Apa de ploaie, igrasia și mucegaiul distrug sălile de clasă de la demisolul Colegiului Tehnic 'Constantin Istrati'

Social (Categoria articolului)

Atunci când plouă, pe holul și în sălile de clasă de la demisolul Colegiului Tehnic 'Constantin Istrati' intră apă. Pe hol, intră direct, pe ușă, apoi pe scări în jos. În clase, apa se infiltrează prin pereți, pe lângă geamuri. Din cauza igrasiei și mucegaiului, laboratorul de biologie nici nu mai poate fi utilizat, reprezentând un pericol pentru sănătatea copiilor și profesorilor.

Burlanele sunt deteriorate și de proastă calitate, dar și insuficient de lungi pentru ca apa să fie îndepărtată de clădire, practic lângă zidul liceului se formează bălți. Apoi apa se infiltrează prin crăpături și își face drum... spre clase. Nu este prima ploaie la care se întâmplă acest lucru, problema este mai veche și în mod repetat conducerea liceului a anunțat Primăria Câmpina despre această situație neplăcută. Ultima adresă transmisă Primăriei datează din 19 septembrie 2016, dar nu s-a primit niciun răspuns și nici nu a venit nimeni să vadă cum stau lucrurile. Astăzi am fost noi, la rugămintea unor părinți ai căror copii învață în clasele de la demisol. Apa băltea pe hol, prin clase. Din jgheaburi și burlane (montate pe bani publici, anii trecuți, de o firmă care a participat și câștigat o licitație) curge apă în toate direcțiile. Angajații liceului strâng apa de pe hol și din clase, șterg pe jos, dar aceasta nu este o soluție pentru remedierea problemelor. Probleme grave, de altfel, pe care administrația locală, proprietara clădirii, trebuie să le rezolve. Este adevărat că această clădire în care funcționează Colegiului Tehnic 'Constantin Istrati' este veche, are aproape 130 de ani, dar o soluție trebuie găsită. Aici își petrec ore bune, în fiecare zi, elevi și profesori, aici este o unitate de învățământ, iar bătaia de joc cu lucrări scumpe și de proastă calitate trebuie să înceteze! Asta apropo și de o altă lucrare proastă, executată în această vară la Colegiul 'Istrati', despre care vom scrie separat.

5368 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Vasile 11.10.2016 19:18 Interesant ar fi sa ne spuneti ce lucrari au fost efectuate la acest liceu in ultimii 10 ani si ce buget a avut alocat in fiecare an.Publicati si firmele care au avut lucrari.In curtea liceului a fost executata o lucrare de asfaltare acum vreo 2 ani.Ce firma a executat si ce consilier a adus-o?Ati vazut in ce bataie de joc a fost facuta?Mergeti sa o vedeti pe ploaie.
  • fost elev promotia 2001 11.10.2016 19:30 Si la biblioteca din Balcescu a liceului Petrol este cazuta tencuiala si cand ploua se infiltreaza apa.Ne poate spune primarul cine a facut lucrari de mantuiala la licee si scoli generale?Sa lase taiatul de panglici si zambetele largi la evenimente(stiu ei cine) si sa ia in piept adevaratele probleme.Pacat de complexul din Balcescu al liceului Petrol? De cand nu a mai vazut o zugraveala biblioteca care este imensa,o adevarata comoara( 1 etaj) al liceului Petrol?De sectia de atletism numai spun
  • Grig 13.10.2016 10:25 O mare Rușine pentru acest oraș sa avem o asemenea școala!
  • rares 09.08.2018 16:22 Trebuie sa se ia masuri.Alo domnii Fratila si Dula....

Social

2053 vizualizari
22 ian. 2022 12:42

Fabuloasele povești ale unor câmpineni (poate) mai puțin cunoscuți - dirijorul și compozitorul Gheorghe Danga

V-am prezentat de-a lungul acestui serial povești - unele, extraordinare - ale unor câmpineni mai puțin cunoscuți. Și am inclus în categoria ”câmpineni” atât oameni care s-au născut aici, cât și oameni de prin alte părți, pe care viața i-a adus la Câmpina și care și-au lăsat o amprentă puternică asupra acestor locuri. În această din urmă categorie se încadrează și unul dintre cei mai mari dirijori și compozitori români din prima jumătate a secolului trecut - Gheorghe Danga.

3498 vizualizari
21 ian. 2022 12:32

Lecție de istorie locală, predată elevilor de profesorii de la Liceul Tehnologic "Constantin Istrati" din Câmpina

1 comentarii

O idee frumoasă și benefică pentru elevii Liceului Tehnologic "Constantin Istrati" din Câmpina - o lecție de istorie locală, predată de două cadre didactice, nu la clasă, ci chiar pe teren, în două locații care merită cunoscute. Nu există manuale de istorie locală, iar inițiativa profesorilor Ofelia Negoiță și Nicolae Geantă este de lăudat și de urmat, cu atât mai mult cu cât Câmpina are o istorie bogată și interesantă.

Alte stiri recente

167 vizualizari
23 ian. 2022 22:16

Societatea Sofprest Protect Security angajează agenți de securitate pentru Câmpina

Societatea Sofprest Proiect Security SRL din Câmpina anunță că angajează agenți de securitate pentru Câmpina.

1263 vizualizari
23 ian. 2022 21:14

Prima competiție din 2022 a adus primele medalii pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina

În acest week-end s-a desfășurat la București primul concurs de atletism din sezonul de iarnă 2022, Cupa ”Romanian Masters Athletics", concurs destinat categoriilor de sportivi sub 20 de ani, sub 18 ani și sub 16 ani. CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de profesor Mihaela Marin, a participat cu opt sportivi, cu care au obținut trei locuri I, patru locuri II, un loc III, două locuri 4 și un loc 5. Toți sportivii și-au realizat recorduri personale ca urmare a pregătirii de iarnă intense.