La Câmpina s-a înființat o echipă mobilă pentru intervenția de urgență în cazurile de violență domestică

Social (Categoria articolului)

În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local Câmpina, cea de la finalul lunii martie, a fost aprobat un proiect de hotărâre prin care se stabilește componența echipei mobile pentru intervenția de urgență în cazurile de violență domestică semnalate la nivel local.

Proiectul vine ca urmare a unui Ordin al ministrului Muncii și Justiției Sociale, emis în luna decembrie a anului trecut și publicat în Monitorul Oficial din februarie 2019, prin care se stabilește modalitatea concretă de intervenție în cazurile de violență domestică de către o echipă mobilă constituită la nivel local.
Această echipă mobilă verifică semnalările de violență domestică efectuate prin intermediul liniilor telefonice ale instituțiilor abilitate, inclusiv ale liniilor de urgență, altele decât cele de la 112. Prin lege sunt stabilite anumite limite în care această echipă poate acționa, precum și măsurile concrete pe care le poate dispune.
La nivelul municipiului Câmpina, echipa mobilă va fi coordonată de Adina Dumitru - director executiv al Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei, iar ceilalți membri sunt: Mihaela Ene - șef serviciu Direcția de Asistență Socială Câmpina, Elena Nițescu - consilier Direcția de Asistență Socială, Maria Pădineanu - consilier Direcția Asistență Socială, Cristina Dragomirescu - consilier Direcția de Asistență Socială, Liliana Necula - consilier Direcția Asistență Socială, Andreea Brătilă - consilier Direcția Asistență Socială, Sorin Modrogan - consilier juridic în cadrul Direcției Juridice din Primăria Câmpina, precum și un reprezentant al Poliției Locale, respectiv șeful de schimb de la momentul intervenției.
În momentul intervențiilor, echipa mobilă va beneficia de mijloc de transport asigurat de Poliția Locală. Echipa va evalua gradul de risc și va decide măsurile de siguranță necesare pentru victimele violenței domestice. Apoi, acestea vor primi consiliere, dar și informațiile necesare privind măsurile legale de protecție (de exemplu, formularea unei plângeri, solicitarea unui ordin de protecție, obținerea unui certificat medico-legal etc). Sunt mai multe proceduri pentru intervenția echipei mobile și colaborarea acesteia cu alte instituții publice (spitale, poliție, Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului). La Câmpina, important este faptul că există un centru social, cel din Cartierul Voila, care aparține municipalității și unde pot fi găzduite victimele violenței în familie. 

2928 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

491 vizualizari
04 apr. 2020 19:11

Foarte puține persoane vârstnice au apelat la ajutorul Primăriei Câmpina pentru cumpărăturile de strictă necesitate

Una dintre obligațiile impuse administrațiilor locale prin Ordonanță Militară a fost și cea de a se realiza o evidență a persoanelor de peste 65 de ani din fiecare localitate și de a identifica acele persoane, din această categorie de vârstă, care nu au pe nimeni care să le ajute. S-a stabilit o întreagă procedură, astfel încât persoanele respective să poată fi sprijinite de administrațiile locale în această perioadă dificilă.

2513 vizualizari
04 apr. 2020 16:50

Încă o asistentă medicală de la SanConfind, a patra, confirmată cu COVID-19

Încă o asistentă medicală de la Spitalul SanConfind din Poiana Câmpina este infectată cu COVID-19. Rezultatele testelor au venit astăzi, asistenta în cauză fiind unul dintre contacții direcți ai medicului neonatolog depistat pozitiv pe 31 martie 2020. Informația ne-a fost confirmată de asistenta șefă de la SanConfind, Gabriela Grozea. Este a patra asistentă medicală de la spitalul privat din Poiana Câmpina la care se confirmă infectarea cu noul coronavirus. 

 

Alte stiri recente

1098 vizualizari
04 apr. 2020 16:22

Prahova, sâmbătă, 4 aprilie: 3.806 persoane aflate în autoizolare (dintre care 153 la Câmpina) și 380 în carantină instituționalizată

La 4 aprilie 2020, la nivelul județului Prahova sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică 3.806 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, dintre care 153 sunt în Câmpina. În carantină instituționalizată se află, în prezent, 380 de persoane.

1735 vizualizari
04 apr. 2020 09:58

Programul de colectare a deșeurilor menajere din Câmpina și localitățile limitrofe în perioada Sărbătorilor Pascale

Operatorul de salubritate Floricon Salub SRL Câmpina a anunțat programul după care va acționa pentru ridicarea deșeurilor în perioada Sărbătorilor Pascale, la Câmpina și în localitățile limitrofe. Modificările intervin în ceea ce privește programul din 20 aprilie 2020, a doua zi de Paști, zi în care nu se lucrează.