Drum de coșmar între Câmpina și Valea Doftanei. Și așa va rămâne până se realizează varianta de ocolire a Câmpinei

Social (Categoria articolului)

Drumul Județean 102I, adică Șoseaua Paltinu, care leagă municipiul Câmpina de Valea Doftanei, este un coșmar pentru conducătorii auto. Și asta de multă vreme. Ani la rând s-a vorbit despre reabilitarea șoselei, dar nu s-a făcut nimic. Și nici nu se va face nimic, deocamdată. Pentru că, la nivelul CNADNR, se pregătește realizarea unei variante de ocolire a Câmpinei, din DN1, pe la Bănești, apoi pe malul râului Doftana până la fosta fabrică "21 Decembrie". Iar de aici, spre Valea Doftanei - Săcele - Brașov. Un drum care se dorește a fi alternativă la DN1 și care să descongestioneze traficul pe Valea Prahovei.

La nivelul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a fost organizată procedura de achiziție publică în vederea realizării studiului de fezabilitate pentru acest drum care va ocoli Câmpina și care va avea statut de drum național. Studiul de fezabilitate și partea de proiectare trebuie finalizate până în martie. Apoi, dacă nu intervine nimic și dacă lucrurile se mișcă bine, va avea loc licitația pentru stabilirea firmei constructoare. Pentru realizarea studiului de fezabilitate, CNADNR a primit trei oferte. A câștigat firma Luca Way SRL București, cu prețul 239.100 lei fără TVA. Acum, SF-ul este în lucru. Conform contractului, documetația tehnico-economică pentru elaborarea acestuia va trebui să cuprindă, printre altele, un studiu privind traseul exact; un studiu de trafic; o analiză cost-beneficiu; investigații de teren (studii hidrologice, hidraulice, geotehnice, topografice etc); proiectare; impactul asupra mediului; autorizații și avize.

9128 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Florin 31.01.2016 20:29 Daca ai rau de mare, vomiti sigur pe drumul asta!
  • Elena Bitu 01.02.2016 20:01 Drumul este deteriorat si cu gropi de putem plata pomi ,oare cei de sus nu vad nimic ,de ce numai acum ,cine ar trebui sa plateasca pentru toate autoturismele care circula pe acest drum si se strica tot cate ceva ??? Rusine Rusine
  • Nadina 02.02.2016 22:24 Odinioara, mai exact acum 20-30 de ani, drumul acesta era strajuit de o padure adevarata! Din pacate, acum pare un drum de campie.....

Social

482 vizualizari
18 ian. 2021 21:41

Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect cu finanțare externă

În luna ianuarie a acestui an, Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect denumit ”Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri”. Este un proiect cu finanțare externă, care se va desfășura pe durata a nouă luni la Câmpina.  Asociația a transmis în acest sens următorul comunicat de presă:

2457 vizualizari
18 ian. 2021 13:46

Monumentele istorice ale Câmpinei, înscrise în patrimoniul național și în patrimoniul cultural local

În Lista monumentelor istorice aprobată prin Ordin al Ministrului Culturii, Câmpina apare la toate cele patru categorii: monumente de arheologie, monumente de arhitectură, monumente de for public și monumente memoriale sau funerare. Din punct de vedere valoric, aceste monumente sunt incluse în grupa A (cele de valoare națională sau universală) ori în grupa B (cele reprezentative pentru patrimoniul cultural local). 

Alte stiri recente

2698 vizualizari
18 ian. 2021 08:15

Averile și interesele noilor aleși locali din Câmpina

După aproape trei luni de la depunerea jurământului de către noii aleși locali din Câmpina, pe site-ul Primăriei au fost publicate declarațiile de avere și de interese ale celor 19 consilieri locali și ale primarului nou ales, Alin Moldoveanu. Având în vedere că doar doi consilieri locali din precedentul mandat se regăsesc în actuala formulă a administrației câmpinene, am considerat important pentru câmpineni să știe care sunt averile și interesele noilor aleși locali la încpeut de mandat.

2450 vizualizari
18 ian. 2021 06:49

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron Câmpina

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron din municipiul Câmpina, județul Prahova. Pot fi persoane cu sau fără atestat de agent, în cel de-al doilea caz calificarea urmând să se facă în cadrul firmei noastre.