'Salvator din pasiune', un proiect pentru toți cei care vor să fie voluntari în cadrul ISU

Social (Categoria articolului)

Inspectoratul pentru Situații de Urgență lansează un nou proiect și o provocare, în același timp. Toți cei care doresc să devină voluntari în cadrul ISU pot face acest lucru începând de astăzi. Proiectul "Salvator din pasiune" se derulează în perioada 10 mai - 29 iulie 2016.

"Demersul instituției noastre are la bază beneficiile activităților de voluntariat ca expresie a implicării, solidarității și responsabilității civice, o implicare materializată în sprijin acordat comunităților în timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea acestora", se arată în comunicatul remis de ISU Prahova. 
Proiectul este structurat în trei etape care presupun înscrierea candidaților, analizarea dosarelor și încheierea contractelor de voluntariat. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care doresc să se alăture salvatorilor de la ISU sunt următoarele:
- vârsta cuprinsă între 16 și 65 ani
- apt din punct de vedere medical
- să nu fi fost condamnat pentru săvârșirea unor infracțiuni cu intenție
- să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul ISU. 
Dosarul candidatului trebuie să conțină: cerere de înscriere, certificat de cazier judiciar (pentru persoanele de peste 18 ani), copie a actului de identitate, aviz psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfășurare, adeverință medicală, acordul părinților/tutorelui legal pentru persoanele care nu au 18 ani. Detalii suplimentare puteți afla accesând site-ul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (www.igsu.ro) și cele ale inspectoratelor județene.

3711 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2131 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

1 comentarii

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

2431 vizualizari
30 iun. 2022 07:47

Licitația pentru noua creșă de la Câmpina a fost finalizată. Valoarea contractului - 8,15 milioane lei fără TVA

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a anunțat recent semnarea contractelor de execuție pentru 15 creșe din țară, finanțate cu bani de la bugetul de stat și care vor fi construite prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Printre aceste 15 creșe se numără și cea de la Câmpina, din cartierul Voila.

Alte stiri recente

700 vizualizari
05 iul. 2022 23:01

Emoții și o premieră la festivitatea de absolvire pentru a 21-a promoție a Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina

Elevii celor două clase de asistenți de medicină generală ale Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina, promoția 2022, au trăit emoții deosebit de intense la festivitatea de absolvire, care a avut loc marți seară, la Terasa ”Muntenia”. Au absolvit 45 de elevi ai celor două clase, la care diriginți au fost Nicoleta Manta și Alina Brătulescu. Festivitatea s-a bucurat de o premieră - primul elev din afara granițelor României care devine absolvent al acestei școli: Valeria Dicusar, din Republica Moldova, din orașul Cahul, înfrățit cu Câmpina.

664 vizualizari
04 iul. 2022 20:32

Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Municipiul Câmpina, titular al proiectului ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, a nu se supune evaluării adecvate și a nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, propus a fi amplsat în Câmpina, Strada Alexandru Vlahuță.