Atunci când plouă, pe holul și în sălile de clasă de la demisolul Colegiului Tehnic 'Constantin Istrati' intră apă. Pe hol, intră direct, pe ușă, apoi pe scări în jos. În clase, apa se infiltrează prin pereți, pe lângă geamuri. Din cauza igrasiei și mucegaiului, laboratorul de biologie nici nu mai poate fi utilizat, reprezentând un pericol pentru sănătatea copiilor și profesorilor.
Burlanele sunt deteriorate și de proastă calitate, dar și insuficient de lungi pentru ca apa să fie îndepărtată de clădire, practic lângă zidul liceului se formează bălți. Apoi apa se infiltrează prin crăpături și își face drum... spre clase. Nu este prima ploaie la care se întâmplă acest lucru, problema este mai veche și în mod repetat conducerea liceului a anunțat Primăria Câmpina despre această situație neplăcută. Ultima adresă transmisă Primăriei datează din 19 septembrie 2016, dar nu s-a primit niciun răspuns și nici nu a venit nimeni să vadă cum stau lucrurile. Astăzi am fost noi, la rugămintea unor părinți ai căror copii învață în clasele de la demisol. Apa băltea pe hol, prin clase. Din jgheaburi și burlane (montate pe bani publici, anii trecuți, de o firmă care a participat și câștigat o licitație) curge apă în toate direcțiile. Angajații liceului strâng apa de pe hol și din clase, șterg pe jos, dar aceasta nu este o soluție pentru remedierea problemelor. Probleme grave, de altfel, pe care administrația locală, proprietara clădirii, trebuie să le rezolve. Este adevărat că această clădire în care funcționează Colegiului Tehnic 'Constantin Istrati' este veche, are aproape 130 de ani, dar o soluție trebuie găsită. Aici își petrec ore bune, în fiecare zi, elevi și profesori, aici este o unitate de învățământ, iar bătaia de joc cu lucrări scumpe și de proastă calitate trebuie să înceteze! Asta apropo și de o altă lucrare proastă, executată în această vară la Colegiul 'Istrati', despre care vom scrie separat.
Pompierii militari din cadrul Detașamentului Câmpina au intervenit, marți după-amiază, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care a cuprins o locuință și anexele aferente în comuna Provița de Jos, satul Drăgăneasa.
În cursul zilei de duminică a încetat din viață unul dintre cei mai cunoscuți medici stomatologi din Câmpina - doctor Ecaterina Duminecă. Reputatul medic împlinise pe 6 martie vârsta de 82 ani.
Scriam recent despre faptul că antrenorul de natație Octavian Postolache, președinte și membru fondator al Clubului Contratimp, a fost diagnosticat cu anevrism gigant de aortă ascendentă, care a atins un diametru critic de 7,2 cm, iar fiecare oră care trecea creștea riscul unei rupturi fatale.
În Câmpina se derulează un proiect foarte interesant și necesar - ”Calificat pentru viitor”, care propune inclusiv stagii de practică pentru elevi la mai mulți agenți economici din Câmpina, parteneri în cadrul acestui proiect.