În cadrul ședinței din 22 martie a Consiliului Local Câmpina va fi prezentat și raportul de activitate al Poliției Locale pentru anul 2017, raport întocmit de directorul executiv Marius Vișan și aprobat de primarul Horia Tiseanu în subordinea căruia se află această instituție. Raportul are nouă pagini și cuprinde acțiunile desfășurate de polițiștii locali anul trecut, infracțiunile constatate și sancțiunile aplicate.
Printre numeroasele date statistice prezentate, raportul include şi o analiză SWOT, care identifică punctele tari, punctele slabe, oportunităţile şi ameninţările din activitatea Poliţiei Locale Câmpina. Ne-a atras atenția în mod deosebit unul dintre punctele slabe menționate aici: colaborarea greoaie cu celelalte compartimente din cadrul Primăriei. Ar fi foarte interesant dacă în plenul Consiliului Local, acolo unde va fi prezentat acest raport, directorul Poliției Locale, Marius Vişan, va detalia acest subiect, dacă va da și exemple concrete și dacă primarul Horia Tiseanu, care a aprobat acest raport, deci este de acord cu el, va menționa ce măsuri a luat împotriva angajaţilor din Primăria Câmpina, care „au colaborat greoi cu Poliţia Locală” şi au creat această vulnerabilitatea în activitaea unei instituţii importante.
De asemenea, nu putem să nu remarcăm că una dintre „ameninţările” identificate de autorul raportului de activitate la adresa Poliţiei Locale este „tendinţa societăţii civile şi a mass-media de a responsabiliza Poliţia Locală pentru aspecte sociale negative ce ţin de alte instituţii”. Oameni răi, ăştia din societatea civilă şi din mass-media!
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.