Câmpina, România 100. Primăria din perioada interbelică, blocurile de astăzi

Social (Categoria articolului)

Vă prezentăm o nouă imagine cu frumoasa Primărie a Câmpinei din perioada interbelică. De altfel, trebuie să recunoaștem cu toții, în ultimii 100 de ani Câmpina a avut sedii frumoase în care a funcționat Primăria. Din păcate, imobilul din imagine nu mai există. Aici, Primăria a funcționat din 1922 și până în anii '60.

Imobilul respectiv, o casă cu ceas, se afla la intersecţia Bulevardului Carol I cu Calea Telegii (Calea Doftanei, de astăzi). A fost construit în anul 1922, iar după ce Primăria s-a mutat pe Strada Mărăşeşti, aici a existat Magazinul "Orizont", care a funcţionat până la demolarea imobilului, undeva la începutul anilor '80. Blocurile construite apoi pe tot aliniamentul bulevardului central cuprind şi spaţii comerciale la parter, iar în locul în care a funcţionat odinioară Primăria avea să fie Casa Cărţii, un simbol dispărut și el între timp. Acum, pe acest loc este un bloc, cel construit la începutul anilor '80, iar la parter şi primul etaj sunt magazine. În imaginea de colecţie se poate vedea zona în preajma unei sărbători naţionale. Realizată la puţin timp după inaugurarea imobilului, fotografia mai arată şi patiseria lui Nae Gonţescu, foarte apreciată printre localnici.

"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiţi şi Câmpina, România 100. Casa Venețiană de ieri, zona centrală de azi
Câmpina, România 100. Prima benzinărie din perioada interbelică, între... cazinourile de azi
Câmpina, România 100. Lacul Bisericii de ieri și de azi

5192 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1611 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

830 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

625 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

132 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.