislea.