Atleții de la CSS ”Istrati” Câmpina se pregătesc acasă. ”Sportul de performanță n-a murit, se antrenează în liniște”

Sport (Categoria articolului)

”Sportul de performanță n-a murit, se antrenează în liniște”, ne-a spus Mihaela Marin, profesorul coordonator al CSS ”Constantin Istrati”, clubul cu cele mai importante performanțe sportive din Câmpina. Atleții de aici se pregătesc individual, la domiciliu, fiind ceva mai câștigați cei care stau la casă, care au curte și pot face o parte din exerciții în aer liber. 

”Odată cu instaurarea stării de urgență și noi, atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, la fel ca întreg sportul de performanță, a trebuit să întrerupem antrenamentele, dar doar teoretic, pentru că acestea s-au mutat, de fapt, la fiecare acasă și coordonăm online activitatea sportivilor. Antrenorii din cadrul clubului nostru au avut grijă să asigure sportivilor materialele necesare pentru a se pregăti fiecare acasă, individual. Se vorbește zilnic la știri despre sportul făcut de acasă, dar acesta este sport de întreținere, nu mai poate fi vorba de sport de perfomanță. Eu am încercat să țin cât mai ridicat moralul sportivilor clubului nostru - am creat un grup, facem antrenamente zilnice pe platforma Zoom, fiecare sportiv are propriul plan de anrenament individualizat. Sportivilor le lipsește însă, motivația, și-au pierdut reperele care, în cazul lor, erau competițiile sportive, cu obiectivele pe care ni le stabilisem. Este o perioadă foarte grea pentru ei, care poate fi trecută numai cu ambiție și voință. Noi, întreg colectivul de antrenori, încercăm să-i ținem ”în priză” și să-i determinăm să se antreneze, pentru că important este ca atunci când vom putea relua activitatea normală să nu fim nevoiți să o luăm chiar de la zero”, ne-a declarat Mihaela Marin, profesorul coordonator al CSS ”Constantin Istrati” Câmpina.
Dincolo de toate aceste eforturi, mai sunt și alte lucruri la care nimeni pare să nu se fi gândit, lăsând lucrurile să se desfășoare oarecum la voia întâmplării. ”Eu personal sunt dezamăgită, pentru că în discursurile ministrului Educației nu a fost amintit niciodată nimic despre sportul școlar. Ce se întâmplă cu noi? Nici Inspectoratul Școlar nu a gestionat această situație și nu a făcut nicio precizare despre repornirea activităților, mai ales acolo unde se face sport de performanță. Pur și simplu am fost uitați pe parcursul acestei perioade, am fost abandonați... Așteptăm vești și din partea Federației, care cu indulgență a mutat reluarea competițiilor pentru luna august. Dar dezamăgirea mea cea mai mare vine de la decizia Comitetului Olimpic și Sportiv Român, care a întrerupt acordarea burselor olimpice acordate sportivilor din loturile olimpice, ca și cum aceștia ar fi plecat de capul lor în vacanță, în condițiile în care ei și-au câștigat acest drept prin rezultatele obținute la competiții naționale și internaționale de-a lungul anului 2019. Acum, așteptăm cu nerăbdare data de 15 mai să repornim motoarele sportului de performanță, în condiții total diferite și de maximă siguranță. Va fi nevoie de o perioadă cel puțin la fel de lungă ca și această perioadă de izolare, de stare de urgență, ca să putem reveni la nivelul de pregătire și la forma sportivă din momentul întreruperii activității”, a mai afirmat profesorul coordonator al CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, Mihaela Marin.

4133 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

2275 vizualizari
05 mai 2020 11:09

Cum se pregătesc înotătorii de la Barracuda Câmpina pe.. uscat, fiecare la el acasă

Măsurile impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus au creat multe situații delicate. Una dintre acestea este cea cu care se confruntă sportivii Clubului de natație Barracuda Câmpina, care - în afara faptului că au ratat câteva competiții importante - sunt nevoiți să se pregătească fiecare la domiciliu, fără a avea la dispoziție un bazin în care să poată înota.

Alte stiri recente

1061 vizualizari
28 mai 2020 14:18

Primăria Câmpina a mai pierdut un proces cu Ministerul Dezvoltării pentru Calea Dacia, pentru o corecție de 104.678 lei. Sentința este definitivă

Pe 27 mai, la Înalta Curte de Justiție a avut loc ultimul termen în procesul dintre Primăria Câmpina și Ministerul Dezvoltării pentru o corecție de 104.678 lei. Instanța a dat câștig de cauză Ministerului Dezvoltării, astfel că Primăria Câmpina este, din nou, bună de plată.

1286 vizualizari
28 mai 2020 11:57

Termenul de finalizare a lucrărilor de canalizare din Câmpina, prelungit până în aprilie 2021. În prezent, se lucrează în mai multe zone

Peste 50 de străzi și alei din Câmpina sunt cuprinse în graficul lucrărilor de canalizare finanțate din fonduri europene, prin intermediul HidroPrahova. Sunt zone unde trebuie reabilitată rețeaua de canalizare, zone unde trebuie introdusă canalizarea și zone unde trebuie finalizate lucrările începute în 2014-2015, atunci când s-a derulat prima parte a acestui proiect blocat ulterior pentru mai multă vreme din cauza litigiului dintre firma executantă și operatorul de apă și canal. Înainte de blocarea apărută în toamna lui 2015, procentul de realizare a lucrărilor incluse în proiect era de 45%.