În aceste zile se discută mult pe tema serviciului de salubritate la nivel județean și local. Și asta în special din cauza problemelor generate de modificările legislative din ultima vreme.
După cum bine știți, de la 1 ianuarie 2017 s-a introdus acea taxă (considerată de mediu) de 80 lei pe tona de gunoi depozitată la rampă. Imediat după aceea, administratorul rampei ecologice de la Boldeşti-Scăeni, societatea Vitalia, a trimis o adresă operatorului Floricon Salub prin care anunță majorarea tarifului de depozitare a deşeurilor în rampă de la 59,92 lei/tonă la 69,58 lei/tonă, fără TVA. Floricon Salub a semnat deja un act adiţional cu Vitalia, bazându-se pe faptul că administrația locală câmpineană va înțelege situația și va aproba majorarea tarifului la gunoiul menajer în ședința Consiliului Local de la finalul lunii februarie. În caz contrar, mașinile Floricon nu vor mai fi lăsate să intre în rampa de la Boldești-Scăeni, așa cum se întâmplă acum cu mașinile firmei Rosal, cea care deservește Ploieștiul.
La nivelul municipiului Câmpina, 21.025 persoane au în prezent contract pentru ridicarea gunoiului menajer, adică în jur de 60% din populație. După cum reiese din documentația pregătită de operatorul de salubritate, în cazul în care procentul ar fi de aproape 100%, tariful la gunoi ar scădea cu o treime. Vă reamintim că, de la 1 ianuarie 2016 a intrat în vigoare acea taxă specială de salubrizare, de 20,64 lei de persoană pe lună, pe care ar fi trebuit să o plătească toți cei care refuză să încheie contracte cu Floricon. Introducerea acestei taxe speciale, prevăzută de Legea 99/2014, nu și-a atins, însă, scopul, fiind foarte puțini cei care au încheiat contract cu operatorul de salubritate pe parcursul anului trecut.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.