Consiliul Local Câmpina s-a întrunit miercuri, 9 decembrie 2020, în È™edință extraordinară pentru a aproba o serie de proiecte cu finanÈ›are europeană. Este vorba despre două dintre proiectele deblocate recent, după eÈ™alonarea la plată a corecÈ›iilor financiare, proiecte la care ADR Sud-Muntenia a solicitat reactualizarea devizelor, dar È™i două proiecte noi, oarecum surprinzătoare, cu care primarul Alin Moldoveanu a venit în faÈ›a consilierilor locali.
Referitor la cele două proiecte propuse pentru reactualizare, precizăm că este vorba despre grădiniÈ›a cu program prelungit È™i program normal care se va construi în cartierul Uniunea Europeană È™i despre reabilitarea termică a Blocului 7ABC de pe Bulevardul Carol I. În ambele cazuri a fost actualizat devizul general È™i aprobaÈ›i noii indicatori tehnico-economici. În cazul grădiniÈ›ei, valoarea investiÈ›iei este de 5.588.997 lei cu tot cu TVA (din care 2.869.408 lei reprezintă fonduri europene, iar 2.719.589 lei sunt cheltuielile neeligibile, care vor fi suportate de la bugetul local È™i tot de la bugetul local se va asigura cofinanÈ›area de 2% din valoarea eligibilă a proiectului), iar în cazul blocului 7ABC, valoarea investiÈ›iei este de 3.772.525 lei cu tot cu TVA.
În È™edinÈ›a de miercuri, primarul Alin Moldoveanu a propus Consiliului Local alte două proiecte, cel mai important fiind realizarea unui pasaj subteran în centrul Câmpinei, pe unde ar urma să fie deviat traficul rutier, pe Bulevardul Carol I, pe un tronson de 670 metri, cuprins între Liceul Forestier È™i Policlinica Municipală. ”Este un proiect pentru care putem să accesăm maximum 15 milioane euro È™i avem marele avantaj că putem realiza atât studiul de fezabilitate, cât È™i proiectul tehnic, tot cu fonduri europene”, a explicat primarul Alin Moldoveanu în plenul Consiliului Local. (video)
Interesant este că propunerea primarului Câmpinei a venit exact în ziua în care se împlineau zece ani de la premierea concursului de arhitectură pentru soluÈ›iile privind modernizarea zonei centrale a municipiului Câmpina, acolo unde aproape toate lucrările s-au axat tocmai pe realizarea unui pasaj subteran în zona centrală a localității, pasaj care ar urma să fie întregit cu locuri de parcare, dar È™i cu ieÈ™iri spre străzile Mihail Kogălniceanu, Calea Doftanei È™i Bulevardul Culturii. La propunerea primarului, consilierii locali au aprobat în unanimitate includerea acestui pasaj în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al municipiului, precum È™i depunerea cererii de finanÈ›are la ADR Sud-Muntenia, pentru finanÈ›area studiului de fezabilitate È™i proiectului tehnic în cadrul Programului OperaÈ›ional Asistență Tehnică (POAT).
Cel de-al doilea proiect este strâns legat de primul È™i se referă la regenerarea urbană în zona pietonală de deasupra pasajului subteran, proiect pentru care se pot obÈ›ine între 3 È™i 7,5 milioane euro.
La finalul È™edinÈ›ei, primarul Alin Moldoveanu le-a mulÈ›umit consilierilor locali pentru că au înÈ›eles urgenÈ›a proiectelor È™i È™ansa de a realiza ceva cu adevărat deosebit pentru viitorul Câmpinei, a mai menÈ›ionat faptul că 18 din cele 20 de proiecte depuse la CNI au fost incluse pe lista sinteză È™i aÈ™teaptă semnătura ministrului, lor urmând a li se adăuga în foarte scurt timp alte două proiecte de mare importanță - centura municipiului Câmpina È™i realizarea sediului AmbulanÈ›ei È™i PoliÈ›iei Locale, pe Strada Industriilor, pe un teren donat de la OMV la intersecÈ›ia cu Strada Orizontului.
”Vă mulÈ›umesc È™i să ne ajute Dumnezeu să reuÈ™im să realizăm aceste proiecte È™i vom putea spune că am realizat ceea ce nu a realizat nimeni pentru municipiul Câmpina”, a încheiat primarul Ain Moldoveanu, după aprobarea tuturor proiectelor.
În parcul de pe Strada Oituz, cunoscut sub numele MiÈ›u-ChiÈ›u, a fost amenajat Orășelul Copiilor, în care se află È™i Satul lui MoÈ™ Crăciun.
Informațiile transmise la CSAT de serviciile secrete despre campanie lui Călin Georgescu au fost desecretizate miercuri, după ce președintele Klaus Iohannis a fost de acord cu declasificarea.
Podul feroviar peste râul Prahova, dintre Câmpina È™i Poiana Câmpina, va deveni curând istorie..
13 organizaÈ›ii neguvernamentale i-au cerut preÈ™edintelui Klaus Iohannis desecretizarea informaÈ›iilor din È™edinÈ›a Consiliului Superior de Apărare a Țării (CSAT) de săptămâna trecută.