Dacă se va încumeta cineva vreodată să scrie o istorie completă a sportului câmpinean, Clubul Energia al Atelierelor Centrale Câmpina (fosta ACC, actuala societate Cameron) va figura la loc de cinste. Energia a reprezentat mulți ani o adevărată pepinieră de talente sportive. Iar secția de box a strălucit peste toate celelalte secții ale clubului.
Secțiile sportive de la Energia Câmpina au funcționat lângă ștrandul nr. 3, cel de la Casa Tineretului. De altfel au fost amenajate aici de Atelierele Centrale Câmpina, în perioada 1936-1940, în paralel cu construirea ștrandului și aici au rămas până la începutul anilor '80, când s-a început ridicarea Casei Tineretului. Atunci, în 1980-1982, tot ce însemna vestiare și anexe pentru secțiile sportive a fost pus la pământ.
Spuneam că secția de box a avut rezultate remarcabile. Prin anii '70 sportivii de aici, antrenați de Ilie Pătran, erau campioni județeni la categoriile lor de vârstă și greutate și mergeau prin toată țara la diferite competiții naționale. Regretatul antrenor Ilie Pătran a fost un om de excepție. Toți cei care l-au cunoscut și cu care am stat de vorbă au scos în evidență calitățile sale morale, dragostea față de sport, față de Câmpina. Un sufletist așa cum erau cândva mulți dintre șlefuitorii de tinere talente sportive sau din alte domenii. În Câmpina de astăzi mai sunt puțini astfel de oameni.
De aici, de la secția de box Energia, a plecat spre marea lume a performaței sportive Ion Alexe, campion național, campion european și vicecampion olimpic la Munchen 1972. L-a descoperit în 1963, la Energia Câmpina, un alt sufletist, antrenorul Traian Marinescu. Dar despre asta vom scrie separat. Singurul medaliat olimpic al Câmpinei merită un material mai amplu.
(Fotografiile de arhivă ne-au fost puse la dispoziție de dl. Mircea Scorțeanu, căruia îi mulțumim)
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.