Peste 3.700 de persoane au trecut pragul Centrului Turistic din Câmpina în 2016

Actualitate (Categoria articolului)

Centrul de Informare și Promovare Turistică din Câmpina a fost inaugurat la sfârșitul lunii februarie a anului trecut. O investiție controversată, destul de scumpă (400.000 lei), începută cu fonduri europene și finalizată cu bani de la bugetul local. O investiție a cărei utilitate o vom afla în anii următori, având în vedere că principalul său obiectiv este creșterea anuală cu 10% a numărului de turiști care vizitează Câmpina.

Din martie 2016 şi până în ultima zi a anului trecut, la Centrul Turistic au venit peste 3.700 de persoane, dintre care 630 străini. Nu toţi au fost, însă, turişti. „Majoritatea celor care vin la centrul nostru întreabă de cele două muzee ale Câmpinei şi ce mai pot vizita prin împrejurimi. De asemenea, au existat multe solicitări privind posibilităţile de cazare în zonă, iar vara, cei mai mulţi vizitatori întreabă de Băile Telega, de băile de la Valea Sterii – Ţintea şi, mai nou, de Spitalul Sanconfind de la Poiana Câmpina. Dincolo de acestea, mai sunt şi solicitări ceva mai puţin obişnuite şi chiar dacă nu au fost strict turistice am încercat să ajutăm pe toată lumea, bineînţeles, în măsura posibilităţilor. De exemplu, au fost persoane din afara oraşului care au vrut doar să intre pe internet pentru că aveau nevoie de o informație urgentă, iar alte persoane au dorit să-şi printeze un bilet de avion achiziţionat online. Dar au fost puține astfel de cazuri”, ne-a declarat Carmen Găman, referent în cadrul Centrului de Informare şi Promovare Turistică din Câmpina. 
La Centrul Turistic din Câmpina se găsesc numeroase materiale informative, nu doar despre municipiu, ci și despre multe pensiuni situate în localităţile din jurul Câmpinei. „Avem o problemă, însă, cu aceste pensiuni, pentru că nu toate sunt acreditate şi recunoscute de Autoritatea Naţională de Turism, iar pe cele neacreditate şi nerecunoscute oficial, cu părere de rău, noi nu le putem promova”, ne-a mai spus Carmen Găman.
Pe de altă parte, dacă 3.700 de persoane au trecut pe la Centrul Turistic, nu înseamnă că, să zicem, Câmpina a avut în 2016 doar 2.000 - 3.000 de turiști. Numărul lor a fost ceva mai mare, dacă ținem cont că Muzeul Hasdeu, cel mai reprezentativ obiectiv turistic al localității, a avut anul trecut 23.000 de vizitatori. Este adevărat că printre ei s-au numărat și câmpineni, dar nu chiar atât de mulți.

3212 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rusu Andrei 11.01.2017 10:32 Multi din ei cred ca aveau alte nevoi si au confundat locatia.!O statistica confuza dar oricum se practica in toata lumea.Succes !!!!!!!!

Actualitate

1439 vizualizari
29 sept. 2022 20:01

Accident pe Strada Republicii, din Câmpina. Un pieton a fost lovit de o mașină

UPDATE - Victima accidentului este o femeie de 68 ani, care a fost transportată la spital. Conducătorul autoturismului care a produs accidentul este un bărbat de 32 ani. Atât șoferul, cât și victima au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cursul serii de joi, 29 septembrie, în apropierea orei 20, pe Strada Republicii, din Câmpina, a avut loc un accident rutier.

2181 vizualizari
29 sept. 2022 15:14

Târgul de Toamnă de la Breaza va avea loc în perioada 13-16 octombrie

Consiliul Local Breaza a stabilit ca Târgul de Toamnă de la Breaza să aibă loc în acest an în perioada 13-16 octombrie, în același loc ca și la precedentele ediții - Strada Ocinei și străduțele adiacente, Parcul Brâncoveanu, Strada Republicii (zona intersecției cu Strada Ocinei).

Alte stiri recente

423 vizualizari
29 sept. 2022 17:58

Liga A Prahova, etapa a 9-a. Programul și delegările

La finalul acestei săptămâni, de vineri după-amiază și până duminică la prânz sunt programate jcurile etapei a 9-a din Liga A Prahova, la fotbal. Iată programul și delegările:

1679 vizualizari
28 sept. 2022 20:11

Două handbaliste de la CS Câmpina, în vederile lotului național de cadete

În perioada 19-28 septembrie, Federația Română de Handbal a organizat, în cadrul "Programului Plan Talent", acțiuni de selecție pentru sportive născute 2008-2009, în vederea formării lotului național de cadete, acțiuni desfășurate în opt centre din țară.