La Câmpina s-a înființat o echipă mobilă pentru intervenția de urgență în cazurile de violență domestică

Social (Categoria articolului)

În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local Câmpina, cea de la finalul lunii martie, a fost aprobat un proiect de hotărâre prin care se stabilește componența echipei mobile pentru intervenția de urgență în cazurile de violență domestică semnalate la nivel local.

Proiectul vine ca urmare a unui Ordin al ministrului Muncii și Justiției Sociale, emis în luna decembrie a anului trecut și publicat în Monitorul Oficial din februarie 2019, prin care se stabilește modalitatea concretă de intervenție în cazurile de violență domestică de către o echipă mobilă constituită la nivel local.
Această echipă mobilă verifică semnalările de violență domestică efectuate prin intermediul liniilor telefonice ale instituțiilor abilitate, inclusiv ale liniilor de urgență, altele decât cele de la 112. Prin lege sunt stabilite anumite limite în care această echipă poate acționa, precum și măsurile concrete pe care le poate dispune.
La nivelul municipiului Câmpina, echipa mobilă va fi coordonată de Adina Dumitru - director executiv al Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei, iar ceilalți membri sunt: Mihaela Ene - șef serviciu Direcția de Asistență Socială Câmpina, Elena Nițescu - consilier Direcția de Asistență Socială, Maria Pădineanu - consilier Direcția Asistență Socială, Cristina Dragomirescu - consilier Direcția de Asistență Socială, Liliana Necula - consilier Direcția Asistență Socială, Andreea Brătilă - consilier Direcția Asistență Socială, Sorin Modrogan - consilier juridic în cadrul Direcției Juridice din Primăria Câmpina, precum și un reprezentant al Poliției Locale, respectiv șeful de schimb de la momentul intervenției.
În momentul intervențiilor, echipa mobilă va beneficia de mijloc de transport asigurat de Poliția Locală. Echipa va evalua gradul de risc și va decide măsurile de siguranță necesare pentru victimele violenței domestice. Apoi, acestea vor primi consiliere, dar și informațiile necesare privind măsurile legale de protecție (de exemplu, formularea unei plângeri, solicitarea unui ordin de protecție, obținerea unui certificat medico-legal etc). Sunt mai multe proceduri pentru intervenția echipei mobile și colaborarea acesteia cu alte instituții publice (spitale, poliție, Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului). La Câmpina, important este faptul că există un centru social, cel din Cartierul Voila, care aparține municipalității și unde pot fi găzduite victimele violenței în familie. 

2882 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

8416 vizualizari
18 ian. 2020 18:08

Un tânăr de 20 de ani, din Poiana Câmpina, și-a pierdut viața strivit sub căruță

1 comentarii

Tragedia s-a petrecut sâmbătă după-amiază, în satul Bobolia din comuna Poiana Câmpina, mai exact în pădurea Pițigaia. Echipajele de intervenție au fost anunțate la numărul unic de urgență 112, că pe un drum forestier dintr-o pădure, un tânăr de 20 de ani ar fi fost victima unui accident, căruța pe care o conducea răsturnându-se peste el și strivindu-l.

8113 vizualizari
18 ian. 2020 07:42

Accident grav pe DN1, la Sinaia. Trei persoane au fost rănite

2 comentarii

Un grav accident rutier s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă pe DN1, la km 121+700m, pe raza orașului Sinaia. Două autoturisme au fost implicate în acest accident soldat cu rănirea celor doi conducători auto și a unei pasagere. Toate cele trei victime au fost transportate la spital, potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova.

Alte stiri recente

1599 vizualizari
19 ian. 2020 18:24

Atletismul câmpinean a început anul 2020 cu dreptul - două medalii de aur la Cupa Romanian Masters Athletics

Prima competiție de atletism a anului 2020 a avut loc vineri și sâmbătă, în sala ”Ioan Sotter” din București, acolo unde au fost programate întreceri în prima etapă a Campionatului Național de Atletism la seniori și tineret, dar și Cupa Romanian Masters Athletics pentru juniori. La această din urmă competiție au fost prezenți și doi sportivi de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de prof. Mihaela Marin, ambii sportivii urcând la finalul întrecerii pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

12004 vizualizari
19 ian. 2020 16:05

Câmpina are campioană olimpică la tineret! Georgeta Popescu a câștigat proba de monobob la Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Lausanne

În perioada 6-22 ianuarie, la Lausanne, în Elveția, are loc ediția din acest an a Jocurilor Olimpice pentru Tineret. Câmpineanca Georgeta Popescu, legitimată la CSO Sinaia și componentă a lotului olimpic și lotului național al României, și-a câștigat dreptul de a participa la această competiție de elită, după ce în cursul anului 2019 s-a impus în mai multe întreceri care au contat pentru calificarea la Jocurile Olimpice pentru Tineret.