Apa de ploaie, igrasia și mucegaiul distrug sălile de clasă de la demisolul Colegiului Tehnic 'Constantin Istrati'

Social (Categoria articolului)

Atunci când plouă, pe holul și în sălile de clasă de la demisolul Colegiului Tehnic 'Constantin Istrati' intră apă. Pe hol, intră direct, pe ușă, apoi pe scări în jos. În clase, apa se infiltrează prin pereți, pe lângă geamuri. Din cauza igrasiei și mucegaiului, laboratorul de biologie nici nu mai poate fi utilizat, reprezentând un pericol pentru sănătatea copiilor și profesorilor.

Burlanele sunt deteriorate și de proastă calitate, dar și insuficient de lungi pentru ca apa să fie îndepărtată de clădire, practic lângă zidul liceului se formează bălți. Apoi apa se infiltrează prin crăpături și își face drum... spre clase. Nu este prima ploaie la care se întâmplă acest lucru, problema este mai veche și în mod repetat conducerea liceului a anunțat Primăria Câmpina despre această situație neplăcută. Ultima adresă transmisă Primăriei datează din 19 septembrie 2016, dar nu s-a primit niciun răspuns și nici nu a venit nimeni să vadă cum stau lucrurile. Astăzi am fost noi, la rugămintea unor părinți ai căror copii învață în clasele de la demisol. Apa băltea pe hol, prin clase. Din jgheaburi și burlane (montate pe bani publici, anii trecuți, de o firmă care a participat și câștigat o licitație) curge apă în toate direcțiile. Angajații liceului strâng apa de pe hol și din clase, șterg pe jos, dar aceasta nu este o soluție pentru remedierea problemelor. Probleme grave, de altfel, pe care administrația locală, proprietara clădirii, trebuie să le rezolve. Este adevărat că această clădire în care funcționează Colegiului Tehnic 'Constantin Istrati' este veche, are aproape 130 de ani, dar o soluție trebuie găsită. Aici își petrec ore bune, în fiecare zi, elevi și profesori, aici este o unitate de învățământ, iar bătaia de joc cu lucrări scumpe și de proastă calitate trebuie să înceteze! Asta apropo și de o altă lucrare proastă, executată în această vară la Colegiul 'Istrati', despre care vom scrie separat.

4654 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Vasile 11.10.2016 19:18 Interesant ar fi sa ne spuneti ce lucrari au fost efectuate la acest liceu in ultimii 10 ani si ce buget a avut alocat in fiecare an.Publicati si firmele care au avut lucrari.In curtea liceului a fost executata o lucrare de asfaltare acum vreo 2 ani.Ce firma a executat si ce consilier a adus-o?Ati vazut in ce bataie de joc a fost facuta?Mergeti sa o vedeti pe ploaie.
  • fost elev promotia 2001 11.10.2016 19:30 Si la biblioteca din Balcescu a liceului Petrol este cazuta tencuiala si cand ploua se infiltreaza apa.Ne poate spune primarul cine a facut lucrari de mantuiala la licee si scoli generale?Sa lase taiatul de panglici si zambetele largi la evenimente(stiu ei cine) si sa ia in piept adevaratele probleme.Pacat de complexul din Balcescu al liceului Petrol? De cand nu a mai vazut o zugraveala biblioteca care este imensa,o adevarata comoara( 1 etaj) al liceului Petrol?De sectia de atletism numai spun
  • Grig 13.10.2016 10:25 O mare Rușine pentru acest oraș sa avem o asemenea școala!
  • rares 09.08.2018 16:22 Trebuie sa se ia masuri.Alo domnii Fratila si Dula....

Social

2433 vizualizari
20 mai. 2019 20:05

Doi câmpineni și-au vărsat "aburii alcoolului" pe ghivecele cu flori de la Poiana Câmpina

În noaptea de sâmbătă spre duminică (18-19 mai 2019), în jurul orei 1.30, doi bărbați din Câmpina, aflați sub influența băuturilor alcoolice, au distrus mai multe ghivece cu flori din Poiana Câmpina. Este vorba despre ghivecele stradale, amplasate în zona trecerii pe sub podul de cale ferată și în centrul comunei. 

1809 vizualizari
19 mai. 2019 07:26

Profesorul Cristian Spulber, la 93 de ani. "Respectul oamenilor este cea mai mare bucurie pe care o poți avea"

2 comentarii

Luni, 20 mai 2019, unul dintre cei mai iubiți și respectați dascăli ai Câmpinei, profesorul Cristian Spulber, împlinește 93 de ani. Jovial, chiar dacă viața i-a pus destule piedici, mereu dispus să stea de vorbă despre aproape orice și cu oricine, cu pasul său vioi și mintea la fel de sclipitoare, venerabilul profesor poate fi văzut aproape zilnic pe străzile Câmpinei și ori de câte ori iese din casă întâlnește zeci, poate chiar sute de oameni, care îl salută cu deosebit respect. Aproape toți sunt foștii săi elevi... Și ce satisfacție mai mare poate avea un om, la 93 de ani, un profesor de mult pensionat, decât respectul celor cu care s-a intersectat de-a lungul vieții.

Alte stiri recente

72 vizualizari
21 mai. 2019 08:55

Robert Turcescu, candidat PMP la alegerile europarlamentare: "Cu toții trebuie să susținem proiectul Europei unite!"

La 44 de ani și cu o carieră importantă de jurnalist în spate, Robert Turcescu a intrat în politică relativ recent, în anul 2016, atunci când s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară și a candidat la Primăria Capitalei. În decembrie 2016 a fost ales deputat de Constanța din partea PMP, înregistrând cel mai mare scor al acestei formațiuni politice pentru Camera Deputaților. Acum, Robert Turcescu se află pe lista candidaților PMP pentru Parlamentul European, acolo unde își dorește să ducă mesajul și proiectele partidului pe care îl reprezintă.

820 vizualizari
20 mai. 2019 22:59

Cupa României, faza județeană, semifinale. Avancronici

La mijlocul acestei săptămâni sunt programate jocurile contând pentru semifinalele fazei județene a Cupei României la fotbal. Jocurile se vor disputa la Câmpina și Plopeni, dar AJF Prahova nu a anunțat încă, în mod clar, până la această oră, locurile de desfășurare ale partidelor. Ba, mai mult, nu se știu nici echipele exacte, având în vedere că CS Cornu a făcut o contestație la jocul din faza precedentă cu Tricolorul Breaza, fiind foarte posibil s-o câștige, un verdict urmând a fi dat marți, cu o zi înaintea jocurilor. De asemenea, până la acest moment, nu au fost date publicității nici numele oficialilor acestor jocuri. În măsura în care vor apărea noutăți, vom reveni. Până atunci, iată programul și scurte avancronici: