CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Cătălin Biolănescu, câmpineanul care i-a arbitrat în meciuri oficiale pe Federer și Ivanisevic

- Sport -

Cătălin Biolănescu, câmpineanul care i-a arbitrat în meciuri oficiale pe Federer și Ivanisevic

Mulți câmpineni îl cunosc pe Cătălin Biolănescu. Profesor de sport, fost valoros jucător de tenis de câmp, apoi antrenor de tenis de câmp, iar mai apoi, câțiva ani buni, arbitru. Această ultimă calitate este cea mai puțin cunoscută, deși este cea care i-a prilejuit câmpineanului nostru cele mai mari satisfacții.

Într-o discuție pe care am purtat-o la Liceul Tehnologic Mecanic, acolo unde Cătălin Biolănescu este în prezent profesor de educație fizică, acesta ne-a vorbit despre cariera sa în ”sportul alb”. În arbitraj a ajuns până la nivelul 1 internațional, ceea ce i-a permis să fie prezent ca arbitru de linie la toate competițiile internaționale din perioada în care a arbitrat. ”Astfel, am fost arbitru de linie la meciul din Cupa Davis dintre România și Elveția, ceea ce mi-a permis să îl arbitrez pe marele jucător Roger Federer, probabil un idol pentru jumătate din planetă. De asemenea, am avut ocazia să arbitrez foarte mulți alți jucători numărul 1 mondial. Dintre toți, mi-l amintesc cu plăcere pe Goran Ivanisevic, care pentru noi, arbitrii de linie, era o problemă. Servea atât de puternic încât urma pe zgură a servicului său era ovală. Un jucător senzațional!”, ne-a povestit Cătălin Biolănescu.
La fiecare dintre turneele de la Arenele BNR, de la care Biolănescu nu a lipsit în niciun an al careierei sale, aveau loc și diferite momente speciale, pe care ni le povestește cu plăcere: ”Au fost ediții când se organizau niște sesiuni în care marii jucători schimbau câteva mingi cu copii, în general cu copiii de mingi de la turneul respectiv. Pentru fiecare dintre acei copii era o mare onoare și bucurie să poată schimba câteva mingi cu marii jucători. La ediția din 2002 s-a decis organizarea unui meci special, rejucarea finalei Cupei Davis din anul 1972, de la care se împlineau 30 de ani. Așa că, pe teren s-au aflat Ion Țiriac și Ilie Năstase, acesta din urmă idolul meu, iar pentru americani a fost adus Stan Smith. A fost un meci cu totul și cu totul special, iar eu am avut șansa să fiu pe teren la acel meci. La finalul partidei, toți oficialii am primit un tricou al reeditării finalei, cu semnăturile tuturor jucătorilor prezenți la acestă rejucare. O amintire cu adevărat deosebită”. 
Sunt doar câteva dintre cele mai importante aspecte din discuția purtată cu Cătălin Biolănescu, discuție pe care vă invităm să o urmăriți integral.


14 Mar 2022 20:07 10313 vizualizari


Comentarii


  • 16.03.2022 12:54 Diss Un om deosebit care merită tot respectul nostru!👏
Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
1049 vizualizari 16 Jun 2024 16:11 Superliga B1 Prahova, Seria Nord. Progresul Provița de Jos - Sportul Câmpina 2-2. Punctul care i-a dus pe câmpineni pe primul loc

Superliga B1 Prahova, Seria Nord. Progresul Provița de Jos - Sportul Câmpina 2-2. Punctul care i-a dus pe câmpineni pe primul loc

După victoria din runda precedentă în fața concitadinei Muscelul, coroborată cu înfrângerea neașteptată de pe teren propriu a formației din Cosminele, Sportul Câmpina avea nevoie de un singur punct pentru a nu mai depinde de niciun rezultat și a câștiga această serie.

citeste mai mult
781 vizualizari 15 Jun 2024 15:11 CS Câmpina a încheiat turneul final al junioarelor IV pe locul 11

CS Câmpina a încheiat turneul final al junioarelor IV pe locul 11

Turneul final al Campionatului Național de Handbal Feminin pentru juniori IV s-a încheiat la Brașov, odată cu meciurile de clasament.

citeste mai mult
584 vizualizari 14 Jun 2024 21:28 Turneul final junioare IV, la handbal. Două victorii pentru CS Câmpina

Turneul final junioare IV, la handbal. Două victorii pentru CS Câmpina

Turneul final al Campionatului Național de Handbal Feminin pentru juniorio IV, de la Brașov, a continuat vineri, 14 iunie, cu meciurile de clasament.

citeste mai mult
850 vizualizari 13 Jun 2024 18:19 CS Câmpina a încheiat cu o remiză faza grupelor a turneului final al junioarelor IV de la Brașov

CS Câmpina a încheiat cu o remiză faza grupelor a turneului final al junioarelor IV de la Brașov

Echipa feminină de juniori IV a CS Câmpina participă la Turneul final al Campionatului Național, care are loc la Brașov.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV