La Spitalul Municipal Câmpina a fost prezentat oficial proiectul de 6,7 milioane euro privind creșterea eficienței energetice

Actualitate (Categoria articolului)

V-am informat la momentul respectiv, pe 19 martie 2019, de semnarea contractului de finanțare pentru proiectul cu fonduri europene privind creșterea eficienței energetice a Spitalului Municipal Câmpina, în valoare de 26,5 milioane lei, adică peste 6,7 milioane euro. Proiectul a fost prezentat pe larg în cadrul unei conferințe de presă organizate vineri, 29 martie, la Spitalul Municipal Câmpina, conferință la care au participat primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Adrian Pițigoi, consilierul local Monica Clinciu - președinte al Consiliului de Administrație al spitalului, Dana Hoitan - managerul de proiect, alți reprezentanți ai Primăriei, în vreme ce Spitalul Municipal a fost reprezentat de dr. Călin Tiu - managerul instituției, dr. Mariana Ceapă - director medical și Eugenia Burchiu - director economic.

Dr. Călin Tiu și-a început expunerea cu o prezentare a spitalului, unitate care la acest moment numără 302 paturi și înregistrează, la nivelul unui an, peste 11.000 de internări și peste 75.000 de consultații. "Acest proiect ajunge la semnare și suntem foarte bucuroși să ne gândim deja că urmează să-l implementăm, într-un moment în care spitalul a parcurs deja pași importanți pe linia modernizării, dar are încă în față foarte multe alte provocări. Amintirile legate de modernizarea Ambulatoriulu ne înfioară, nu pentru că am scăpat de ele, ci pentru că ne gândim cum va fi noul proiect. Avem asigurări că nu va fi chiar atât de trist, dar avem deja experiența preluării unor spații foarte triste și aducerea lor la condiții foarte bune, încât nimic nu ne mai sperie". (video)
La solicitarea reprezentanților presei, managerul spitalului a detaliat acest din urmă aspect, amintind că a primit asigurări și înainte de lucrările de modernizare a Ambulatoriului, dar când au început aceste lucrări au mai apărut unele probleme care au afectat buna funcționare a cabinetelor din Policlinică. Temerea oficialilor spitalului rămâne, dar s-a exprimat disponibilitatea chiar și pentru restrângerea parțială a unor activități pe perioada lucrărilor. De asemenea, Călin Tiu a vorbit și despre proiectul privind construirea unui nou corp al spitalului, un corp pe trei etaje, dar "proiectul ar trebui rescris, pentru că în acest moment pare iluzoriu, mai ales că unele lucruri deja s-au făcut, altele se vor face prin acest proiect de eficientizare energetică".

Din partea administrației locale, primarul Horia Tiseanu a insistat asupra faptului că: "Acest proiect devine cel mai valoros proiect cu fonduri europene implementat la Câmpina după 1989, la actualul curs al euro având o valoare de peste 6,7 milioane euro, depășind astfel proiectul de modernizare a pasajului Calea Dacia, care a costat aproximativ 6 milioane euro. Este adevărat că partea pe care trebuie să o asigurăm noi este destul de mare, dar cine mai vine în ziua de azi să-ți dea 4 milioane euro pentru o asemenea investiție?!". (video)
Viceprimarul Adrian Pițigoi a adus în discuție "un alt proiect pe care îl avem în vedere la nivelul administrației locale, pe care să-l realizăm împreună cu Spitalul Municipal, proiect privind educația, un proiect adresat elevilor, adolescenților, dar și pacienților din medii defavorizate, care accesează mai greu informația. Când vom avea oameni, mai ales elevi și adolescenți, mai educați din punct de vedere sanitar, medical, vom avea pe raza municipiului un sistem de sănătate care va fi perfect și total integrat". (video)

Proiectul de creștere a eficienței energetice a Spitalului Municipal va transforma această unitate medicală în singura din județ care să beneficieze de panouri solare, care vor contribui la producerea apei calde menajere. De asemenea, ar urma să fie schimbate lifturile și să fie amplasat inclusiv un lift exterior, să fie montate corpuri de încălzire cu ventiloconvectoare, dar și un sistem de climatizare și ventilare mecanică în saloane, săli de tratamente și cabinete medicale, precum și panouri fotovoltaice pentru producerea energiei alternative pentru iluminat. Implementarea proiectului va trebui să ducă la o reducere a facturilor la gaze și electricitate cu 40%, ceea ce înseamnă o economie de aproape 500.000 lei anual, având în vedere că, în momentul de față, se achită aproximativ 1,2 milioane lei pe an pentru aceste facturi.
Conform reprezentanților Primăriei Câmpina, în luna mai vor începe procedurile de achiziție publică și cel mai târziu în ianuarie 2020 se preconizează să înceapă efectiv lucrările. Proiectul are termen de finalizare 4 septembrie 2022.

6703 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1639 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

1401 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

406 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

95 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.