Centenarul fotbalului câmpinean. Cu Mara Ciobotaru, despre porecla ”Maradona” și întreaga sa carieră de la jucător la conducător

Interviuri (Categoria articolului)

Anul acesta se împlinește un secol de la înființarea primei echipe de fotbal din Câmpina. Redacția CâmpinaTV.ro continuă să vă ofere interviuri cu oameni care au însemnat ceva în acest sport, în acest secol de fotbal câmpinean, invitatul acestui episod fiind Mara Ciobotaru. Chiar dacă a început fotbalul în județul Vaslui, acolo de unde este originar, Mara a ajuns rapid la Câmpina, unde a jucat pentru mai multe echipe, trecând apoi la statutul de conducător - finanțator. De numele său se leagă una dintre cele mai mari performanțe ale fotbalului câmpinean - promovarea din anul 2012 a echipei Unirea Câmpina, al cărei președinte era Mara, în Liga a 3-a.

Am ales să purtăm dialogul cu Mara Ciobotaru chiar pe stadionul ”Rafinăriei”, locul de care îl leagă cele mai frumoase amintiri, dar - veți vedea - și cele mai negre momente. Discuția am purtat-o în paralel cu antrenamentul uneia dintre grupele de copii de la Sportul Câmpina, noua echipă creată de Mara, și a avut două părți. Una legată de activitatea de jucător, din care veți afla unde a început Mara fotbalul, numele cărui fotbalist și-l cosea pe spatele tricoului, în copilărie, cine i-a pus porecla ”Maradona”, cum a fost cariera sa la echipele din Câmpina, până la nivelul Diviziei C, în 1989, la Unirea Câmpina, sezonul 1989-1990 fiind încheiat de echipa câmpineană pe locul 8.
Apoi, o vreme, Mara Ciobotaru, a continuat în paralel cele două activități - jucător și conducător - finanțator. A început la Victoria Bordeni, în ultimul eșalon județean, ajungând până la Unirea Câmpina, ultimul său meci fiind amicalul celebru cu o formație cipriotă aflată la momentul respectiv într-un stagiu de pregătire pe Valea Prahovei.
Pagina cea mai importantă din fotbal pentru Mara Ciobotaru a fost perioada în care a înființat și a condus Unirea Câmpina până la Liga a 3-a. Mara ne-a povestit cu amănunte cum a început totul, cum s-a alăturat Primăria acelui proiect, de ce s-a ajuns la ruptură, cum a reacționat sufletește în toată acea perioadă și, apoi, cum a ajuns la o nouă echipă - Sportul Câmpina, pe care o conduce acum și care își dorește să fie dovada clară că el este cel care poate conduce o echipă, dar și un răspuns la ceea ce s-a întâmplat în 2012 când a părăsit Unirea. În același timp, recunoaște că ”fără sprijin vom rămâne la nivelul la care suntem acum și este păcat pentru că fotbalul câmpinean merită să fie într-un eșalon național”. (video)
Mara Ciobotaru a spus multe lucruri în general cunoscute iubitorilor fotbalului din Câmpina, dar a făcut și multe dezvăluiri inedite, fără a se sfii să spună că factorul politic influențează prea mult sportul, dar și ce a învățat de la Dan Ștefan Chițu, președintele echipei FC Poiana Câmpina. Un interviu de urmărit pentru o afla istoria unei părți din veacul de fotbal câmpinean.

4612 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Interviuri

4723 vizualizari
11 oct. 2020 16:30

Centenarul fotbalului câmpinean. Marius Pălăncianu, despre bucuriile și ofurile carierei sale de jucător și antrenor

În 2020, fotbalul câmpinean aniversează 100 de ani de la înființarea oficială a primei echipe de fotbal din localitate. CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu informații deosebite, astfel că, pentru a marca acest moment important pentru un fotbal câmpinean aflat (aproape) în moarte clinică, am decis să realizăm o serie de interviuri cu oameni care au însemnat ceva pentru fotbal. Invitatul acestui episod este Marius Pălăncianu - fost portar, actualmente antrenor, care de-a lungul anilor a fost pe la mai multe echipe din Câmpina, dar și din împrejurimi.

3527 vizualizari
08 oct. 2020 23:02

Centenarul fotbalului câmpinean. Cu Valentin Negoiță, despre Poiana, Petrolul, Steaua și o carieră curmată brusc

În 2020, fotbalul câmpinean aniversează 100 de ani de la înființarea oficială a primei echipe de fotbal din localitate. CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu informații deosebite, astfel că, pentru a marca acest moment important pentru un fotbal câmpinean aflat (aproape) în moarte clinică, am decis să realizăm o serie de interviuri cu oameni care au însemnat ceva pentru fotbal. Invitatul acestui episod este Valentin Negoiță, unul dintre cei mai talentați fotbaliști ai generației sale. Stabilit de mai mulți ani în Irlanda, ”Negoro” a revenit în aceste zile acasă și am profitat de acest lucru pentru a avea un dialog special despre o mulțime de lucruri mai puțin cunoscute din scurta, dar intensa sa carieră de jucător.

Alte stiri recente

92 vizualizari
27 nov. 2020 17:58

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 27 noiemrbrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

237 vizualizari
27 nov. 2020 06:30

"Somăm PNL să înceteze atacurile mizerabile la adresa candidaților PSD Prahova!"

(P) Social-democrații prahoveni consideră că liberalii își acoperă disperarea prin atacuri la adresa principalilor adversari politici, motivul fiind acela că reprezentanții PNL "simt că șansele lor de a câștiga alegerile din 6 decembrie au scăzut considerabil".