Apa de ploaie, igrasia și mucegaiul distrug sălile de clasă de la demisolul Colegiului Tehnic 'Constantin Istrati'

Social (Categoria articolului)

Atunci când plouă, pe holul și în sălile de clasă de la demisolul Colegiului Tehnic 'Constantin Istrati' intră apă. Pe hol, intră direct, pe ușă, apoi pe scări în jos. În clase, apa se infiltrează prin pereți, pe lângă geamuri. Din cauza igrasiei și mucegaiului, laboratorul de biologie nici nu mai poate fi utilizat, reprezentând un pericol pentru sănătatea copiilor și profesorilor.

Burlanele sunt deteriorate și de proastă calitate, dar și insuficient de lungi pentru ca apa să fie îndepărtată de clădire, practic lângă zidul liceului se formează bălți. Apoi apa se infiltrează prin crăpături și își face drum... spre clase. Nu este prima ploaie la care se întâmplă acest lucru, problema este mai veche și în mod repetat conducerea liceului a anunțat Primăria Câmpina despre această situație neplăcută. Ultima adresă transmisă Primăriei datează din 19 septembrie 2016, dar nu s-a primit niciun răspuns și nici nu a venit nimeni să vadă cum stau lucrurile. Astăzi am fost noi, la rugămintea unor părinți ai căror copii învață în clasele de la demisol. Apa băltea pe hol, prin clase. Din jgheaburi și burlane (montate pe bani publici, anii trecuți, de o firmă care a participat și câștigat o licitație) curge apă în toate direcțiile. Angajații liceului strâng apa de pe hol și din clase, șterg pe jos, dar aceasta nu este o soluție pentru remedierea problemelor. Probleme grave, de altfel, pe care administrația locală, proprietara clădirii, trebuie să le rezolve. Este adevărat că această clădire în care funcționează Colegiului Tehnic 'Constantin Istrati' este veche, are aproape 130 de ani, dar o soluție trebuie găsită. Aici își petrec ore bune, în fiecare zi, elevi și profesori, aici este o unitate de învățământ, iar bătaia de joc cu lucrări scumpe și de proastă calitate trebuie să înceteze! Asta apropo și de o altă lucrare proastă, executată în această vară la Colegiul 'Istrati', despre care vom scrie separat.

5716 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Vasile 11.10.2016 19:18 Interesant ar fi sa ne spuneti ce lucrari au fost efectuate la acest liceu in ultimii 10 ani si ce buget a avut alocat in fiecare an.Publicati si firmele care au avut lucrari.In curtea liceului a fost executata o lucrare de asfaltare acum vreo 2 ani.Ce firma a executat si ce consilier a adus-o?Ati vazut in ce bataie de joc a fost facuta?Mergeti sa o vedeti pe ploaie.
  • fost elev promotia 2001 11.10.2016 19:30 Si la biblioteca din Balcescu a liceului Petrol este cazuta tencuiala si cand ploua se infiltreaza apa.Ne poate spune primarul cine a facut lucrari de mantuiala la licee si scoli generale?Sa lase taiatul de panglici si zambetele largi la evenimente(stiu ei cine) si sa ia in piept adevaratele probleme.Pacat de complexul din Balcescu al liceului Petrol? De cand nu a mai vazut o zugraveala biblioteca care este imensa,o adevarata comoara( 1 etaj) al liceului Petrol?De sectia de atletism numai spun
  • Grig 13.10.2016 10:25 O mare Rușine pentru acest oraș sa avem o asemenea școala!
  • rares 09.08.2018 16:22 Trebuie sa se ia masuri.Alo domnii Fratila si Dula....

Social

1202 vizualizari
21 feb. 2024 23:01

Câștigătorii concursului de fotografie OBIECTIV: CÂMPINA CURATĂ

1 comentarii

Asociația Câmpina Curată și Partidul Câmpina Curată au organizat un concurs inedit de fotografie, prin care s-a dorit aducerea în atenția publicului a unor probleme legate de curățenia din municipiul Câmpina. Ȋn ciuda temei aparent negative, acest concurs a constituit un mesaj pozitiv pentru schimbare, o campanie de conștientizare și implicare activă. Câteva sute de fotografii au fost înscrise în concurs de către fotografi amatori și profesioniști.

2748 vizualizari
21 feb. 2024 18:46

Pentru prima dată, moaștele Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou ajung la Câmpina

2 comentarii

Luni, 4 martie 2024, va fi o zi de mare însemnătate pentru creștinii din Protoieria Câmpina - pentru prima dată în istorie, moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou părăsesc Bucureștiul și vor fi aduse în mai multe localități din Prahova, inclusiv la Câmpina.

Alte stiri recente

1590 vizualizari
22 feb. 2024 20:33

Primim de la cititori. Câmpina, Strada Bobâlna, februarie 2024

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 un filmuleț realizat parcurgând Strada Bobâlna, din Câmpina, de la capătul dinspre Strada B.P. Hasdeu până la ieșirea în Calea Doftanei.

762 vizualizari
22 feb. 2024 19:28

“Îmi asum public că, în calitate de primar al Câmpinei, NU voi continua demersul construirii pasajului rutier!”

2 comentarii

Acesta este angajamentul public al Irinei Nistor, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Câmpina, un angajament scris și semnat.