Încă șapte străzi și alei din Câmpina au fost pietruite la final de an, fără a se cheltui bani de la bugetul local

Actualitate (Categoria articolului)

Înaintea Crăciunului, primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a reușit să pietruiască opt străzi și alei care nu sunt asfaltate, iar ceea ce este cel mai important, acest lucru a fost realizat fără a se cheltui bani de la bugetul local, aflat și așa în mare suferință. Și s-a putut face acest lucru prin atragerea unor sponsorizări de la două firme care au înțeles că este nevoie să sprijine comunitatea.

Trebuie să știți că, între Crăciun și Anul Nou au mai fost pietruite, total sau parțial, alte șapte străzi și alei - Rândunicii, Prundului și Pădurii, toate din Cartierul Voila, precum și Salcâmului, Siretului, Petrolistului și Oborului, acestea din urmă pe porțiunile rămase neasfaltate. Ca și în cazul primelor opt străzi, și aceste șapte străzi și alei au fost pietruite fără a se cheltui bani de la bugetul local. 
”Având în vedere situația grea a bugetului local, dar și pentru că nu puteam să lăsăm oamenii de pe aceste străzi să umble prin noroaie, am găsit această soluție, venind în ajutorul nostru două firme cărora le mulțumesc și pe această cale pentru efortul lor, pentru că în afara pietrișului propriu-zis, tot angajații acestor firme au fost cei care au realizat transportul, precum și nivelarea și compactarea pe fiecare stradă în parte, iar pe unele dintre ele, cum este cazul străzii Pădurii, chiar a fost dificilă intervenția. Le mulțumesc tuturor!”, ne-a declarat primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.
Conform Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, doar 66% din infrastructura rutieră a Câmpinei este asfaltată. Rețeaua stradală a municipiului are aproximativ 120 km (în total 252 străzi și alei), din care 40 km complet neasfaltați.

Citiți și: Opt străzi și alei din Câmpina, neasfaltate, au fost pietruite pentru a se putea circula în condiții mai bune în anotimpul rece

5739 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Sumedrea Florin 04.01.2021 16:25 Felicitări domnule primar!.Acelasi lucru trebuie făcut și pe drumul de servitute din spatele grădiniței nr 1

Actualitate

1781 vizualizari
26 feb. 2021 21:35

Agenții Poliției Locale Câmpina au continuat activitățile de fluidizare a traficului în zona centrală, la finalul săptămânii

Pentru a doua săptămână consecutiv, vineri, 26 februarie 2021, agenții Poliției Locale, în colaborare cu cei de la Poliția Municipiului Câmpina, au acționat pentru fluidizarea traficului rutier pe Strada Republicii, în zona Pieței Centrale, o zonă aglomerată în special la sfârșit de săptămână.

2001 vizualizari
26 feb. 2021 12:15

Simularea unui incendiu la Spitalul Municipal Câmpina. Un exercițiu al ISU Prahova

Joi după-amiază, agitație mare la Spitalul Municipal Câmpina și chiar panică printre trecătorii ocazionali și printre locuitorii din zonă la auzul sirenelor numeroaselor mașini de intervenție ale pompierilor câmpineni. Două autospeciale de stingere, o autoscară și alte două autovehicule au pătruns, cu sirenele pornite, în curtea Spitalului Municipal Câmpina. Din fericire, a fost vorba doar de un exercițiu al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, prin care s-a verificat modalitatea de intervenție în cazul unui potențial (și nedorit) incendiu.

Alte stiri recente

353 vizualizari
27 feb. 2021 10:56

Peste 500 de câmpineni vor beneficia de bilete gratuite de călătorie pentru transportul local în acest an

Consiliul Local Câmpina a aprobat în ședința ordinară de joi, 25 februarie, un proiect inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind acordarea de bilete gratuite de călătorie pentru transportul local pentru o serie de categorii sociale defavorizate.

2780 vizualizari
26 feb. 2021 21:29

De ”Ziua meseriilor”, elevi de la școlile gimnaziale din Câmpina au vizitat Liceul Tehnologic Energetic

Pe 11 martie se sărbătorește ”Ziua meseriilor”, iar până atunci, prin inspectoratele școlare județene, în diverse licee din țară au loc acțiuni de promovare a învățământului profesional în rândul elevilor din clasa a VIII-a. O astfel de acțiune a avut loc vineri, 26 februarie 2021, la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina, elevilor de la școlile gimnaziale ”Ion Câmpineanu”, ”B.P. Hasdeu” și Școala Centrală, însoțiți de diriginții lor, fiindu-le prezentate avantajele învățământului tehnic și profesional.