CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Centenarul fotbalului câmpinean. Cu Mara Ciobotaru, despre porecla ”Maradona” și întreaga sa carieră de la jucător la conducător

- Interviuri -

Centenarul fotbalului câmpinean. Cu Mara Ciobotaru, despre porecla ”Maradona” și întreaga sa carieră de la jucător la conducător

Anul acesta se împlinește un secol de la înființarea primei echipe de fotbal din Câmpina. Redacția CâmpinaTV.ro continuă să vă ofere interviuri cu oameni care au însemnat ceva în acest sport, în acest secol de fotbal câmpinean, invitatul acestui episod fiind Mara Ciobotaru. Chiar dacă a început fotbalul în județul Vaslui, acolo de unde este originar, Mara a ajuns rapid la Câmpina, unde a jucat pentru mai multe echipe, trecând apoi la statutul de conducător - finanțator. De numele său se leagă una dintre cele mai mari performanțe ale fotbalului câmpinean - promovarea din anul 2012 a echipei Unirea Câmpina, al cărei președinte era Mara, în Liga a 3-a.

Am ales să purtăm dialogul cu Mara Ciobotaru chiar pe stadionul ”Rafinăriei”, locul de care îl leagă cele mai frumoase amintiri, dar - veți vedea - și cele mai negre momente. Discuția am purtat-o în paralel cu antrenamentul uneia dintre grupele de copii de la Sportul Câmpina, noua echipă creată de Mara, și a avut două părți. Una legată de activitatea de jucător, din care veți afla unde a început Mara fotbalul, numele cărui fotbalist și-l cosea pe spatele tricoului, în copilărie, cine i-a pus porecla ”Maradona”, cum a fost cariera sa la echipele din Câmpina, până la nivelul Diviziei C, în 1989, la Unirea Câmpina, sezonul 1989-1990 fiind încheiat de echipa câmpineană pe locul 8.
Apoi, o vreme, Mara Ciobotaru, a continuat în paralel cele două activități - jucător și conducător - finanțator. A început la Victoria Bordeni, în ultimul eșalon județean, ajungând până la Unirea Câmpina, ultimul său meci fiind amicalul celebru cu o formație cipriotă aflată la momentul respectiv într-un stagiu de pregătire pe Valea Prahovei.
Pagina cea mai importantă din fotbal pentru Mara Ciobotaru a fost perioada în care a înființat și a condus Unirea Câmpina până la Liga a 3-a. Mara ne-a povestit cu amănunte cum a început totul, cum s-a alăturat Primăria acelui proiect, de ce s-a ajuns la ruptură, cum a reacționat sufletește în toată acea perioadă și, apoi, cum a ajuns la o nouă echipă - Sportul Câmpina, pe care o conduce acum și care își dorește să fie dovada clară că el este cel care poate conduce o echipă, dar și un răspuns la ceea ce s-a întâmplat în 2012 când a părăsit Unirea. În același timp, recunoaște că ”fără sprijin vom rămâne la nivelul la care suntem acum și este păcat pentru că fotbalul câmpinean merită să fie într-un eșalon național”. (video)
Mara Ciobotaru a spus multe lucruri în general cunoscute iubitorilor fotbalului din Câmpina, dar a făcut și multe dezvăluiri inedite, fără a se sfii să spună că factorul politic influențează prea mult sportul, dar și ce a învățat de la Dan Ștefan Chițu, președintele echipei FC Poiana Câmpina. Un interviu de urmărit pentru o afla istoria unei părți din veacul de fotbal câmpinean.


05 Jul 2020 21:56 7789 vizualizari



Comentarii






2310 vizualizari 05 Apr 2024 21:44

Aron Sabo, consilier local PMP: ”Sincer, în patru ani, nu sunt mulțumit cu ce s-a realizat în Câmpina”

Consilierul local PMP, Aron Sabo, a fost invitatul nostru în cadrul unei emisiuni, în care am discutat despre actualitatea administrativă a Câmpinei, dar și cu o privire asupra întregului mandat, așa cum s-a văzut și s-a trăit din punctul de vedere al invitatului nostru.

citeste mai mult
2010 vizualizari 13 Mar 2024 21:35

Daniel Ioniță, președinte executiv Partidul România în Acțiune: ”Am un gust amar la finalul acestui mandat”

”Am un gust amar la finalul acestui mandat, atât din punct de vedere al activității Consiliului Local Câmpina, cât și al primarului”, a spus Daniel Ioniță, președintele executiv al Partidului România în Acțiune, în cadrul emisiunii cu care am continuat seria întâlnirilor cu liderii principalelor partide politice din Câmpina.

citeste mai mult
1792 vizualizari 08 Mar 2024 07:01

Liviu Briciu, președinte POL și consilier local: ”Cel mai important în acest mandat a fost că s-a reușit trecerea la o conducere deschisă spre investiții”

CâmpinaTV.ro a continuat seria interviurilor cu lideri politici locali și aleși locali cu Liviu Briciu, președinte al Partidului Oamenilor Liberi Câmpina și consilier local. Discuția a fost extrem de interesantă, iar interlocutorul nostru nu s-a ferit în multe momente să puncteze exact ”durerile” sale ca ales local, dar care sunt și durerile oamenilor.

citeste mai mult
1963 vizualizari 04 Mar 2024 19:05

Scurt și la... subiect, cu Dan Ioan Mușat, președintele PSD Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și de viața lor particulară.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV