CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Retrospectiva 2023. Cele mai importante momente din activitatea Consiliului Local Câmpina

- Actualitate -

Retrospectiva 2023. Cele mai importante momente din activitatea Consiliului Local Câmpina

CâmpinaTV.ro vă prezintă de-a lungul mai multor episoade cele mai importante momente ale anului 2023 din diferite domenii de activitate. Ca singurii prezenți la toate ședințele Consiliului Local, vă prezentăm cele mai importante momente din activitatea Legislativului local, un loc unde ar trebui ca lucrurile să se discute cu seriozitate, exclusiv în interesul comunității, dar... nu se întâmplă întotdeauna așa.

Vom prezenta și o statistică a activității Consiliului Local Câmpina în anul 2023, dar până atunci vom face niște considerații mai degrabă generale, punctând câteva dintre cele mai importante momente, cu mențiunea că despre subiectele sensibile vom scrie separat.
Consiliul Local Câmpina se poate mândri în anul 2023 cu desființarea Pieței Centrale ca serviu public și transformarea în compartiment, cu desființarea Ansamblului Folcloric al Casei Tineretului, cu desființarea chiar a Casei Tineretului ca instituție cu personalitate juridică, cu desființarea Festivalului de Teatru ”Mircea Albulescu”... Iar ceea ce, poate, chiar ar fi trebuit desființat, hotelul de la Casa Tineretului, funcționează în continuare, așa jalnic cum este, ba chiar administrația locală cheltuie resurse pentru a-l concesiona fără ca nimeni să se arate interesat de el. De asemenea, nu s-a reușit nici în acest an să se găsească o soluție cu blocul de necesitate, cu ștrandul de la Casa Tineretului, cu fostul parc Mițu-Chițu și, din păcate, cu multe altele. 
Parcă mai mult decât în primii doi ani ai acestui mandat, Consiliul Local s-a remarcat prin... absență. Am scris despre acest subiect, au existat reacții. Est drept că și numărul ședințelor Consiliului Local a crescut amețitor, dar poate tocmai din acest motiv se impunea o prezență constantă și intervenții pe măsură, pentru că - nimeni nu ar trebui să uite - consilierii au fost votați de cetățeni pentru a-i reprezenta! Ori, prima condiție pentru a reprezenta pe cineva, este să te prezinți...
Au fost și destule momente la limita dintre ridicol și penibil. Este păcat pentru că în acest Consiliu sunt și oameni de bună credință, oameni care chiar încearcă să facă lucruri bune și, poate cel mai important, oameni care gândesc cu capul lor, fără a se lăsa manipulați de ideile altora sau de linii trasate din cabinete politice. Din păcate, sunt mult prea puțini. Astfel că se ajunge de multe ori la situații în care și personajele lui Caragiale ar fi invidioase.
Ca noutate absolută, Consiliul Local a aprobat în anul 2023 o hotărâre să nu se facă ceva, nici nu contează ce... e vorba de principiu. Cum să adopți o hotărâre să nu faci ceva?! De asemenea, a existat o consultare publică pentru... amânarea intrării în vigoare a noii hărți de impozitare. În fine, a mai fost un consilier care și-a retras la ședința următoare votul la un proiect, pentru că ideea a fost însușită de un partid. Amendamente halucinante, după prezentarea cărora chiar inițiatorii lor au solicitat... pauză, discuții sterile, fără sens, toate acestea contribuie la un tablou trist al celui mai slab Consiliu Local din 1990 încoace.


04 Jan 2024 11:02 1799 vizualizari


Comentarii






  • 05.01.2024 06:38 diss Inca o dovada, nu mai era nevoie, ca avem de-a face cu cea mai slaba administratie, ever( CL &primar). Doar daca citeai CV-urile consilierilor si primarului era evident ca lucrurile nu puteau sa arate decat asa, adica jalnic. Iar campinenii se bucurau ca dupa 16 ani au scapat de dezastrul Tiseanu… Uite ca se poate mult mai rau. Iar viitorul , atat pentru Campina cat si pentru Romania, este sumbru: la panda stau haur-isti si soso-cisti care chiar ca vor ingropa tara. Noapte buna romani, noapte buna Romania!
  • 04.01.2024 17:57 Ionut Corect, cel mai slab consiliu din 1990 incoace. Dar ce pretentie sa ai de la consiliu, daca avem cel mai slab si dezinteresat de problemele cetatenilor primar. In toata activitatea lui nu l-a interesat decat sa iasa el in fata si sa isi faca propria campanie electorala. Ajutat bineinteles de majoritatea acestui consiliu. Si apropos, nu ai scris nimic de faptul ca paraseste sala inainte de terminarea sedintelor. Nu cred sa se mai intample pe undeva.
1590 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2635 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2761 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1648 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV