Drum de coșmar între Câmpina și Valea Doftanei. Și așa va rămâne până se realizează varianta de ocolire a Câmpinei

Social (Categoria articolului)

Drumul Județean 102I, adică Șoseaua Paltinu, care leagă municipiul Câmpina de Valea Doftanei, este un coșmar pentru conducătorii auto. Și asta de multă vreme. Ani la rând s-a vorbit despre reabilitarea șoselei, dar nu s-a făcut nimic. Și nici nu se va face nimic, deocamdată. Pentru că, la nivelul CNADNR, se pregătește realizarea unei variante de ocolire a Câmpinei, din DN1, pe la Bănești, apoi pe malul râului Doftana până la fosta fabrică "21 Decembrie". Iar de aici, spre Valea Doftanei - Săcele - Brașov. Un drum care se dorește a fi alternativă la DN1 și care să descongestioneze traficul pe Valea Prahovei.

La nivelul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a fost organizată procedura de achiziție publică în vederea realizării studiului de fezabilitate pentru acest drum care va ocoli Câmpina și care va avea statut de drum național. Studiul de fezabilitate și partea de proiectare trebuie finalizate până în martie. Apoi, dacă nu intervine nimic și dacă lucrurile se mișcă bine, va avea loc licitația pentru stabilirea firmei constructoare. Pentru realizarea studiului de fezabilitate, CNADNR a primit trei oferte. A câștigat firma Luca Way SRL București, cu prețul 239.100 lei fără TVA. Acum, SF-ul este în lucru. Conform contractului, documetația tehnico-economică pentru elaborarea acestuia va trebui să cuprindă, printre altele, un studiu privind traseul exact; un studiu de trafic; o analiză cost-beneficiu; investigații de teren (studii hidrologice, hidraulice, geotehnice, topografice etc); proiectare; impactul asupra mediului; autorizații și avize.

9584 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Florin 31.01.2016 20:29 Daca ai rau de mare, vomiti sigur pe drumul asta!
  • Elena Bitu 01.02.2016 20:01 Drumul este deteriorat si cu gropi de putem plata pomi ,oare cei de sus nu vad nimic ,de ce numai acum ,cine ar trebui sa plateasca pentru toate autoturismele care circula pe acest drum si se strica tot cate ceva ??? Rusine Rusine
  • Nadina 02.02.2016 22:24 Odinioara, mai exact acum 20-30 de ani, drumul acesta era strajuit de o padure adevarata! Din pacate, acum pare un drum de campie.....

Social

7956 vizualizari
29 nov. 2022 11:05

Ne-a părăsit pentru totdeauna Raluca Drăgan, sportivă care a adus Câmpinei și României numeroase medalii la atletism

1 comentarii

O veste foarte tristă la sfârșit de toamnă... Raluca Drăgan, fostă sportivă a Clubului "Constantin Istrati" din Câmpina, campioană națională de juniori la aruncarea greutății și multiplă medaliată în probele de aruncarea discului și suliței, a încetat din viață. Avea doar 34 de ani.

3072 vizualizari
28 nov. 2022 08:08

Un tânăr de 19 ani și-a pierdut viața într-un tragic accident produs pe DN1, la Bănești

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 00.30, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au fost sesizați prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier pe DN1, în afara localității Bănești.

Alte stiri recente

1196 vizualizari
29 nov. 2022 17:55

La Câmpina, în seara Sfântului Andrei, se aprind luminițele pentru sărbători și vor răsuna primele colinde

În seara Sfântului Andrei, părintele spiritual și ocrotitorul României, la ora 17.00, în Parcul Regele Mihai I din centrul Câmpinei, vor răsuna primele colinde ale acestei ierni. Vor cânta micii soliști de la Clubul Copiilor din localitate. Apoi, la 17.30, va fi aprins iluminatul ornamental pentru sărbătorile de iarnă.

1061 vizualizari
29 nov. 2022 08:35

Paradă militară la Câmpina, de Ziua Națională

2 comentarii

În ultimii trei ani, Ziua Națională a României a fost sărbătorită la Câmpina prin acțiuni restrânse, din cauza pandemiei. Anul acesta, se revine la programul din trecut, iar manifestările vor fi organizate în centrul localității, la Monumentul Eroilor Războiului de Întregire Națională (Soldatul).