Drum de coșmar între Câmpina și Valea Doftanei. Și așa va rămâne până se realizează varianta de ocolire a Câmpinei

Social (Categoria articolului)

Drumul Județean 102I, adică Șoseaua Paltinu, care leagă municipiul Câmpina de Valea Doftanei, este un coșmar pentru conducătorii auto. Și asta de multă vreme. Ani la rând s-a vorbit despre reabilitarea șoselei, dar nu s-a făcut nimic. Și nici nu se va face nimic, deocamdată. Pentru că, la nivelul CNADNR, se pregătește realizarea unei variante de ocolire a Câmpinei, din DN1, pe la Bănești, apoi pe malul râului Doftana până la fosta fabrică "21 Decembrie". Iar de aici, spre Valea Doftanei - Săcele - Brașov. Un drum care se dorește a fi alternativă la DN1 și care să descongestioneze traficul pe Valea Prahovei.

La nivelul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a fost organizată procedura de achiziție publică în vederea realizării studiului de fezabilitate pentru acest drum care va ocoli Câmpina și care va avea statut de drum național. Studiul de fezabilitate și partea de proiectare trebuie finalizate până în martie. Apoi, dacă nu intervine nimic și dacă lucrurile se mișcă bine, va avea loc licitația pentru stabilirea firmei constructoare. Pentru realizarea studiului de fezabilitate, CNADNR a primit trei oferte. A câștigat firma Luca Way SRL București, cu prețul 239.100 lei fără TVA. Acum, SF-ul este în lucru. Conform contractului, documetația tehnico-economică pentru elaborarea acestuia va trebui să cuprindă, printre altele, un studiu privind traseul exact; un studiu de trafic; o analiză cost-beneficiu; investigații de teren (studii hidrologice, hidraulice, geotehnice, topografice etc); proiectare; impactul asupra mediului; autorizații și avize.

9800 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Florin 31.01.2016 20:29 Daca ai rau de mare, vomiti sigur pe drumul asta!
  • Elena Bitu 01.02.2016 20:01 Drumul este deteriorat si cu gropi de putem plata pomi ,oare cei de sus nu vad nimic ,de ce numai acum ,cine ar trebui sa plateasca pentru toate autoturismele care circula pe acest drum si se strica tot cate ceva ??? Rusine Rusine
  • Nadina 02.02.2016 22:24 Odinioara, mai exact acum 20-30 de ani, drumul acesta era strajuit de o padure adevarata! Din pacate, acum pare un drum de campie.....

Social

810 vizualizari
21 feb. 2024 23:01

Câștigătorii concursului de fotografie OBIECTIV: CÂMPINA CURATĂ

1 comentarii

Asociația Câmpina Curată și Partidul Câmpina Curată au organizat un concurs inedit de fotografie, prin care s-a dorit aducerea în atenția publicului a unor probleme legate de curățenia din municipiul Câmpina. Ȋn ciuda temei aparent negative, acest concurs a constituit un mesaj pozitiv pentru schimbare, o campanie de conștientizare și implicare activă. Câteva sute de fotografii au fost înscrise în concurs de către fotografi amatori și profesioniști.

2434 vizualizari
21 feb. 2024 18:46

Pentru prima dată, moaștele Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou ajung la Câmpina

1 comentarii

Luni, 4 martie 2024, va fi o zi de mare însemnătate pentru creștinii din Protoieria Câmpina - pentru prima dată în istorie, moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou părăsesc Bucureștiul și vor fi aduse în mai multe localități din Prahova, inclusiv la Câmpina.

Alte stiri recente

584 vizualizari
22 feb. 2024 20:33

Primim de la cititori. Câmpina, Strada Bobâlna, februarie 2024

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 un filmuleț realizat parcurgând Strada Bobâlna, din Câmpina, de la capătul dinspre Strada B.P. Hasdeu până la ieșirea în Calea Doftanei.

169 vizualizari
22 feb. 2024 19:28

“Îmi asum public că, în calitate de primar al Câmpinei, nu voi continua demersul construirii pasajului rutier!”

1 comentarii

Acesta este angajamentul public al Irinei Nistor, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Câmpina, un angajament scris și semnat.