Atleții de la CSS ”Istrati” Câmpina se pregătesc acasă. ”Sportul de performanță n-a murit, se antrenează în liniște”

Sport (Categoria articolului)

”Sportul de performanță n-a murit, se antrenează în liniște”, ne-a spus Mihaela Marin, profesorul coordonator al CSS ”Constantin Istrati”, clubul cu cele mai importante performanțe sportive din Câmpina. Atleții de aici se pregătesc individual, la domiciliu, fiind ceva mai câștigați cei care stau la casă, care au curte și pot face o parte din exerciții în aer liber. 

”Odată cu instaurarea stării de urgență și noi, atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, la fel ca întreg sportul de performanță, a trebuit să întrerupem antrenamentele, dar doar teoretic, pentru că acestea s-au mutat, de fapt, la fiecare acasă și coordonăm online activitatea sportivilor. Antrenorii din cadrul clubului nostru au avut grijă să asigure sportivilor materialele necesare pentru a se pregăti fiecare acasă, individual. Se vorbește zilnic la știri despre sportul făcut de acasă, dar acesta este sport de întreținere, nu mai poate fi vorba de sport de perfomanță. Eu am încercat să țin cât mai ridicat moralul sportivilor clubului nostru - am creat un grup, facem antrenamente zilnice pe platforma Zoom, fiecare sportiv are propriul plan de anrenament individualizat. Sportivilor le lipsește însă, motivația, și-au pierdut reperele care, în cazul lor, erau competițiile sportive, cu obiectivele pe care ni le stabilisem. Este o perioadă foarte grea pentru ei, care poate fi trecută numai cu ambiție și voință. Noi, întreg colectivul de antrenori, încercăm să-i ținem ”în priză” și să-i determinăm să se antreneze, pentru că important este ca atunci când vom putea relua activitatea normală să nu fim nevoiți să o luăm chiar de la zero”, ne-a declarat Mihaela Marin, profesorul coordonator al CSS ”Constantin Istrati” Câmpina.
Dincolo de toate aceste eforturi, mai sunt și alte lucruri la care nimeni pare să nu se fi gândit, lăsând lucrurile să se desfășoare oarecum la voia întâmplării. ”Eu personal sunt dezamăgită, pentru că în discursurile ministrului Educației nu a fost amintit niciodată nimic despre sportul școlar. Ce se întâmplă cu noi? Nici Inspectoratul Școlar nu a gestionat această situație și nu a făcut nicio precizare despre repornirea activităților, mai ales acolo unde se face sport de performanță. Pur și simplu am fost uitați pe parcursul acestei perioade, am fost abandonați... Așteptăm vești și din partea Federației, care cu indulgență a mutat reluarea competițiilor pentru luna august. Dar dezamăgirea mea cea mai mare vine de la decizia Comitetului Olimpic și Sportiv Român, care a întrerupt acordarea burselor olimpice acordate sportivilor din loturile olimpice, ca și cum aceștia ar fi plecat de capul lor în vacanță, în condițiile în care ei și-au câștigat acest drept prin rezultatele obținute la competiții naționale și internaționale de-a lungul anului 2019. Acum, așteptăm cu nerăbdare data de 15 mai să repornim motoarele sportului de performanță, în condiții total diferite și de maximă siguranță. Va fi nevoie de o perioadă cel puțin la fel de lungă ca și această perioadă de izolare, de stare de urgență, ca să putem reveni la nivelul de pregătire și la forma sportivă din momentul întreruperii activității”, a mai afirmat profesorul coordonator al CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, Mihaela Marin.

4660 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

3479 vizualizari
09 aug. 2020 11:05

Marius Vasile (CSS ”Constantin Istrati”), pe podium la aruncarea greutății în Cupa României pentru seniori

Stadionul ”Iolanda Balaș Soter” din București a găzduit sâmbătă Cupa României pentru seniori, competiție la care singurul atlet de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina care s-a aliniat la start a fost aruncătorul Marius Vasile, în probele de disc și greutate.

3550 vizualizari
08 aug. 2020 14:49

Medalie de bronz la săritura în lungime pentru CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, la Naționalele juniorilor III

La București, pe stadionul ”Iolanda Balaș Soter” s-au desfășurat timp de două zile, vineri și sâmbătă, Campionatele Naționale de Atletism pentru Juniori III. La această competiție au fost prezenți și trei atleți de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, care au concurat fiecare în câte două probe, cea mai bună clasare - locul al treilea și medalie de bronz - fiind reușită de Ștefan Gagiu (antrenor Jenica Bran) la săritura în lungime.

Alte stiri recente

992 vizualizari
14 aug. 2020 21:12

Dosarul candidatului independent Alin Moldoveanu, înregistrat astăzi la Biroul Electoral Câmpina

Candidatul independent la funcția de primar al municipiului Câmpina, Ioan Alin Moldoveanu, și-a depus astăzi dosarul la Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina. Alin Moldoveanu a venit singur la Biroul Electoral, dar foarte sigur pe el și foarte optimist în privința rezultatelor alegerilor locale din 27 septembrie.

2087 vizualizari
14 aug. 2020 17:11

Alianța PNL-USR-PLUS a depus la BEC dosarele candidaților. "Suntem o forță și vom câștiga alegerile pentru Primăria și Consiliul Local Câmpina!"

La Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina au depus astăzi dosarele cu candidaturile pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020 reprezentanții Alianței PNL-USR-PLUS. Alături de Cătălin Florescu, candidatul pentru Primăria Câmpina, s-au aflat președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu - candidat la președinția Consiliului Județean, președintele USR Prahova - Mihai Polițeanu, Andrei Lupu - membru în Biroul Național al PLUS, deputatul PNL Răzvan Prișcă, primarul Horia Tiseanu, o parte din candidații la Consiliul Local Câmpina.