Dezinfectările periodice reprezintă una dintre măsurile luate de conducerea Spitalului Municipal Câmpina pentru prevenirea infectărilor cu coronavirus. O altă măsură importantă și care trebuie adusă la cunoștința publicului este aceea că accesul în Policlinica Municipală este permis doar în anumite condiții.
Astfel, după cum ne-a precizat dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina, au fost luate măsuri de ”realizare a dezinfecțiilor periodice cu personalul și mijloacele proprii, operațiuni care se desfășoară în strânsă legătură cu cele realizate de Primăria Câmpina prin intermediul unei societăți care se ocupă de așa ceva”. La realizarea dezinfecției se au în vedere cu precădere zonele de acces în spital, dar și balustrade, uși, mânere, clanțe, locuri cu care, în general, toată lumea care intră în spital are un contact fizic, mai ales la Camera de Primiri Urgențe. (video)
De asemenea, managerul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu, ne-a mai precizat și că s-au luat o serie de decizii privind realizarea accesului în Policlinica Municipală, toate acestea având în vedere limitarea răspândirii coronaviruslui și a oricărui alt tip de infecții. Astfel, accesul în Policlinică se va face doar pe intrarea laterală (unde există și rampă pentru persoanele cu dizabilități), vor avea acces doar câte patru persoane simultan (în funcție de eventuala aglomerare a triajului), nu este permis accesul aparținătorilor sau însoțitorilor, se va păstra o distanță de cel puțin un metru între persoane, atât înaintea intrării în Policlinică, dar și în interiorul instituției. În același timp, pacienții sunt rugați să se deplaseze la Spitalul Municipal și Policlinică doar în baza unei programări sau în situații de urgență și cu respectarea unei minime măsuri de protecție, respectiv utilizând masca de unică folosință.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.