Centenarul fotbalului câmpinean. Cu Mara Ciobotaru, despre porecla ”Maradona” și întreaga sa carieră de la jucător la conducător

Interviuri (Categoria articolului)

Anul acesta se împlinește un secol de la înființarea primei echipe de fotbal din Câmpina. Redacția CâmpinaTV.ro continuă să vă ofere interviuri cu oameni care au însemnat ceva în acest sport, în acest secol de fotbal câmpinean, invitatul acestui episod fiind Mara Ciobotaru. Chiar dacă a început fotbalul în județul Vaslui, acolo de unde este originar, Mara a ajuns rapid la Câmpina, unde a jucat pentru mai multe echipe, trecând apoi la statutul de conducător - finanțator. De numele său se leagă una dintre cele mai mari performanțe ale fotbalului câmpinean - promovarea din anul 2012 a echipei Unirea Câmpina, al cărei președinte era Mara, în Liga a 3-a.

Am ales să purtăm dialogul cu Mara Ciobotaru chiar pe stadionul ”Rafinăriei”, locul de care îl leagă cele mai frumoase amintiri, dar - veți vedea - și cele mai negre momente. Discuția am purtat-o în paralel cu antrenamentul uneia dintre grupele de copii de la Sportul Câmpina, noua echipă creată de Mara, și a avut două părți. Una legată de activitatea de jucător, din care veți afla unde a început Mara fotbalul, numele cărui fotbalist și-l cosea pe spatele tricoului, în copilărie, cine i-a pus porecla ”Maradona”, cum a fost cariera sa la echipele din Câmpina, până la nivelul Diviziei C, în 1989, la Unirea Câmpina, sezonul 1989-1990 fiind încheiat de echipa câmpineană pe locul 8.
Apoi, o vreme, Mara Ciobotaru, a continuat în paralel cele două activități - jucător și conducător - finanțator. A început la Victoria Bordeni, în ultimul eșalon județean, ajungând până la Unirea Câmpina, ultimul său meci fiind amicalul celebru cu o formație cipriotă aflată la momentul respectiv într-un stagiu de pregătire pe Valea Prahovei.
Pagina cea mai importantă din fotbal pentru Mara Ciobotaru a fost perioada în care a înființat și a condus Unirea Câmpina până la Liga a 3-a. Mara ne-a povestit cu amănunte cum a început totul, cum s-a alăturat Primăria acelui proiect, de ce s-a ajuns la ruptură, cum a reacționat sufletește în toată acea perioadă și, apoi, cum a ajuns la o nouă echipă - Sportul Câmpina, pe care o conduce acum și care își dorește să fie dovada clară că el este cel care poate conduce o echipă, dar și un răspuns la ceea ce s-a întâmplat în 2012 când a părăsit Unirea. În același timp, recunoaște că ”fără sprijin vom rămâne la nivelul la care suntem acum și este păcat pentru că fotbalul câmpinean merită să fie într-un eșalon național”. (video)
Mara Ciobotaru a spus multe lucruri în general cunoscute iubitorilor fotbalului din Câmpina, dar a făcut și multe dezvăluiri inedite, fără a se sfii să spună că factorul politic influențează prea mult sportul, dar și ce a învățat de la Dan Ștefan Chițu, președintele echipei FC Poiana Câmpina. Un interviu de urmărit pentru o afla istoria unei părți din veacul de fotbal câmpinean.

6032 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Interviuri

3519 vizualizari
17 mai 2022 21:11

Povestea unei câmpinence de succes - Sabina Sârbu, de la Coventry la... Macu

CâmpinaTV.ro vă propune o serie de interviuri-eveniment dedicate unor oameni care și-au demonstrat succesul într-un domeniu sau altul. Am ales să începem acest șir de interviuri cu o tânără - Sabina Sârbu, care are o poveste extraordinară. O poveste de succes.

3272 vizualizari
15 mai 2022 21:49

Un nou început pentru Spitalul Municipal Câmpina, după doi ani de pandemie

Sunt două săptămâni de când Spitalul Municipal Câmpina s-a redeschis pentru toate categoriile de pacienți, asta după ce, timp de doi ani, a fost unitate-suport COVID și a primit doar pacienți cu SARS-CoV-2. Acum, se încearcă intrarea într-o... nouă normalitate, situație despre care am vorbit cu managerului Spitalului Municipal, dr. Călin Tiu.

Alte stiri recente

624 vizualizari
19 mai 2022 22:32

Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a fost prezent la Bursa de Valori Educaționale 2022, de la Ploiești

Timp de trei zile, 17-19 mai 2022, la Palatul Culturii din Ploiești a avut loc ediția a XII-a a Bursei de Valori Educaționale. S-au înscris la acest eveniment 25 de colegii și licee din Ploiești și din alte localități ale județului Prahova, inclusiv Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina.

1030 vizualizari
19 mai 2022 18:53

Ploieștean băut, prins la volan în Câmpina, înainte de 7 dimineața!

Iresponsabilitate incredibilă din partea unui ploieștean în vârstă de 57 de ani, oprit de polițiștii câmpineni în dimineața zilei de 18 mai, la ora 6.45, pe Bulevardul Carol I, pentru un control de rutină.