Motocicliştii de la "Roata de Foc" au demonstrat, încă o dată, că au viaţa în sânge

Social (Categoria articolului)

Asociaţia "Roata de Foc" a organizat la Casa Tineretului din Câmpina cea de-a VII-a ediţie a campaniei "Avem viaţa în sânge", prin care toți cei care doresc pot dona sânge pentru pacienții spitalelor din județ. Campania a fost organizată, ca de fiecare dată, în colaborare cu Centrul de Transfuzii Sanguine Prahova.

200 de persoane au venit astăzi să doneze sânge în cadrul acțiunii organizate de "Roata de Foc", aceasta fiind, de altfel, limita maximă impusă de capacitatea de recoltare a echipei mobile de la Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine. De altfel, şeful acestei echipe, dr. Beatrice Dragomir, a avut numai cuvinte de laudă la adresa campaniei de la Câmpina. "Este foarte importantă această campanie de donare de sânge, donarea, în general, este importantă pentru că ne ajută la realizarea rezervelor de sânge necesare pentru a salva vieţi. Ceea ce mă bucură la acţiunea de la Câmpina este că văd foarte mulţi tineri conştienţi de importanţa donării de sânge, conștienți că împreună putem ajuta pacienții internați în spitale", ne-a declarat dr. Beatrice Dragomir.
Fiecare persoană care a donat sânge a primit tichete de masă, iar donatorii care au dorit au donat aceste tichete (toate sau o parte dintre ele) pentru copiii din centrele de plasament, așa cum s-a întâmplat, de altfel, la toate edițiile campaniei organizate (impecabil) de Asociația "Roata de Foc". O astfel de campanie de donare de sânge presupune o adevărată desfășurare de forțe și o mare responsabilitate. Motocicliștii de la "Roata de Foc" au inițiat această campanie în anul 2014. La început exista o campanie anuală pentru ca apoi, datorită succesului de care s-a bucurat această inițiativă, să se treacă la două ediții - de primăvară și de toamnă.

5090 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Popa Carmen 09.04.2018 10:29 Va rog să-mi comunicați si mie când veniți cu rezultatele de la analizele făcute când am donat sânge. Vă mulțumesc !

Social

783 vizualizari
20 feb. 2019 08:40

Bilanțul pe 2018 și planurile pe 2019 la Asociația Cultul Eroilor "Regina Maria" Câmpina

Anual, membrii Asociației Cultul Eroilor "Regina Maria", subfiliala Câmpina, se întâlnesc în cadrul unei adunări generale pentru a trece în revistă realizările anului anterior și pentru a face planurile pentru anul abia început. Adunarea generală a avut loc marți, 19 februarie, la Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina.

3542 vizualizari
19 feb. 2019 11:30

Dan Ștefan Chițu va fi adus astăzi, acasă, la Câmpina. Înmormântarea va avea loc joi, 21 februarie 2019

Trupul neînsuflețit al lui Dan Ștefan Chițu va fi adus astăzi la Câmpina și va fi depus la domiciliul fostului mare sportiv și om de fotbal. Familia anunță că toți cei care doresc să își ia rămas bun de la Dan Chițu o pot face începând din această după-amiază, la reședința de pe Strada Ion Heliade Rădulescu, nr. 95, din Cartierul Muscel. Înmormântarea va avea loc joi, 21 februarie. Slujba religioasă se va desfășura la Biserica "Sfinții Voievozi" (de la lac), iar la ora 12.00 cortegiul funerar va pleca de la biserică spre Cimitirul "Învierea lui Lazăr" din Cartierul Câmpinița.

Alte stiri recente

2420 vizualizari
19 feb. 2019 21:46

De parcă nu aveau suficientă mizerie pe stradă, câmpinenii de pe Bobâlna s-au trezit cu pământ și în apa "potabilă"

Despre modul în care arată Strada Bobâlna din municipiul Câmpina știm cu toții. Este una dintre cele mai distruse străzi din localitate. O stradă găurită, fără canalizare, inclusă parțial în zona de impozitare A și parțial în zona de impozitare B. Ca și cum nu ar fi suficient, astăzi, la robinetele locuitorilor de pe Strada Bobâlna a curs apă cu pământ, lucru pentru care oamenii sunt profund "recunoscători" societății HidroPrahova. (foto de la cititori)

2232 vizualizari
19 feb. 2019 20:42

Lucrări de februarie la Câmpina, în Parcul de la Soldat: schimbarea pavelelor (sparte) montate în noiembrie - decembrie 2018

Despre lucrarea de modernizare a Parcului de la Soldat din municipiul Câmpina probabil că se poate scrie o carte. Asta fără partea cu mutarea statuii Soldatului în parcul de la notariate, operațiune care implică aproximativ 185.000 lei. Vorbim strict de lucrările de modernizare, cele ai căror indicatori tehnico-economici au fost aprobați de patru ori de Consiliul Local Câmpina, acele lucrări începute în aprilie 2018 și neterminate, încă.