V-am informat înaintea ședinței de joi, 25 februarie, a Consiliului Local Câmpina, de intenția primarului Alin Moldoveanu de a supune dezbaterii un proiect privind schimbarea destinației atelierului Școlii Gimnaziale ”Al.I. Cuza” (situat în spatele Parcului Durbac) în vederea dării în administrarea Casei de Cultură ”Geo Bogza”, intenția fiind ca după reabilitarea clădirii, aici să se amenajeze un muzeu dedicat lui Aurel Vlaicu, muzeu care să includă și un atelier pentru inițierea copiilor în realizarea de machete și aeromodele.
Discuțiile din jurul acestui proiect au fost destul de dure, mai ales după ce s-a anunțat că avizele consultative ale comisiilor de Urbanism și de Administrație Publică au fost nefavorabile. Primarul Alin Moldoveanu s-a arătat deranjat de acest lucru și a vrut să știe care sunt motivele pentru care comisiile menționate au emis avize nefavorabile, enumerând multiplele avantaje pe care punerea în practică a proiectului le poate aduce comunității. A fost momentul în care cei mai mulți dintre consilierii prezenți au părut descumpăniți, unii dintre ei chiar încercând să încropească un răspuns, dar fără succes. Cel mai coerent și corect a fost Valentin Crețu, președintele Comisiei de Urbanism: ”Nu avem punctul de vedere al școlii și nu știu cum este procedura, dacă este nevoie mai întâi de acest acord al nostru sau de avizul din partea Ministerului Educației”.
Secretarul general al municipiului, Elena Moldoveanu, le-a explicat consilierilor că această hotărâre de aprobare a proiectului va fi cea care va sta la baza demersurilor către Ministerul Educației, în vreme ce primarul Alin Moldoveanu a fost mai tranșant: ”Fac un apel la dumneavoastră să citiți corect materialele pentru fiecare proiect. În plus, avizul din partea Consiliului de Administrație al Școlii Cuza a venit chiar astăzi, pentru că astăzi a fost ședința Consiliului de Administrație al acestei unități de învățământ, dar vă repet ceea ce v-am spus de la începutul mandatului: întrebați-mă dacă nu știți ceva sau întrebați pe oricine din Primărie, dar nu mai dați aviz negativ atât de ușor!”
De asemenea, primarul Alin Moldoveanu a mai subliniat: ”Este o cerere de vreo zece ani în Primăria Câmpina din partea domnului Gheorghe Coman, care are modelele lui Aurel Vlaicu la scară 1:1 și o mulțime de alte machete și materiale pe care vrea să le doneze viitorului muzeu. Să știți că așa am ajuns la această variantă, iar ca să opresc alte speculații, reabilitarea clădirii o vom face cu fonduri europene, deci fără a cheltui bani din bugetul local”.
Poate că ar trebui menționat un lucru - pe de o parte, lipsa de experiență a unor consilieri locali, iar pe de altă parte sarcinile de partid au condus la o situație oarecum jenantă în Consiliul Local. O mai bună comunicare, poate și ceva mai multă bună credință, ar putea sta la baza unei colaborări mai eficiente între Primărie și consilierii locali, colaborare de care ar beneficia comunitatea. Dar, poate asupra acestui subiect vom mai reveni.
În cele din urmă, trecându-se la vot, Liviu Dumitrache (USR) a fost împotrivă, iar consilierii Bogdan Ene, Marius Anghelescu, Aron Sabo (PMP), Dan Nica, Florin Marcu (PNL), Valentin Crețu (PLUS) și Adina Gârbăcică (USR) s-au abținut. Cu zece voturi ”pentru” din partea celorlalți consilieri, proiectul a fost adoptat și s-a mai făcut un pas mic, dar greoi, spre Muzeul ”Aurel Vlaicu” de la Câmpina.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.
Pompierii din Câmpina și Băicoi au intervenit în cursul zilei de luni, 30 iunie, la un incendiu izbucnit într-un apartament dintr-un bloc de pe Strada Republicii din orașul Băicoi.
În jurul prânzului, la Comarnic, pe DN1, a avut loc un accident rutier.