Proiectul educațional "Porți și suflete deschise" este destinat elevilor din clasele primare și include mai multe activități extracurriculare care au ca scop sensibilizarea copiilor fața de tot ceea ce-i înconjoară, dar și dezvoltarea unor atitudini deschise, comunicative, tolerante față de cei din jurul lor, în special față de cei de vârsta lor. Acest proiect se va derula până la finalul anului. Școala Gimnazială "Al.I. Cuza" din Câmpina și Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" din Breaza sunt cele două unități de învățământ aplicante, dar în proiect se pot înscrie școli partenere din tot județul Prahova și chiar și din alte județe.
Activitățile înscrise în proiect sunt următoarele:
1. "Porți și suflete deschise - Copiii iubesc Planeta Pământ" - înseamnă lansarea proiectului, stabilirea modalităților de comunicare între școlile participante, stabilirea activităților pentru fiecare etapădacă vreți, partea mai degrabă tehnică a proiectului.
2. "Cu cireșe la urechi" (mai-iunie 2021) - activități în natură
3. "Personalități ale României, din diverse domenii" (septembrie-octombrie 2021)
4. "Magia Crăciunului" (noiembrie-decembrie 2021)
La finalul se va realiza un DVD-jurnal cu imagini din timpul derulării proiectului, cu imagini reprezentative de la activitățile desfășurate de copii, cu păreri ale celor implicați. De asemenea, va fi organizată și o expoziție cu lucrărle realizate de copii și se vor acorda diplome și premii. portisisufletedeschise@yahoo.com este adresa unde pot fi contactați coordonatorii proiectului (profesor învățământ primar Cristina Badea - Școala "Cuza" Câmpina și profesor învățământ primar Eugenia Nică - Liceul "Aurel Vlaicu" Breaza) și unde pot fi trimise fișele de înscriere de către școlile care vor să participe la acest proiect.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water – The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie – 3 mai 2025 care a reunit 54 de participați din Bulgaria, Letonia, Olanda, Polonia, Slovacia, Turcia și România. Lucrurile care i-au adus împreună au fost dorința de a învăța, de a se conecta și de a proteja una dintre cele mai prețioase resurse ale planetei: apa.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai - 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundația Zamolxes a derulat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați un cadou deosebit pe care să-l oferiți unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis, din centrul municipiului Câmpina, cea mai mare parte a problemei este rezolvată.