Centrul de Informare și Promovare Turistică din Câmpina a fost inaugurat la sfârșitul lunii februarie a anului trecut. O investiție controversată, destul de scumpă (400.000 lei), începută cu fonduri europene și finalizată cu bani de la bugetul local. O investiție a cărei utilitate o vom afla în anii următori, având în vedere că principalul său obiectiv este creșterea anuală cu 10% a numărului de turiști care vizitează Câmpina.
Din martie 2016 şi până în ultima zi a anului trecut, la Centrul Turistic au venit peste 3.700 de persoane, dintre care 630 străini. Nu toţi au fost, însă, turişti. „Majoritatea celor care vin la centrul nostru întreabă de cele două muzee ale Câmpinei şi ce mai pot vizita prin împrejurimi. De asemenea, au existat multe solicitări privind posibilităţile de cazare în zonă, iar vara, cei mai mulţi vizitatori întreabă de Băile Telega, de băile de la Valea Sterii – Ţintea şi, mai nou, de Spitalul Sanconfind de la Poiana Câmpina. Dincolo de acestea, mai sunt şi solicitări ceva mai puţin obişnuite şi chiar dacă nu au fost strict turistice am încercat să ajutăm pe toată lumea, bineînţeles, în măsura posibilităţilor. De exemplu, au fost persoane din afara oraşului care au vrut doar să intre pe internet pentru că aveau nevoie de o informație urgentă, iar alte persoane au dorit să-şi printeze un bilet de avion achiziţionat online. Dar au fost puține astfel de cazuri”, ne-a declarat Carmen Găman, referent în cadrul Centrului de Informare şi Promovare Turistică din Câmpina.
La Centrul Turistic din Câmpina se găsesc numeroase materiale informative, nu doar despre municipiu, ci și despre multe pensiuni situate în localităţile din jurul Câmpinei. „Avem o problemă, însă, cu aceste pensiuni, pentru că nu toate sunt acreditate şi recunoscute de Autoritatea Naţională de Turism, iar pe cele neacreditate şi nerecunoscute oficial, cu părere de rău, noi nu le putem promova”, ne-a mai spus Carmen Găman.
Pe de altă parte, dacă 3.700 de persoane au trecut pe la Centrul Turistic, nu înseamnă că, să zicem, Câmpina a avut în 2016 doar 2.000 - 3.000 de turiști. Numărul lor a fost ceva mai mare, dacă ținem cont că Muzeul Hasdeu, cel mai reprezentativ obiectiv turistic al localității, a avut anul trecut 23.000 de vizitatori. Este adevărat că printre ei s-au numărat și câmpineni, dar nu chiar atât de mulți.
Probabil nu ați înțeles mare lucru din acest titlu, chiar dacă el este corect, dar vă vom explica în rândurile care urmează cine și cum a găsit legătura între pasajul subteran de la Câmpina și un drum județean care leagă câteva comune din sudul județului.
Cele două asocieri de firme care participă la licitația pentru reabilitarea, extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare de la Câmpina și Poiana Câmpina au atacat în instanță decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor. Curtea de Apel Ploiești a respins ambele plângeri ca nefondate.
Luni dimineață, la Câmpina, la intersecția Străzii Maramureș cu Bulevardul Carol I.
Elevii claselor a VIII-a încep de luni, 17 martie, seria simulărilor pentru Evaluarea Națională.