”Sportul de performanță n-a murit, se antrenează în liniște”, ne-a spus Mihaela Marin, profesorul coordonator al CSS ”Constantin Istrati”, clubul cu cele mai importante performanțe sportive din Câmpina. Atleții de aici se pregătesc individual, la domiciliu, fiind ceva mai câștigați cei care stau la casă, care au curte și pot face o parte din exerciții în aer liber.
”Odată cu instaurarea stării de urgență și noi, atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, la fel ca întreg sportul de performanță, a trebuit să întrerupem antrenamentele, dar doar teoretic, pentru că acestea s-au mutat, de fapt, la fiecare acasă și coordonăm online activitatea sportivilor. Antrenorii din cadrul clubului nostru au avut grijă să asigure sportivilor materialele necesare pentru a se pregăti fiecare acasă, individual. Se vorbește zilnic la știri despre sportul făcut de acasă, dar acesta este sport de întreținere, nu mai poate fi vorba de sport de perfomanță. Eu am încercat să țin cât mai ridicat moralul sportivilor clubului nostru - am creat un grup, facem antrenamente zilnice pe platforma Zoom, fiecare sportiv are propriul plan de anrenament individualizat. Sportivilor le lipsește însă, motivația, și-au pierdut reperele care, în cazul lor, erau competițiile sportive, cu obiectivele pe care ni le stabilisem. Este o perioadă foarte grea pentru ei, care poate fi trecută numai cu ambiție și voință. Noi, întreg colectivul de antrenori, încercăm să-i ținem ”în priză” și să-i determinăm să se antreneze, pentru că important este ca atunci când vom putea relua activitatea normală să nu fim nevoiți să o luăm chiar de la zero”, ne-a declarat Mihaela Marin, profesorul coordonator al CSS ”Constantin Istrati” Câmpina.
Dincolo de toate aceste eforturi, mai sunt și alte lucruri la care nimeni pare să nu se fi gândit, lăsând lucrurile să se desfășoare oarecum la voia întâmplării. ”Eu personal sunt dezamăgită, pentru că în discursurile ministrului Educației nu a fost amintit niciodată nimic despre sportul școlar. Ce se întâmplă cu noi? Nici Inspectoratul Școlar nu a gestionat această situație și nu a făcut nicio precizare despre repornirea activităților, mai ales acolo unde se face sport de performanță. Pur și simplu am fost uitați pe parcursul acestei perioade, am fost abandonați... Așteptăm vești și din partea Federației, care cu indulgență a mutat reluarea competițiilor pentru luna august. Dar dezamăgirea mea cea mai mare vine de la decizia Comitetului Olimpic și Sportiv Român, care a întrerupt acordarea burselor olimpice acordate sportivilor din loturile olimpice, ca și cum aceștia ar fi plecat de capul lor în vacanță, în condițiile în care ei și-au câștigat acest drept prin rezultatele obținute la competiții naționale și internaționale de-a lungul anului 2019. Acum, așteptăm cu nerăbdare data de 15 mai să repornim motoarele sportului de performanță, în condiții total diferite și de maximă siguranță. Va fi nevoie de o perioadă cel puțin la fel de lungă ca și această perioadă de izolare, de stare de urgență, ca să putem reveni la nivelul de pregătire și la forma sportivă din momentul întreruperii activității”, a mai afirmat profesorul coordonator al CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, Mihaela Marin.
Victorie entuziasmantă pe teren propriu, prima în acest campionat. Un ”set” la zero în fața unei echipe cu nume, îi face pe cei de la Sportul Câmpina să viseze frumos.
Primele jocuri ale etapei a IV-a din Liga A Prahova au avut loc vineri după-amiază. Iată rezultatele:
Câmpinenii au dominat partida care a avut loc la Poienarii Rali, unde Muscelul a întâlnit formația Tineretul Poienarii Burchii.
Vineri după-amiază, CS Câmpina a întâlnit pe teren propriu formația Avântul Măneciu, o formație destul de solidă, care sigur va pune serioase probleme multor echipe în această ediție de campionat.