Inspectoratul pentru Situații de Urgență lansează un nou proiect și o provocare, în același timp. Toți cei care doresc să devină voluntari în cadrul ISU pot face acest lucru începând de astăzi. Proiectul "Salvator din pasiune" se derulează în perioada 10 mai - 29 iulie 2016.
"Demersul instituției noastre are la bază beneficiile activităților de voluntariat ca expresie a implicării, solidarității și responsabilității civice, o implicare materializată în sprijin acordat comunităților în timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea acestora", se arată în comunicatul remis de ISU Prahova.
Proiectul este structurat în trei etape care presupun înscrierea candidaților, analizarea dosarelor și încheierea contractelor de voluntariat. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care doresc să se alăture salvatorilor de la ISU sunt următoarele:
- vârsta cuprinsă între 16 și 65 ani
- apt din punct de vedere medical
- să nu fi fost condamnat pentru săvârșirea unor infracțiuni cu intenție
- să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul ISU.
Dosarul candidatului trebuie să conțină: cerere de înscriere, certificat de cazier judiciar (pentru persoanele de peste 18 ani), copie a actului de identitate, aviz psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfășurare, adeverință medicală, acordul părinților/tutorelui legal pentru persoanele care nu au 18 ani. Detalii suplimentare puteți afla accesând site-ul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (www.igsu.ro) și cele ale inspectoratelor județene.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.