Drumul Județean 102I, adică Șoseaua Paltinu, care leagă municipiul Câmpina de Valea Doftanei, este un coșmar pentru conducătorii auto. Și asta de multă vreme. Ani la rând s-a vorbit despre reabilitarea șoselei, dar nu s-a făcut nimic. Și nici nu se va face nimic, deocamdată. Pentru că, la nivelul CNADNR, se pregătește realizarea unei variante de ocolire a Câmpinei, din DN1, pe la Bănești, apoi pe malul râului Doftana până la fosta fabrică "21 Decembrie". Iar de aici, spre Valea Doftanei - Săcele - Brașov. Un drum care se dorește a fi alternativă la DN1 și care să descongestioneze traficul pe Valea Prahovei.
La nivelul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a fost organizată procedura de achiziție publică în vederea realizării studiului de fezabilitate pentru acest drum care va ocoli Câmpina și care va avea statut de drum național. Studiul de fezabilitate și partea de proiectare trebuie finalizate până în martie. Apoi, dacă nu intervine nimic și dacă lucrurile se mișcă bine, va avea loc licitația pentru stabilirea firmei constructoare. Pentru realizarea studiului de fezabilitate, CNADNR a primit trei oferte. A câștigat firma Luca Way SRL București, cu prețul 239.100 lei fără TVA. Acum, SF-ul este în lucru. Conform contractului, documetația tehnico-economică pentru elaborarea acestuia va trebui să cuprindă, printre altele, un studiu privind traseul exact; un studiu de trafic; o analiză cost-beneficiu; investigații de teren (studii hidrologice, hidraulice, geotehnice, topografice etc); proiectare; impactul asupra mediului; autorizații și avize.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.