Anul acesta se împlinește un secol de la înființarea primei echipe de fotbal din Câmpina. Redacția CâmpinaTV.ro continuă să vă ofere interviuri cu oameni care au însemnat ceva în acest sport, în acest secol de fotbal câmpinean, invitatul acestui episod fiind Mara Ciobotaru. Chiar dacă a început fotbalul în județul Vaslui, acolo de unde este originar, Mara a ajuns rapid la Câmpina, unde a jucat pentru mai multe echipe, trecând apoi la statutul de conducător - finanțator. De numele său se leagă una dintre cele mai mari performanțe ale fotbalului câmpinean - promovarea din anul 2012 a echipei Unirea Câmpina, al cărei președinte era Mara, în Liga a 3-a.
Am ales să purtăm dialogul cu Mara Ciobotaru chiar pe stadionul ”Rafinăriei”, locul de care îl leagă cele mai frumoase amintiri, dar - veți vedea - și cele mai negre momente. Discuția am purtat-o în paralel cu antrenamentul uneia dintre grupele de copii de la Sportul Câmpina, noua echipă creată de Mara, și a avut două părți. Una legată de activitatea de jucător, din care veți afla unde a început Mara fotbalul, numele cărui fotbalist și-l cosea pe spatele tricoului, în copilărie, cine i-a pus porecla ”Maradona”, cum a fost cariera sa la echipele din Câmpina, până la nivelul Diviziei C, în 1989, la Unirea Câmpina, sezonul 1989-1990 fiind încheiat de echipa câmpineană pe locul 8.
Apoi, o vreme, Mara Ciobotaru, a continuat în paralel cele două activități - jucător și conducător - finanțator. A început la Victoria Bordeni, în ultimul eșalon județean, ajungând până la Unirea Câmpina, ultimul său meci fiind amicalul celebru cu o formație cipriotă aflată la momentul respectiv într-un stagiu de pregătire pe Valea Prahovei.
Pagina cea mai importantă din fotbal pentru Mara Ciobotaru a fost perioada în care a înființat și a condus Unirea Câmpina până la Liga a 3-a. Mara ne-a povestit cu amănunte cum a început totul, cum s-a alăturat Primăria acelui proiect, de ce s-a ajuns la ruptură, cum a reacționat sufletește în toată acea perioadă și, apoi, cum a ajuns la o nouă echipă - Sportul Câmpina, pe care o conduce acum și care își dorește să fie dovada clară că el este cel care poate conduce o echipă, dar și un răspuns la ceea ce s-a întâmplat în 2012 când a părăsit Unirea. În același timp, recunoaște că ”fără sprijin vom rămâne la nivelul la care suntem acum și este păcat pentru că fotbalul câmpinean merită să fie într-un eșalon național”. (video)
Mara Ciobotaru a spus multe lucruri în general cunoscute iubitorilor fotbalului din Câmpina, dar a făcut și multe dezvăluiri inedite, fără a se sfii să spună că factorul politic influențează prea mult sportul, dar și ce a învățat de la Dan Ștefan Chițu, președintele echipei FC Poiana Câmpina. Un interviu de urmărit pentru o afla istoria unei părți din veacul de fotbal câmpinean.
În Câmpina se derulează un proiect foarte interesant - ”Calificat pnetru viitor”, care propune inclusiv stagii de practică pentru elevi la mai mulți agenți economici din municipiu și nu numai, parteneri în cadrul acestui proiect.
La Câmpina se desfășoară în acest week-end a treia ediție a Festivalului de Artă pentru Tineret. A fost pentru noi prilejul unui scurt dialog cu Teodora Akinola, vicepreședinte al Asociației GEYC, principalul organizator al festivalului.
În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Este un format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și la... subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și din viața lor particulară.
De câteva luni bune, comuna Brebu a devenit epicentrul unui scandal între primarul Adrian Ungureanu, pe de o parte, și viceprimarul Cătălin Ilioiu și noua majoritate din Consiliul Local, pe de altă parte.