În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local Câmpina, cea de la finalul lunii martie, a fost aprobat un proiect de hotărâre prin care se stabilește componența echipei mobile pentru intervenția de urgență în cazurile de violență domestică semnalate la nivel local.
Proiectul vine ca urmare a unui Ordin al ministrului Muncii și Justiției Sociale, emis în luna decembrie a anului trecut și publicat în Monitorul Oficial din februarie 2019, prin care se stabilește modalitatea concretă de intervenție în cazurile de violență domestică de către o echipă mobilă constituită la nivel local.
Această echipă mobilă verifică semnalările de violență domestică efectuate prin intermediul liniilor telefonice ale instituțiilor abilitate, inclusiv ale liniilor de urgență, altele decât cele de la 112. Prin lege sunt stabilite anumite limite în care această echipă poate acționa, precum și măsurile concrete pe care le poate dispune.
La nivelul municipiului Câmpina, echipa mobilă va fi coordonată de Adina Dumitru - director executiv al Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei, iar ceilalți membri sunt: Mihaela Ene - șef serviciu Direcția de Asistență Socială Câmpina, Elena Nițescu - consilier Direcția de Asistență Socială, Maria Pădineanu - consilier Direcția Asistență Socială, Cristina Dragomirescu - consilier Direcția de Asistență Socială, Liliana Necula - consilier Direcția Asistență Socială, Andreea Brătilă - consilier Direcția Asistență Socială, Sorin Modrogan - consilier juridic în cadrul Direcției Juridice din Primăria Câmpina, precum și un reprezentant al Poliției Locale, respectiv șeful de schimb de la momentul intervenției.
În momentul intervențiilor, echipa mobilă va beneficia de mijloc de transport asigurat de Poliția Locală. Echipa va evalua gradul de risc și va decide măsurile de siguranță necesare pentru victimele violenței domestice. Apoi, acestea vor primi consiliere, dar și informațiile necesare privind măsurile legale de protecție (de exemplu, formularea unei plângeri, solicitarea unui ordin de protecție, obținerea unui certificat medico-legal etc). Sunt mai multe proceduri pentru intervenția echipei mobile și colaborarea acesteia cu alte instituții publice (spitale, poliție, Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului). La Câmpina, important este faptul că există un centru social, cel din Cartierul Voila, care aparține municipalității și unde pot fi găzduite victimele violenței în familie.
Societatea HidroPrahova SA anunță că, pe fondul temperaturilor ridicate și lipsei prelungite de precipitații, în mai multe localități s-au înregistrat creșteri semnificative ale consumului de apă potabilă.
Asociația "Ateliere Fără Frontiere" a anunțat câștigătorii ediției 2025 a programului "Dăm Click pe România".
O furtună puternică a avut loc miercuri după-amiază la Sinaia. A plouat torențial, iar vântul a bătut în rafale de 70-80 km/h.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.