Mulți câmpineni îl cunosc pe Cătălin Biolănescu. Profesor de sport, fost valoros jucător de tenis de câmp, apoi antrenor de tenis de câmp, iar mai apoi, câțiva ani buni, arbitru. Această ultimă calitate este cea mai puțin cunoscută, deși este cea care i-a prilejuit câmpineanului nostru cele mai mari satisfacții.
Într-o discuție pe care am purtat-o la Liceul Tehnologic Mecanic, acolo unde Cătălin Biolănescu este în prezent profesor de educație fizică, acesta ne-a vorbit despre cariera sa în ”sportul alb”. În arbitraj a ajuns până la nivelul 1 internațional, ceea ce i-a permis să fie prezent ca arbitru de linie la toate competițiile internaționale din perioada în care a arbitrat. ”Astfel, am fost arbitru de linie la meciul din Cupa Davis dintre România și Elveția, ceea ce mi-a permis să îl arbitrez pe marele jucător Roger Federer, probabil un idol pentru jumătate din planetă. De asemenea, am avut ocazia să arbitrez foarte mulți alți jucători numărul 1 mondial. Dintre toți, mi-l amintesc cu plăcere pe Goran Ivanisevic, care pentru noi, arbitrii de linie, era o problemă. Servea atât de puternic încât urma pe zgură a servicului său era ovală. Un jucător senzațional!”, ne-a povestit Cătălin Biolănescu.
La fiecare dintre turneele de la Arenele BNR, de la care Biolănescu nu a lipsit în niciun an al careierei sale, aveau loc și diferite momente speciale, pe care ni le povestește cu plăcere: ”Au fost ediții când se organizau niște sesiuni în care marii jucători schimbau câteva mingi cu copii, în general cu copiii de mingi de la turneul respectiv. Pentru fiecare dintre acei copii era o mare onoare și bucurie să poată schimba câteva mingi cu marii jucători. La ediția din 2002 s-a decis organizarea unui meci special, rejucarea finalei Cupei Davis din anul 1972, de la care se împlineau 30 de ani. Așa că, pe teren s-au aflat Ion Țiriac și Ilie Năstase, acesta din urmă idolul meu, iar pentru americani a fost adus Stan Smith. A fost un meci cu totul și cu totul special, iar eu am avut șansa să fiu pe teren la acel meci. La finalul partidei, toți oficialii am primit un tricou al reeditării finalei, cu semnăturile tuturor jucătorilor prezenți la acestă rejucare. O amintire cu adevărat deosebită”.
Sunt doar câteva dintre cele mai importante aspecte din discuția purtată cu Cătălin Biolănescu, discuție pe care vă invităm să o urmăriți integral.
Nu doar majoritatea echipelor de seniori își reiau antrenamentele în această perioadă, ci și echipele de juniori. Una dintre acestea este grupa de juniori 2008-2010 a CS Câmpina, pregătită de antrenorul Roberto Opatchi.
Echipa de seniori a CS Câmpina a încheiat sezonul precedent din eșalonul de elită al fotbalului județean pe locul 4.
La Craiova, pe Stadionul de atletism ”Nicolae Mărășescu”, au avut loc în acest week-end Campionatele Naționale de Atletism pentru sportivi sub 23 ani, CSS ”Constantin Istrati” Câmpina fiind prezent cu trei sportivi pregătiți de antrenorul Jenica Bran.
Sportul Câmpina a avut un parcurs bun în sezonul precedent, un parcurs încheiat pe un meritoriu loc 5.