Un nou accident în Câmpina, la intersecția străzilor Ana Ipătescu și Maramureș. Ce măsuri vor să ia autoritățile

Actualitate (Categoria articolului)

Luni după-amiază, cu ceva mai mult de o oră înaintea producerii accidentului de pe Strada Mihail Kogălniceanu (detalii - AICI) din Câmpina, la câteva sute de metri, la intersecția străzilor Ana Ipătescu și Maramureș a avut loc un alt accident de circulație. Intersecția aceasta tinde să devină noul punct roșu pe harta accidentelor din Câmpina, fiind al doilea eveniment rutier în ultimele patru zile produs în condiții aproape similare.

Astfel, în accidentul de luni, 1 iunie 2020, un autoturism Dacia Logan, care circula în regim de taxi, venea pe Strada Maramureș, iar la intersecția cu Strada Ana Ipătescu nu a acordat prioritate, intrând în coliziune cu un autovehicul Porsche Cayenne, care circula regulamentar dinspre Strada Mihail Kogălniceanu spre Strada Sondei. Autovehiculul Porsche Cayenne a ajuns în gard, exact în același loc în care, în urmă cu patru zile, ajunsese un alt autovehicul după un accident produs în condiții asemănătoare. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale, iar la testarea cu aparatul etilotest, la taximetrist s-a constatat o alcoolemie de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Crescând semnificativ numărul accidentelor în această intersecție, i-am solicitat șefului Biroului Poliției Rutiere Câmpina, comisar Dragoș Ionescu, un punct de vedere privind o eventuală soluție pentru diminuarea numărului de evenimente rutiere în această zonă. ”Soluția identificată de noi este montarea pe Strada Maramureș, înaintea intersecției cu Strada Ana Ipătescu, a două rânduri succesive de limitatoare de viteză, în dreptul fiecăruia urmând să fie montat și câte un indicator pe care să scrie mare ”STOP”. De altfel, am solicitat Primăriei Câmpina să monteze limitatoare de viteză și pe Strada Tudor Vladimirescu, înaintea intersecției cu Strada Alexandru Ioan Cuza, pe unde este deviată circulația pe perioada lucrărilor care se desfășoară pe Calea Doftanei, unde s-a și produs duminică un accident de circulație. Estimăm că, în câteva zile, vor fi amplasate deja limitatoarele de viteză în cele două zone menționate, dar și în alte puncte vulnerabile din Câmpina”, ne-a precizat comisar Dragoș Ionescu, șeful Biroului Poliției Rutiere Câmpina.

3760 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Artene horatiu 01.06.2020 21:38 Stau pe strada bobalna si de cand s a inchis traficul pe strada calea doftanei toate masinile trec cu foarte mare viteza. O rugaminte daca se poate spune la autoritati sau la primarie sa puna cateva limitatoare de viteza si pe strada bobalna deoarece sunt multe persone care circula si la cimitir , mai este si caminul neptun si caminul irue de unde pot iesi in strada fara intentie copii sau alte persoane. Acum o saptamana a fost un accident cu o masina de scoala de soferi si la veciniul de peste drum i au rupt oglinda la masina. Mai bine sa luam masuri inaite sa se intample vreun accident grav, ca de obicei in romania se iau masuri dupa ce moare cineva doamne fereste. Atat am avut de spus si sper sa se rezolve ceva . Va multumesc si scuze de deranj.
  • Marian 02.06.2020 07:09 Sens unic pe str Maramureș dinspre Ana Ipătescu. Așa cum este sens unic și spre Carol I
  • Adrian Comaie 02.06.2020 17:57 Dupa accident, taximetristul dezorientat a vrut sa ii taie bon soferului Porshe, pentru 3 ore cat a fost stationarea + 5 lei pornirea.
  • M F 10.06.2020 22:06 Exact ce spuneam si la cealalta stire ci limitatoare. Se pare ca a aparut intre timp un factor de decizie mai cu capul pe umeri, care stie ce solutie e potrivita, incat sa nu fim de Cascadorii Rasului. Din pacate, nu se poate aplica si retroactiv, iar banii dati aiurea pe semafoare prin tot orasul, nu se mai intorc... Sunt curios, face cineva un calcul: cate intersectii cu probleme se puteau rezolva cu relantisoare, in banii cheltuiti pe semaforizarile idioate ?

Actualitate

349 vizualizari
09 iul. 2020 11:57

Multe semne de întrebare în jurul deciziei pe care CCR o va lua pe 14 iulie privind impozitarea pensiilor speciale

Curtea Constituțională a României va discuta marți, 14 iulie, sesizările Avocatului Poporului și Înaltei Curți de Casație și Justiție în legătură cu legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor speciale, care poate ajunge până la 85% conform legii votate în Parlamentul României.

2705 vizualizari
08 iul. 2020 10:44

Două accidente în decurs de numai câteva ore pe DN1, zona Băicoi. Trei persoane au ajuns la spital

Pe DN1, în zona Băicoi, în decurs de numai câteva ore au avut loc două accidente rutiere, în urma cărora trei persoane au ajuns spital.

Alte stiri recente

709 vizualizari
09 iul. 2020 10:18

Poiana Câmpina a obținut grantul de 15.000 euro pentru instalarea de internet gratuit în spații publice

Administrația locală din comuna Poiana Câmpina s-a înscris încă din toamna anului 2018 în cursa pentru obținerea grantului de 15.000 euro pentru instalaea de internet gratuit în spațiile publice, în cadrul proiectului european intitulat WIFI4EU.

1091 vizualizari
09 iul. 2020 08:03

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 9 iulie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.